Hamiltonův hmat ve 38tt

1. 10. 2021
otázka

Dobrý den, pane docente, čekám druhé miminko, momentálně jsem 37+0tt a cca šest týdnů mám problémy se žlučníkovými kameny, které se mi teď během těhotenství objevily. Zatím jsem měla za poslední měsíc tři záchvaty, ten poslední trval od neděle do úterý večer s tím, ze naposledy jsem jedla v neděli. Přesto se záchvat vracel vždy ráno a večer. Dnes jsem to řešila v poradně se svojí gynekoložkou, podle ultrazvuku jsou kamínky srovnané v dolní části žlučníku přesně nad vývodem, takže je trochu loterie, kdy se některý spustí dolů do žlučových cest. Nicméně jako řešení vidí moje doktorka Hamiltonuv hmat, který by chtěla provést na další poradne, kdy budu 38+0tt. Osobně s tím problém nemam, jen v sobě řeším, jestli to není zbytecne, když nejsou ještě porodní cesty připravené. Na druhou stranu se bojím akutní sekce, pokud se opravdu žlučové cesty ucpou. Predem dekuji za Vas čas a názor.

odpověď

Dobrý den, miminko je donošené od 37 g.t., někdy z indikce matky dojde k indikaci k vyvolání porodu před 40 g.t., pokud máte jaterní testy v normě, cítíte se dobře, samozřejmě lze s indukcí ještě vyčkávat, AP

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.


Počet odpovědí: 3145
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP