Krev a bílkovina v moči

12. 2. 2018
otázka

Vážený pane doktore, jsem ve 31. tt a čekám dvojvaječná dvojčata. Dnes na poradně mi byly zjištěny z moči stopy bílkoviny a krve. Do průkazky zapsáno krev + bílkovina +. Moč byla zaslána na rozbor. Tlak mám v normě (110/79), čípek přes 4 cm, takže jinak se vše jeví v pořádku. Na kontrolu jdu za dva týdny, nedostala jsem vysvětlení, co nález znamená ani žádné léky. Mohl byste mi to, prosím, objasnit. Děkuji. S pozdravem ZR

odpověď

Dobrý den, Váš dotaz byl právě zodpovězen, A.P

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.


Počet odpovědí: 2524
Další dotazy
20. 1. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore,i když jsem přečetla obrovské množství vašich odpovědi na toto téma,stejně mi nedá poprosit Vás moc o Vaši radu a názor. Nyní jsem v 25+2tt,byl mi naměřen dost zkráceny čípek vaginální sondou a to 20mm a pootevřený. Protože mi...
odpověď
Dobrý den, hodnoty pod 25mm, pro tento týden, opravdu můžou znamenat zvýšené riziko předčasného porodu před 34.g.t., důležité jsou pravidelné kontrolní měření á 14 dnů, AP
20. 1. 2019
otázka
Dobry den pane doktore, Na kontrole ve 29+6 tt jsem mela kontroly prutoku placentou PI 0,87. Dnes jsem byla na dalsim ultrazvukovem vysetreni (screening) ve 30+6tt byly opet kontrolovany prutoky a jejich namerena hodnota je 0,65. Chci we zeptat, zda...
odpověď
Dobrý den, tyto hodnoty jsou zcela fyziologické, tedy v normě, AP
20. 1. 2019
otázka
Vazeny pane doktore, rada bych znala Vas nazor na miru rizika predcasneho porodu/potratu u meho tehotenstvi. Je 3. v rade, z predchozich 2 mam zdrave syny a v kazdem tehotenstvi byly problemy s inkompetenci delozniho hrdla (1.tehotenstvi potize od...
odpověď
Dobrý den, nasazena terapie je v pořádku, vzhledem k tomu, že  předchozí porody byly v termínu, teka riziko předčasného porodu je relativně nízké, AP
20. 1. 2019
otázka
Dobrý den p. profesore, jsem v 15tt a dnes mi můj praktický lékař předepsal ospen 1000 vůbec mě nenapadlo se zeptat zdali můžu k tomuto léku používat ještě torecan. Jestli to nebude nějak škodit miminku nebo mne. Dekuji za odpověď
odpověď
Dobrý den, ano můžete, AP
20. 1. 2019
otázka
Dobrý den, prosím Vás o informaci. Při 1.screeningu v začátku 13tt mi bylo z krve zjištěn latentní syfilis, který mám asi více jak půl roku, ale vůbec jsem neměla tušení, jelikož nemám jediný příznak, ani partner. Samozřejmě jsem šla hned do...
odpověď
Dobrý den, při včasné a řádné léčbě v graviditě je riziko minimální, AP
20. 1. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore , chtěla bych se zeptat. V 9tt jsem dostala angelsounds. Zkoušela jsem hledat srdíčko (8+6) ráno 10 minut , odpoledne 10 minut. Druhý den jsem hledala přibližně stejně. Třetí dopol.15 minut večer také. Čtvrtý 15 minut a k...
odpověď
Dobrý den, miminmko jste tím určitě neohrozila, AP
20. 1. 2019
otázka
Dobrý den pane profesore, chci se zeptat, zda je v pořádku, že po UZ kontrole v 4+6 tt není stále viditelný žloutkový váček ? Lékařka pouze potvrdila nitroděložní těhotenství a na další kontrolu mě objednala za necelý měsíc. Děkuji, přeji hezký den...
odpověď
Dobrý den, v takto malém týdnu gravidity se určí jenom lokalizace, vitalita se posuje později, A.P.
20. 1. 2019
otázka
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně astmatu. Jsem nyní 27tt a v pubertě jsem trpěla astmatem, od 15ti let jsem bez příznaků a spirometrie byla vždy v pořádku, poslední v červnu. Na alergologii jsem však byla naposledy před 2 lety, nyní se mi občas...
odpověď
Dobrý den, byla by vhodná kontrola na plicním , event. nasazení terapie, dle nálezu, astma se může v graviditě zhoršit, A.P.  
18. 1. 2019
otázka
Dobrý den, p.doktore. Jsem ve 34 tydnu těhotenství a zhruba od 26 t.t. mám syndrom neklidnych nohou. Az asi do posledního týdne se to dalo vydržet.usinala jsem třeba az ve 4 rano a spala třeba jen 4 hod.ale vždycky jsem nějak usnula. Poslední týden...
odpověď
Dobrý den,om louvám se,ale nevím,co dělat.
18. 1. 2019
otázka
Dobrý den, jsem ve 20tt a mám obavy z bakterialní vaginozi na kterou jsem trpěla před otehotnenim. Mohlo by ohrozit dítě nebo způsobit předčasný porod i kdyby byla bezpřiznaková bakterioza? Lékař dělal stěry pouze na začátku těhotenství. Děkuji za...
odpověď
Dobrý den,u většiny žen s nic nestane,ale u těch (nepoznáme,které to jsou),kde je dispozice, spustit předčasný porod může.Pokud nemáte obtěžující páchnoucí výtok, stěr bych automaticky nedělal.