Gilbertuv syndrom

19. 9. 2019
otázka

Dobrý den, byl mi diagnostikovan Gilbertuv syndrom, hodnoty bilirubinu kolem 35... Chtěla jsem se zeptat jestli to může mít vliv na případné těhotenství a dítě... informace, které jsem našla se lisi...nekde se uvádí,že to nebezpečné není, nekde ale píší o nebezpečí pro nervovou soustavu ditete atd....Děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, tyto lehce zvýšené hodnoty bilirubinu nevadí, pokud se k tomu nepřidá jiná těhotenská patologie napřiklad těhot.cholestáza, s pozdravem A.Pašková

MUDr. Andrea Pašková, Ph.D.


 
Počet odpovědí: 1737
Další dotazy
24. 5. 2020
otázka
Dobrý den, pane doktore. Jsem v 11 tt. Myslím, že mám zdravý přístup. Mám z onemocnění covid respekt, ale ne paniku. I tak ale nevím, jak je aktuální situace závažná. V nejbližší době mě čeká velká rodinná oslava, kde bude minimálně okolo 50 lidí....
odpověď
Dobrý den, omlouvám se, ale v tomhle vám neporadím. Za celou dobu epidemie jsme v ČR měli všehovšudy cca 15 případů u těhotných, všechny byly velmi lehké. Ale to rozhodnutí musíte vzít na sebe. Oslav zažijete jistě ještě hodně, těhotenství méně,...
17. 5. 2020
otázka
Dobrý den, pane doktore, Mohl by jste mi poradit s racionálním pohledem na můj problém? Je mi 34 let. O miminko jsme se snažili rok a 8 měsíců. Podařilo se. Jsem v 6.tém týdnu. Naše firma má cca 200 zaměstnanců v budově, kde sídlíme pouze my. Chodí...
odpověď
Dobrý den, riziko nákazy je pravděpodobně velmi malé, na druhé straně firma  musí zajistit dodržování pravidel. Pokud máte pocit, že se tak neděje, upozorněte na to. Těhotné ženy zasluhují vyšší ochranu, takže je v této situaci rozumné sdělit...
15. 5. 2020
otázka
Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor na preventivní prohlídku u zubního a očního lékaře v době pandemie. K oběma chodím každého půl roku, s žádným onemocněním se však neléčím (v případě oční lékařky jde o pravidelné sledování...
odpověď
Dobrý den, nyní již neplatí nouzovýáá stav a proto lze obnovit  pravidelné preventivní prohlídky u specialistů, s pozdravem A.Pašková
15. 5. 2020
otázka
Dobrý den, jsem medikovaná kvůli těhotenské preeklampsii a v mladí jsem podstoupila koarktaci aorty, můj muž by měl nastoupit do práce jako učitel na 1. stupni. Jsem kvůli těmto problémům v rizikové skupině? Moji lékaři mi na to odpovídají značně...
odpověď
Pokud se léčíte pro vrozenou vadu srdce patříte do rizikové skupiny i když plošným testováním rodiček v naší porodnici víme, že výskyt u těhotných je v elmi vzácny, 99% testů u našich těhotných je negativních. S pozdravem A.Pašková
7. 5. 2020
otázka
Dobrý den, jsem v 6 týdnu těhotenství. Od začátku karantény jsem pracovala z domova, ale příští týden bych se měla vrátit na pracoviště (pracuji v kanceláři). Považujete za vhodné se na pracoviště vracet kvůli riziku nákazy? Kdybych v práci oznámila...
odpověď
Pokud budete doma klidnější, oznamte to nadřízenému co nejdříve, hezký den A.Pašková
5. 5. 2020
otázka
Dobrý den, zaměstnavatel mě žene do práce (12 TT), jsem těhotná a nesouhlasím s tím (kontakt s lidmi), zatím není úplně vyloučeno, že nákaza koronaviru nemá vliv na plod zejména v prvním a druhém trimestru, dokonce jsem četla nějaké studie ze...
odpověď
Dobrý den, to, že jsou informace o vlivu onemocnění (které je nové) na těhotenství neurčité je právě proto, že vycházíme z dosud dostupných dat a sami zkušenosti s onemocněním v průběhu epidemie získáváme. Stran chození do zaměstnání...
29. 4. 2020
otázka
Dobry den pani doktorka, absolvovala som u vas 1.trimestr.screening (13tt+4) a pri zdeleni vysledkov (vasej lekarskej spravy) svojmu gynekologovi som bola dotazovana na pritomnost nosovej kosticky. V lekarskej sprave o nej totiz nie je ziadna...
odpověď
Dobrý den, nosní kůstka je minor marker, mezi další minor markry patří  průtok v ductus venosus a regurgitace trikuspidální chlopní. Při negativním screeningu, to zanemná pokud Vám vychází ve výsledné riziko trizomie více než 1:300, se tyto...
29. 4. 2020
otázka
Dobrý den, ráda bych se zeptala. Jsem v 17. týdnu těhotenství. Měla jsem problémy s krvácením z placenty, ale už se to zlepšilo. Doktorka říkala, že můj návrat do práce v tuhle chvíli spíš nedoporučují, ale že to ještě probereme před otevřením škol...
odpověď
Dobrý den, záleží na vyšetření a zhodnocení stavu Vaším ošetřujícím gynekologem. Přenos infekce na plod není prokázán, rioziko infekce zde je, ale malé. S pozdravem A.Pašková    
23. 4. 2020
otázka
Dobry den, pani doktorko. Chtela jsem se zeptat, jak velke je pro me riziko pri onemocneni Covid-19? Je mi 40 let, podruhe tehotna (26 tydnu), všechny tehotenske i osobní zdravotni nalezy v norme. Zijeme s manzelem v domacnosti, kdy k nam prichazeji...
odpověď
Dobrý den, zdravé těhotné ženy nejsou k nákaze náchylnější, než zbytek populace. Dnes začíná celoplošné testování populace, které by mohlo přinést nová zjištění o tom, jak se v populaci virus šíří a jaké věkové kategorie postihuje....
21. 4. 2020
otázka
Dobrý den, jsem v 21.tydnu zatím relativně bezproblémového těhotenství, alespoň po gynekologické stránce. Pracuju jako učitelka na střední škole a zatím jsem pracovala z domova. Ale zaměstnavatel se rozhodl, že se musíme všichni vrátit do zaměstnání...
odpověď
Dobrý den, vzhledem k týdnu těhotenství a k povaze vašeho zaměstnání, bych byla k návratu zdrženlivější. V práci mezi tolika lidmi, kde nemáte dostatečně zajištěné ochranné pomůcky, budete nejen ve zvýšeném riziku nákazy, ale také...