Očkování Covid po císařském řezu

20. 8. 2021
otázka

Dobrý den, paní doktorko. Začátkem května jsem porodila akutním císařským řezem. Jsem již po šestinedělí, jizva se hojí bez komplikací. Chci se Vás zeptat na názor, zda a v jakém časovém odstupu je možné absolvovat očkování proti Covid19? Děkuji za odpověď

odpověď

Dobrý den, po 6N již lze očkovat, A.Pašková

MUDr. Andrea Pašková, Ph.D.


 
Počet odpovědí: 1810
Další dotazy
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, jsem právě ve 30+0 tt a bohužel jsem onemocněla COVID. Příznaky zdá se pomalu ustupují, ale zhoršuje se mi už 3.den výsledek na testovacím proužku z ranní moči. Zvyšuje se mi bílkovina a hodně mi vyskočily ketony (tmavě růžové zbarvení)....
odpověď
Dobrý den, je vhodné vyšetření ošetřujícím gynekologem po ukončení karantény. A. Pašková
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, nechala jsem se naočkovat II. Dávkou (covid -19 )a otěhotněla jsem asi cca týden až 10 dní po očkování. Může to být nebezpečné pro miminko? Předem děkuji za zprávu. Markéta
odpověď
Dobrý den, t.č. není kontraidikováno podání očkování v průběhu celé gravidity, tedy lze očkovat i v prvním trimestru. A.Pašková
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho po porodu je vhodné nechat se ockovat první dávkou? Je nutné čekat až po sestinedeli, nebo se lze ockovat např. už čtrnáct dní- tři týdny po porodu? Porod byl přirozený, bez komplikací a bez poraneni. A je...
odpověď
Dobrý den, doporučujeme počkat až po 6N. A.Pašková
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, o prenosu protilatek pri prodelanem infektu/ockovani behem tehotenstvi se hodne mluvi, ale jak je to pokud zena prodelala COVID pred otehotnenim a behem tehotenstvi ma stale celkem vysoke IGG protilatky krvi? Lze i tam predpokladat, ze...
odpověď
Dobrý den, bohužel ani přítomnost vysoké hladiny protilátek neznamená, že jste chráněna proti onemcnění.  protilátky prochází placentou při onemocnění COVID v průběhu gravidity nebo po očkování. A.Pašková
20. 12. 2021
otázka
Krásný den pani doktorko, momentálně jsem ve 28tt těhotenství a zvažuji, zda se mám nechat aplikovat třetí dávku očkováni proti COVID19. Jelikož jsem speciální pedagog, absolvovala jsem druhou již před sedmi měsíci. Otěhotněla jsem skrze IVF a jsem...
odpověď
Dobrý den, určitě doporučujeme posilovací dávku i v graviditě. A.Pašková
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, jsme s partnerem očkovaní proti covid-19. Myslíte si, že to může ovlivnit plodnost? Pravděpodobně budeme muset podstoupit IVF. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Lucie Kolářová
odpověď
Dobrý den, nejsou důkazy, že by očkování proto COVid mělo vliv na plodnost. A.Pašková
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, je vhodné nechat se očkovat na covid pár dní po císařským řezu? Nebo raději až po šestinedělí. Operace v pořádku, momentálně bez obtíží. Děkuji
odpověď
Dobrý den, očkování doporučujeme až po ukončeném 6N.A.Pašková
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den paní doktorko, jsem 18+5 tt, mám antifosfolipidový syndrom, píchám si clexane na ředění krve a navíc jsem anemička - perniciozní anémie, na kontrole před třemi týdny byly všechny hodnoty v pořádku. Mám autoimunitní chronicky zánět žaludku...
odpověď
Dobrý den, v graviditě se dají užívat měžné antiemetika, bohužel vše je vázané na předpis. Je dobře , že užíváte miniehparine, je vhodné po nemoci zkontrolovat plod ultrazvukem a taky zkontrolovat koagulaci, při těžkém průběhu, nebát se a...
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, chtěla bych naočkovat syna proti koronaviru. Mám ale dotaz, za měsíc mu bude 6 let, ale váží jen 14 kg. Není to málo? Nehrozí mu žádná rizika po očkování kvůli nízké váze? Navíc bývá často nemocný, v září jde do 1. třída. Děkuji!
odpověď
Dobrý den, toto je dotaz na pediatra.pediatr taky zváží event možné kontraindikace očkování a dávku pro malé děti je snížená.AP
20. 12. 2021
otázka
Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat jestli je pro mě vhodné očkování proti covidu-19..jsem v 21 týdnu tehotenstvi,ale už před otehotnenim jsem byla často nemocná jako nachlazení a různé virozy,ale teď co jsem těhotná je to úplná hruza,od začátku...
odpověď
Dobrý den, infekce COVID v těhotenství představuje plod pro plod i matku zvýšené riziko, proto dle dopručení celosvěto i u nás gynekol.-pordnické společnosti, rozhodně očkování těhotným doporučujeme.A. Pašková