Dobry vecer pane doktore. Mam otazku ...

14. 12. 2006
otázka
Dobry vecer pane doktore. Mam otazku tykajici se velikosti mimca. Jsem ve 32tt. a podle poslednich info. mimco vazi 1311g. Je zatim v poloze dnem panevnim,vcem dr.nevidi zadny problem, je jeste cas, kdy se muze otocit.Zatim lezi hodne nahore. Jen me zajima,zda tato hmotnost je v tomto tydnu "normalni". Diky za odpoved.:-))
odpověď
Dobrý den,tak je to jistě drobné mimčo, růstově trochu "pozadu" - cca 2-3 týdny, chtělo by to UZ kontrolu za cca 2-3 týdny.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 22576
Další dotazy
25. 5. 2016
otázka
Dobry den pane doktore, Jsem v 9tt a byla mi zjistena dehiscence v miste jizvy po SC, rodila jsem v roce 2011. Nalez ze sonografickeho vysetreni znel - USG TAS: intrauterine 1 gestacni vacek s zloutkovym vackem a echem embrya, AS prav., CRL 14mm,...
odpověď
Dobrý den,ne,zkušenosti nás učí ,ze není potřeba žádných opatření,riziko komplikaci ve smyslu prasknutí dělohy je velmi male    
25. 5. 2016
otázka
Dobrý den, jsem podruhé těhotná,první porod nepostupoval tak jak měl a nakonec byl ukončen sekcí. Ted čekám druhého syna,jsem v 35tt a opět to vypadá ze se to neobejde bez komplikací. Zazivam teď těžké období a byla sem i kvůli zdravotním problémům...
odpověď
Dobrý den, tím, že jste již prodělala jeden císařský řez, tak rozhodnutí je o druhém císařském řezu je volnější a indikace psychiatra to jenom podpoří.Stačí, když mu řeknete to samé, co jste tady napsala, s pozdravem A.P.
25. 5. 2016
otázka
Dobrý den, při prvním screeningu mi bylo vypočteno riziko preklampsie 1:12, beru Dopegyt již asi 3 roky, je mi 38 let. Byl mi doporučen užívat aspirin 100 mg. Nyní jsem v 28.tt a problémy zatím žádné, tlak 120/80, otoky žádné, +8kg. Na pribalovem...
odpověď
Dobrý den, dle nových doporučení , při zvýšeném riziku preeklampsie je doporučeno podávání anopyrinu do ukončeného 34g.t., s pozdravem A.P.
25. 5. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore, Vaše odpověď pro mě hodně znamená. Mám za sebou 3 potraty. Rok 2014 v 18+5, 2015 ve 23+3 a před měsícem 20+3. U všech tří těhotenství byl nález prolaps vak blan. U druhého těhotenství mi byla udělána tvz.zachraňujicí cerklaž...
odpověď
Dobrý den,ano, můžete mi napsal na můj soukromý mail, který je stejně veřejný,michalkoucky@seznam.cz a navrhnu jednoduchá opatření,ale vhodné osobní setkání.  Pro ostatní těhotné, můj mail neslouží k odpovídání na dotazy, na ty tam nereaguji....
25. 5. 2016
otázka
Vážený pane doktore,četla jsem několik Vašich odpovědí, které se týkaly použití doppleru a nebyly úplně optimistické. Proto Vás velmi naléhavě prosím o Váš odborný názor na následující situaci, která nastala včera v mém 35+0 tt na pohotovosti v...
odpověď
Dobrý den,ale střídmé a adekvátní vyšetření Dopplerem od druhého trimestru nevadí. Rizikové je časté vyšetřování a hlavně opak.vyš. v I.trimestru.
25. 5. 2016
otázka
Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně možnosti 3. těhotenství. V letech 2008 a 2011 jsem obě děti porodila CS, jizva se dle mého hojila dobře, nebyly komplikace. Nyní uvažujeme o 3. dítěti. Probírala jsem to se svým gynekologem, který u prohlídky...
odpověď
Dobrý den,takhle vypadá normální stav jizvy po řezu. Riziko komplikací se nedá vyloučit,ale soudě dle rozsháhlých zkušeností s touto problematikou, riziko ruptury dělohy je velmi nízké.
25. 5. 2016
otázka
Vážený pane doktore, měla abych na Vás dotaz ohledně doporučení k indukci porodu. Jsem dnes 38+3, a dnes v poradně mi byla doporušena indukce porodu pro výrazný oligohydramnion, PI UA 0,94, MCA PI 1,22, EFW 2880g. Podle Mudr. jsou všechny hodnoty na...
odpověď
Dobrý den,neumím posoudit dokonale,když nevidím detailní informace, hlavně,zdali není tzv. centralizace oběhu (museli by vyšetřit cerebroplacentární index), pokud není a monitory jsou v pořádku, osobně bych volil jen aktivní přístup k potermínovému...
25. 5. 2016
otázka
Dobrý den, dnes jsem 35+5, preventivně aplikuji od 11.tt Fraxiparine a pravidelně chodím na hematologii, ve čtvrtek jsem byla v poradně, kde jsem během vaginálního vyšetření začala poměrně dost krvácet (do té doby jsem nikdy během těhu nekrvácela),...
odpověď
Dobrý den,děložní hrdlo a obecně porodní cesty jsou na konci těh.velmi křehké a není neobvyklé, že i po normálním vyš. těhotné krvácejí.Proto mj. vaginálně prakticky nevyšetřujeme, když je žena bez obtíží. Porod ale nijak nenavodí.
24. 5. 2016
otázka
Dobrý den, chtěl bych prosím radu ohledně pozitivních testů na TP-PA pozitivní, TPHA pozitivní, FTA-AGS IgG pozitivní, IgM SPHA negativní, VDRL mikro nevyšetřeno, málo séra. Paní gynekoložka volala přítelkyni, že má okamžitě přiběhnout na...
odpověď
Dobrý den, jedná se o sexuálně přenosné onemocnění, ale Vy jako partner nemusíte být nakažený, pokud by pratnerka nemoc měla. Pokdu by opravdu byl syfilis potvrzený, léčba u těhotné je opravdu nutná. S pozdravem A.P.
24. 5. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat,v roce 2012 v těhotenství ve 38. týdnu se mi udělal zánět slinivky,měla jsem hustou krev a velmi vysoké hodnoty cholesterolu 30,50 j,a tuky v krvi 62,80 mmol/l,tím se mi prý udělala ta slinivka.Porodila...
odpověď
Dobrý den, s jeho podáváním nemám zkušenosti, zkuste zadat dotaz do farmakologické poradny, s pozdravem A.P.