Dobry vecer pane doktore. Mam otazku ...

14. 12. 2006
otázka
Dobry vecer pane doktore. Mam otazku tykajici se velikosti mimca. Jsem ve 32tt. a podle poslednich info. mimco vazi 1311g. Je zatim v poloze dnem panevnim,vcem dr.nevidi zadny problem, je jeste cas, kdy se muze otocit.Zatim lezi hodne nahore. Jen me zajima,zda tato hmotnost je v tomto tydnu "normalni". Diky za odpoved.:-))
odpověď
Dobrý den,tak je to jistě drobné mimčo, růstově trochu "pozadu" - cca 2-3 týdny, chtělo by to UZ kontrolu za cca 2-3 týdny.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21848
Další dotazy
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den, od kterého týdne těhotenství (třetí těhotenství, všechna bezproblémová, předchozí porody v termínu) má podle Vás smysl dělat CTG vyšetření? Předem děkuji za Vaši odpověď
odpověď
Dobrý den,dopor.postup naší odborné společnosti je u nekomplikovaných těh.od 38.týdne.1x týdně.
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, ráda bych se vás zeptala na záležitost biometrie plodu. Mam dnes po "velkém UTZ" ve 21+2 tydnu tehotenstvi. Miminku naměřili stehenni kost o 2.5 mm kratší než by odpovídalo tomuto tydnu. FL odpovídá ke dnešku 20+0. Je na...
odpověď
Dobrý den,rozptyl normy je +- 2 týdny, takže u Vás ještě norma.
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat na váš názor. Dnes jsem byla na vyšetření utz po 3 týdnech od zjištění těhotenství. Doktor mi řekl, že dle poslední mestruace by to vycházelo na 9+5, ale že od minulého vyšetření plod nepoporostl, Prý odpovídá 6+...
odpověď
Dobrý den,může a nemusí,tady ukáže více až opakované hodnocení UZ s odstupem po týdnu.
21. 5. 2015
otázka
Zdravím Vás pane doktore, jsem ve 21. týdnu, chtěla jsem se zeptat, je-li vhodné nechat si udělat testy na toxoplazmózu. Při práci na zahradě sice používám rukavice a pak si ruce vydesinfikuji, nicméně mám na rukou drobné praskliny (ekzém), které by...
odpověď
Dobrý den,tady asi ano, rizikové prostředí - zahrada (spory toxoplasem mohou být v zemi) .
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, jsem v 16 . týdnu těhotenství po 5. IVF. Výsledky prvotrimestrálního screeningu a tripple testu jsou v pořádku. Čeká mne ještě podrobný ultrazvuk a případně amniocentéza. V 5. a 14. týdnu jsem mírně krvácela, resp. špinila....
odpověď
Dobrý den,v tomto případě spíše amniocentézu, misky vah jsou překlopeny spíše tímto směrem.
21. 5. 2015
otázka
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou, dnes jsem omylem snědla jogurt a až pak jsem si všimla, že měl na víčku (pozlátku) milimetrovou prasklinu, mám obavy, zda to nějak nemůže ublížit miminku (listerioza apod.), jsem ve 26tt. Nebo...
odpověď
Dobrý den,možnost jen teoretická,ale 100% vyloučit nelze.
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktorce, dnes jsem v poradně (30+3 tt dle UTZ) dostala nakázán přísný klidový režim na lůžku s nohama nahoře, po vaginálním vyšetření kvůli zkrácení hrdla na 1,5 cm, musím měsíc vydržet... CS 7, Naléhající část 1,dilatace hrdla 1,...
odpověď
Dobrý den,většina žen se zkrácením hrdla porodí v termínu. Pokud je stav ,jaký popisujete (v  této fázi se cervikometrie už neprovádí), riziko předčasného porodu není moc vysoké,pokud nemáte pravidelné křeče břicha atd. Stav plodu nijak...
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, dnes jsem byla na uz screeningu ve 12 týdnu. A trochu mne znepokojilo, že paní doktorka miminko venkovní sondou hodně špatně viděla, tak to nakonec zkoušela vnitřní to už bylo lepší, ale i tak říkala, že je hodně špatně vidět...
odpověď
Dobrý den,může  být z x-různých důvodů, např. zakloněním dělohy, obezitou matky atd. Není nic špatného,nic,co by souviselo s vývojem plodu.
21. 5. 2015
otázka
Dobry den, Planujeme tehotenstvi, nejsme si vsak jisti, zda na budouci plod ma vliv uzivani antibiotik Ciprinol 500 u meho manzela. Dekuji za odpoved.
odpověď
Dobrý den,nemá vliv.
21. 5. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, mám dotaz,prosím,jsem ve 30 tt,za pár týdnů mě čeká 3 císařský řez,předtím sekce 2006 a 2009,první akutní,druhý špatně uložená placenta. Moje dr ,mi nabídla,že mi při sekci může udělat podvázání vejcovodů-sterilizaci. Další...
odpověď
Dobrý den, z lékařského hlediska Vás nic nečeká,podváním vejcovodů se nemění nic -menstruujete, nemáte přechod,jen je dramaticky snížena možnost mít děti.