Dobry vecer pane doktore. Mam otazku ...

14. 12. 2006
otázka
Dobry vecer pane doktore. Mam otazku tykajici se velikosti mimca. Jsem ve 32tt. a podle poslednich info. mimco vazi 1311g. Je zatim v poloze dnem panevnim,vcem dr.nevidi zadny problem, je jeste cas, kdy se muze otocit.Zatim lezi hodne nahore. Jen me zajima,zda tato hmotnost je v tomto tydnu "normalni". Diky za odpoved.:-))
odpověď
Dobrý den,tak je to jistě drobné mimčo, růstově trochu "pozadu" - cca 2-3 týdny, chtělo by to UZ kontrolu za cca 2-3 týdny.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21787
Další dotazy
26. 4. 2015
otázka
Vazeny pane doktore, velice vam dekuji za vasi odpoved. Divala jsem se na link, co jste poslal v odpovedi. Nemela jsem tuseni, ze metoda starnuti placenty se pouzivala v 90. letech! Divala jsem se na vysledky UTZ a zjistila jsem ze, indexy z...
odpověď
Dobrý den,pakliže jste použila kalkulátor,dobra volba,a je-li normal,pak jak jste viděla dle linku,ma výsledek CPR vysokou negativni prediktivní hodnotu,tj.vysledek normální s sebou nese minimalni riziko ohroženi plodu.Kontrola CPR a růstu s...
26. 4. 2015
otázka
Vazeny pane doktore, pred nekolika dny jsem byla na kontrolnim ultrazvuku, protoze pry je nase miminko male : 28+3tt 960g a 37cm. Promerili prutoky pupecnikem a tepnami a vse je v poradku pry snad i nadprumerne.problem je pry placenta ktera vykazuje...
odpověď
Dobrý den, omlouvám se za přímočarou odpověď,ale pakliže kolegové se v 21,století řídí "zralostí" placenty, pak stěží něco dodám,uvedené se používalo v 90.letech minulého století....Stav plodu se hodnotí tzv. cerebroplacentárním indexem, prosté...
26. 4. 2015
otázka
Dobrý den vážený pane doktore,je mi 43 let a s přítelem jsme moc chtěli miminko,po ivf se podařilo,jsem těhotná.Ve svém věku se svými zdrav.problémy se na porod necítím /astma,artroza kolen a kýčelního kloubu/,mohu se na svého gynekologa obrátit s...
odpověď
Dobrý den,tady o vedení porodu rozhoduje spíše ortoped či revmatolog.
26. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda je v pořádku, že jsem v průběhu těhotenství nebyla doposud ani jednou vyšetřena vaginálně, ani UZV vaginálně. Zatím vždy jen UZV přes břicho. Oproti prvnímu těhotenství mě to dost překvapilo. Nyní...
odpověď
Dobrý den,ano,není nezbytné.
25. 4. 2015
otázka
Dobrý den, byla jsem minulý týden na prvotrimestrialnim screeningu, všechny testy jak z odběru, tak z ultrazvuku mi vyšly dobře, problém je, že paní doktorka neviděla plnící se mocovy měchýř, tak mě objednala za 3 týdny znovu. Dnes jsem byla v...
odpověď
Dobrý den, těžko říci,může a nemusí být problém,nejčastějši absence ledvin plodu,ale mělo by jasně rozhodnout vyš. na nejvyšším pracovišti.
25. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s prosbičkou o vysvětlení výsledků z krve.Jsem v 11.tt a byla jsem na odběrech krve.Výsledky na protilátky mi bohužel vyšli pozitivně.Mám krevní skupinu A RH +. Ted jsem musela jít na nové odběry ,které...
odpověď
Dobrý den,netuším,jaké přesně myslíte protilátky, jestli mezi tzv. nepravidelné,pak záleží na typu a těch .je cca 150, více bych se vyjádřil,kdybych věděl typ protilátky. Pakliže tento typ protilátek , s Downovým syndromem nijak nesouvisí.
25. 4. 2015
otázka
Dobrý den, pane doktore, jsem 21+6 tt, bez komplikací, všechna dosavadní vyšetření v pořádku. V průběhu těhotenství mi začal "vylézat" pupík, ale zároveň mě dost bolí. Je to taková píchavá bolest a na pupík si nemůžu moc sáhnout, bolí to na lehký...
odpověď
Dobrý den,uvedené se týká bez výjimky všech těhotných - přirozené změny břišní stěny. Vzácně ale kýla být v místě pupku může,bez vyš.chirurgem nelze poznat.Ano, gynekoložka postupuje,jak se má,tj. pojišťovna u nekomplikovaných těh.proplácí Vámi...
25. 4. 2015
otázka
Dobry den pane doktore, jsem ve 24. Tydnu tehotenstvi a dva tydny sem byla hospitalizova na gynekologii kvuli zvysenemu vaginalnimu nalezu .cervikometrie vysla 38 mm s funnelingem tvaru V o tloustce 20 mm s bazi 8 mm s funkcni casti 18 mm. Bohuzel...
odpověď
Dobrý den,pak děl.hrdlo zkrácené a vyplatí se nasadit Utrogestan vaginálně 2 tbl na noc. Prognóza se ale stanovuje těžko z jedné hodnoty cervikometrie,ale z více po sobě jdoucích, takže nejdříve za týden dva .
24. 4. 2015
otázka
Dobry den pane doktore, jaky vlyv na dite muze mit uziti Cypralexu 10 mg v trvani 6 dnu v case asi od 16.-21. den po poceti a obcasni podani (3 x tydne) Neurol 0,25 mg (cca 16 tablet celkove). Kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna, vsechno jsem...
odpověď
Dobrý den,reálně žádný vliv.
24. 4. 2015
otázka
Dobry den prajem, som v 11 TT, v 6 TT mi vramci vysetreni na prvej poradni robili sj vysetrenie na toxoplazmozu. Vysledky som mala nasledovne IgM hranicne 0,98, IgG pozitivne 149, KFR 1:32 a avidita IgG0,377 vysoká IgA a IgE 0,18 negativne Lekarka...
odpověď
Dobrý den,doporučil bych nasadit léčbu toxoplasmosy, pak by mělo být vše o.k.