Dobry vecer pane doktore. Mam otazku ...

14. 12. 2006
otázka
Dobry vecer pane doktore. Mam otazku tykajici se velikosti mimca. Jsem ve 32tt. a podle poslednich info. mimco vazi 1311g. Je zatim v poloze dnem panevnim,vcem dr.nevidi zadny problem, je jeste cas, kdy se muze otocit.Zatim lezi hodne nahore. Jen me zajima,zda tato hmotnost je v tomto tydnu "normalni". Diky za odpoved.:-))
odpověď
Dobrý den,tak je to jistě drobné mimčo, růstově trochu "pozadu" - cca 2-3 týdny, chtělo by to UZ kontrolu za cca 2-3 týdny.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21654
Další dotazy
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den, děkuji za odpověď, která mi přišla dnes ohledně Prestaria a odběru plodové vody. Odběr jsem zatím nepodstoupila, když jsem viděla výsledky screeningu v 1 trimestru , kde mám hodnoty trizomie 21 - 1: 4536, trizomie 18 - 1:11657, trizomie...
odpověď
Dobrý den, myslím, že rozhodnutí je správné. gestační váček vidíme ultrazvkem až při hodnotách 1000 IU HCG a více, s pozdravem A.Pašková
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den chci se zeptat dnes jsem byla u gynekoložky na KTG a na ultrazvuku. Jsem ve 36+3tt podle UZ a 34+2tt podle PM mám tam rozdíl 2 týdny, zavodnuji se mám otoky dolních i horních končetin,tlak jsem měla zvýšený 130/70, a na ultrazvuku mi...
odpověď
Dobrý den, pokud dle ultrazvukového vyšetření plod roste, má normální průtoky placentou a normální množství vody plodové, kardiotokograf také normální záznam, tak otoky , anemie ve III.trimestru vše patří do normálního obrazu těhotenství. Posuzování...
27. 2. 2015
otázka
Dobry den panic doktorko, jsem v 16tt,je mi 29 let a je to me prvni tehotenstvi. Ve 13tt mi na prvnim ultrazvuku namerili NT 3,3mm a vypocitali pravdepodobnost na Down's syndrom 1: 663, pote mi znovu brali krev, ale dle vysledku me i presto pote...
odpověď
Dobrý den, screening je opravdu negativní i přes vysokou hodnotu NT, doporučuji ještě doplnit echokardiografické vyšetření u plodu v 16 tt, s pozdravem A.Pašková
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den, jsem 4 roky po akutním cs. Porod mi vyvolávali, první den se to zastavilo a druhý den ráno další tabletka s tím, že jsem za tu dobu byla otevrená pouze na 3 cm. Malé už vycházeli špatné ozvi srdíčka, proto byl akutní cs. Po císařském řezu...
odpověď
Dobrý den, o ukončení těhotenství císařským řezem rozhoduje lékař- porodník, ne pacient, s pozdravem A.Pašková
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, nechci vypadat jako hysterka, ale pro jistotu Vám píši. Včera mě nechtěně kamarád nabodl (bouchnul) rohem těžké krabice do levé části bříška - asi 4 cm od pupku.... Připletla jsem se mu do cesty, vše se stalo nedopatřením....
odpověď
Dobrý den, riziko by hrozilo, pokud by jste upadla na břicho, nebo Vás někdo do něj prudce kopl a pod.... s pozravem A.P.
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, zajímal by mě váš názor, jsem ve 31+3 a na kontrole mi řekli, že jsem otevřená na špičku prstu a čípek má 2 cm. Ale vyšetřili mě pouze ručně, bez použití cerviometrie. A bylo mi řečeno, že nález v mém týdnu je pokročilejší....
odpověď
Dobrý den, pokud nemáte pravidelné kontrakce, nález není nijak pokročilý s pozdravem A.P.
27. 2. 2015
otázka
Vážený pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, zda jsou antibiotika Rovamycine opravdu bezpečná, jsem ve 13tt. Dostala jsem je na zánět průdušek. Děkuji.
odpověď
Dobrý den, ano, s pozdravem a.P.
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vyhodnocení výsledků z měření na těhotenskou cukrovku. Mé hodnoty byly naměřeny: na lačno 5,0 po 60 min. 6,3 po 120 min. 3,4 Zdá se mi poslední výsledek nízký, je to v pořádku? Děkuji za odpověď.
odpověď
Výsledky jsou v normě, s pozdravem A.P.
27. 2. 2015
otázka
Dobrý den, pane docente mám na Vás dotaz, jelikož můj gynekolog z krve zjistil nedostatek železa, napsal mi tablety Tardyferon Fol 0-1-0. Jsem v 18 týdnu těho. Manžel zjistil, že tablety obsahují několik škodlivých látek, které bych v těhotenství...
odpověď
Dobrý den, pokud není chudokrevnost významná, tedy HB pod 100, stačí se stravovat jako doposud, s pozdravem A.P.
27. 2. 2015
otázka
Vážený pane doktore, před více než 3 lety jsem porodila své první dítě sekcí. Asi před 2 měsíci jsem se na základě ultrazvukového vyšetření dozvěděla, že v oblasti jizvy mám trojúhelníkovitý výpadový defekt tkáně 8x8mm, na průřezu zbývá asi polovina...
odpověď
Dobrý den, doporučuji hysteroskopické vyšetření jizvy, jestli nenní v místě jizvy komunikace, defekt, pokud není, tak zksuit otěhotnět s možným rizikem neúsoešného ukončení gravidity nebo předčasného porodu, s pozdravem A.P.