Gilbertuv syndrom

19. 9. 2019
otázka

Dobrý den, byl mi diagnostikovan Gilbertuv syndrom, hodnoty bilirubinu kolem 35... Chtěla jsem se zeptat jestli to může mít vliv na případné těhotenství a dítě... informace, které jsem našla se lisi...nekde se uvádí,že to nebezpečné není, nekde ale píší o nebezpečí pro nervovou soustavu ditete atd....Děkuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den, tyto lehce zvýšené hodnoty bilirubinu nevadí, pokud se k tomu nepřidá jiná těhotenská patologie napřiklad těhot.cholestáza, s pozdravem A.Pašková

MUDr. Andrea Pašková, Ph.D.


 
Počet odpovědí: 1743
Další dotazy
9. 10. 2020
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat na Váš názor. Plánovala jsem těhotenství, ale při současném vývoji situace s COVIDEM nevím, jestli raději plány neodložit. Na jednu stranu to odkládat nechci (je mi 32 let), na druhou stranu doba to asi není...
odpověď
Dobrý den, tento virus s námi velmi pravděpodobně do budoucna zůstane, samozřejmě je lepší plánovat koncepci mimo epidemii virových onemocnění, ale nelze odkládat taky donekonečna, s pozdravem A.Pašková
9. 10. 2020
otázka
Dobrý den, paní doktorko. Měla bych dotaz ohledně covid 19. Mám v práci poslední dny dovolené a měla jsem se ve středu do práce vrátit a volala mi vedoucí, že kolegyně jde zítra na testy, protože má příznaky. Zaměstnavatel mě chce nechat doma,...
odpověď
Dobrý den, asi bych počkala dle výsledků testů a pak jestli splňujete podmínky karantény, musí Vás odeslat Váš PL na testy , s pozdravem A.Pašková
7. 10. 2020
otázka
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak v současné době probíhá vyšetření těhotných žen, které by byly pozitivní na COVID-19? Nebo případně, které by byly negativní, ale v karanténě, protože se setkaly s někým pozitivním? Má i přesto tato žena nárok na...
odpověď
Dobrý den, v současné době máme pro všechny tyto situace vypracovány plány, jak ve vámi zmíněných situacích postupovat. U COVID-19 pozitivních těhotných, nebo těhotných v karanténě, se jedná zejména o opatření vyšetření provést v době, kdy...
17. 9. 2020
otázka
Dobrý den, dne 21.8.jsem byla testována v zaměstnání na COVID-19 s pozitivním výsledkem (pracuji ve zdravotnictví). Dne 28.8. jsem z těhotenského testu zjistila, že jsem těhotná. Nemám ještě potvrzeno gynekologem, jsem momentálně v karanténě a...
odpověď
Dobrý den, bohužel musíte počkat na potvrzení gravidity gynekologem po uplynutí karantény. Tady platí pravidlo vše nebo nic. V případě virové infekce, může teoreticky dojít k poškození v ranném stadiu geavidity, ale pak by se zastavil vývoj embrya...
17. 9. 2020
otázka
Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala, zda plodu a těhotenství nevadí desinfikování rukou např. desinfekcí anticovid a podobnými desinfekčními přípravky na ruce? Děkuji za odpověď
odpověď
Dobrý den, nic se nemá přehánět. Pokud není jiná možnost( umytí rukou mýdlem a vodou) pak lze dezinfekci použít. Andrea Pašková
24. 7. 2020
otázka
Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o zodpovězení dotazu. Jsem na začátku těhotenství (teprve 5. týden) a chtěla bych se, prosím, zeptat, jestli nemůže miminku ublížit moje dýchání přes bavlněnou roušku a respirátor? Bohužel totiž než jsem nad...
odpověď
Dobrý den, není prokázán negativní vliv nošení respirátorů na vývoj plodu, A.Pašková
15. 6. 2020
otázka
Dobrý den, chtěli bychom na prodloužený víkend v ČR do apartmánu s bazénem - děti 1 a 4 roky. Hrozí rizika nakažení, když na stejném místě byl ubytován někdo den předem - myslím lůžkoviny, povrch zařízení atd. Kromě nás v objektu nikdo jiný nebude....
odpověď
Débrý den, lůžkoviny dostanete čisté, riziko nakažení pokud nejste přímo vystavená viru je minimální, A.Pašková
15. 5. 2020
otázka
Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor na preventivní prohlídku u zubního a očního lékaře v době pandemie. K oběma chodím každého půl roku, s žádným onemocněním se však neléčím (v případě oční lékařky jde o pravidelné sledování...
odpověď
Dobrý den, nyní již neplatí nouzovýáá stav a proto lze obnovit  pravidelné preventivní prohlídky u specialistů, s pozdravem A.Pašková
15. 5. 2020
otázka
Dobrý den, jsem medikovaná kvůli těhotenské preeklampsii a v mladí jsem podstoupila koarktaci aorty, můj muž by měl nastoupit do práce jako učitel na 1. stupni. Jsem kvůli těmto problémům v rizikové skupině? Moji lékaři mi na to odpovídají značně...
odpověď
Pokud se léčíte pro vrozenou vadu srdce patříte do rizikové skupiny i když plošným testováním rodiček v naší porodnici víme, že výskyt u těhotných je v elmi vzácny, 99% testů u našich těhotných je negativních. S pozdravem A.Pašková
7. 5. 2020
otázka
Dobrý den, jsem v 6 týdnu těhotenství. Od začátku karantény jsem pracovala z domova, ale příští týden bych se měla vrátit na pracoviště (pracuji v kanceláři). Považujete za vhodné se na pracoviště vracet kvůli riziku nákazy? Kdybych v práci oznámila...
odpověď
Pokud budete doma klidnější, oznamte to nadřízenému co nejdříve, hezký den A.Pašková