Hormonalni nerovnováha a zamlkle těhotenství

19. 11. 2019
otázka

Dobry den pane doktore, muze hormonalni nerovnováha způsobit zamlkle těhotenství? Dekuji za odpověď.

odpověď

Dobrý den,pojem hormonální nerovnováha nemá žádný odborný ekvivalent,netuším,co tím myslíte.  Ale neprosperita těh.způsobená jinými vlivy než obecně hormonálními problémy.

MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24525
Další dotazy
15. 12. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda se mám bát toho, že bych mohla dostat neštovice, když jsem je prodělala v dětství. Mám měsíc před porodem a bohužel kolem mě se vyskytli dva lidé, kteří právě tuto nemoc dostali. Děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den,za 22 let praxe jsem z x-desítek tisíc těhotných viděl zatím jen dvě,které dostaly neštovice přes prodělání v dětství. Občas imunita prostě vyvane.U koho nastane, nelze zjistit. Není ale nic jednoduššího než se přesvědčit (praktický lékař...
15. 12. 2019
otázka
Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda si myslite, ze by u me bylo vhodne dalsi tehotenstvi.. prvni porod 11/2016 SC pro nepostupujuci porod, druhy porod 06/2019 v 33+2 kvuli krvacejici placente praevia centralis, sekci samozrejme:). I v prvnim...
odpověď
Dobrý den,takových žen vidíme stovky a pokud jste se hojila dobře,není námitek proti dalšímu těhotenství. Jen musíte vzít na vědomí riziko ruptury dělohy, vrůstání placenty do stěny dělohy , opět placenta praevia či uhnízdění těhotenství v jizvě (...
15. 12. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem v 6 týdnu těhotenství a zjístili mi campylobacter. Ani bych nevěděla, že to mám, kdyby na průjmy netrpěl můj dvouletý syn, kterému campylobacter zjístili. Šla jsem tedy na stěry také. Chtěla jsem se zeptat, jestli tato...
odpověď
Dobrý den,nemůže ovlivnit vývoj miminka.
15. 12. 2019
otázka
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je bezpečné užívání přípravku Erdomed ve 23tt? Jde o to, že mám placenta praevia marginalis a úmorný dlouhodobý kašel. Ten placentě nejspíš úplně neprospívá. Zatím jsem byla jednou hospitalizována ve 22tt pro...
odpověď
Dobrý den,ano, erdostein je o.k., placenta se vytáhnout může.
15. 12. 2019
otázka
Dobrý den, chci zeptat.. Dnes jsem byla u dr a ta mi řekla, že má moje tělo vytvořeno nějaké prolilatky Anti-c a anti-g, ale že zatím nejsou aktivní.. Jsem rh negativní.. Injekce na protilátky anti-D mi dali po porodu.. Místo toho se mi ale teď u...
odpověď
Dobrý den,teoretická souvislost být může,ale musel bych vidět MNOHEM více,mj.pitevní zprávu atd. Rozhodně by jste měla být sledována na nejvyšším pracovišti.
11. 12. 2019
otázka
Dobrý večer, pane doktore, léčím se s ulcerózní kolitidou, jsem v 22. tt. Nikdy jsem netrpěla perianálním postižením, nyní jsem v relativně kontrolovaném relapsu. Cca 8 let jsme ve studii užívala vedolizumab (Entyvio), otěhotněla jsem při užívání...
odpověď
Dobrý den,ano,myslím,že by se mohli kolegové v Hradci postarat, za mě,dle dat,co uvádíte, přirozený porod preferován. NIcméně,pokud Vás někdo směřuje k nám (prof.Pařízek,pátky), pak není problém.
11. 12. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor na moji situaci, zda mám nějakou šanci ještě chvíli vydržet. Dnes 29+1, funkční délka dle cervikometrie 12mm + funneling ve tvaru V, při vaginálním vyšetření čípek prostupný na prst, občasné tvrdnutí...
odpověď
Dobrý den,těžko říci, riziko,že porodíte před 33.týdnem číselně vzato kolem 20%, před termínem cca 40% (jen jsem si zanesl hrubá data do freeware, quipp.org, kde lze nasimulovat - přibližně. Líp medicína neumí určit, samozřejmě,software je určen...
11. 12. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat od 32 tt ležím v nemocnici se zkraceny čipek na 22 mm, to týden kontrole zjištěn čipek 22mm a propustny pro prst. Nyní jsem 33+5, mám za sebou maturaci ve 32tt, nyní my bylo sděleno, že by ji aplikovali...
odpověď
Dobrý den,no, jako spoluautora Národního dopor.postupu by mě docela zajímalo, kdeže kolegové toto doporučení ignorují....Když už,má se opakovat kůra kortikoidů do 31+6 a od poslední kůry má být odstup aspoň 14 dní.
11. 12. 2019
otázka
Dobrý den, má význam a jaký brát Utrogestan v 31+1tt pro čípek 19mm? Jinak žádné obtíže. Děkuji
odpověď
Dobrý den, za mě ne.
7. 12. 2019
otázka
Dobrý den, je nutné brát Utrogestan? Je možno perorálně? 31tt a čípek 20mm (ve 29tt 30mm) a zároveň odhad váhy 2050g. Je tato délka čípku a váhový odhad problém? Děkuji
odpověď
Dobrý den,perorálně 10% efekt proti vaginálnímu podání, takže jako by jste neužívala. Progesteron vaginálně do 30.týdne,je-li hrdlo pod 25 mm, proti placebu JEDNOZNAČNĚ zvyšuje šance na úspěšné pokračování těhotenství, z x-velmi složitých důvodů....