Očkování Hexy ve schématu 2+1

12. 1. 2016
otázka

Dobrý den, jaký je rozdíl při očkování Hexy ve schématu 2+1 a 3+1? Dle vakciny.net žádný a obé jsou účinné s tím, že 3+1 je tady stále trend a vychází ze starší doby..., ale myslím tu otázku - jaké musí být rozestupy u schématu 2+1 a jaké u 3+1 a zda pediatr musí přistoupit na schéma 2+1, budi-li ho vyžadovat, když on standardně očkuje jen ve schématu 3+1. Moc děkuji za upřesnění.

odpověď

Dobrý den. Standardní je očkovací schéma 3+1. Na schéma 2+1 podle mne není dostatek studií, aby ho mohl někdo schválit.

MUDr. Martin Magner, Ph.D.


Počet odpovědí: 1359
Další dotazy
15. 10. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, ráda bych se Vás zeptala ohledně možné nákazy mého téměř čtyřměsíčního syna plicními chlamydiemi. Moje sestřenice prodělala silný kašel způsobený chlamydiemi v létě, přelom června/července nejhorší průběh, do konce července...
odpověď
Dobrý den. Zápal plic chlamýdiemi u kojenců být může, je to ale dost vzácné. Pokud už byla sestřenice přeléčená v srpnu, tak infekční není. Únava po takovém onemocnění může přetrvávat delší dobu. Kuckání nejspíše bude z virózy, kterou doma máte....
13. 10. 2018
otázka
Dobry den vazeny pane doktore, chtela bych vas pozadat o nazor. Kdyz se syn narodil, mel zanet v tele, ktery chytnul asi ode me. Byl mesic v nemocnici, kdy se snazili zjistit pricinu jeho zdravotnich problemu. Po preleceni zanetu, kdy dostaval...
odpověď
Dobrý den. Chápu Vaše obavy, prošli jste si s chlapcem těžkými chvílemi. Parametry plic poté, co malý prodělal, také nemusí být úplně v pořádku. Občasných několika rychlých nadechnutí bych se nebál, to děti mohou mít. Důležitá je spíše celková...
12. 10. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na bezpečnost očkování proti pneumokoku u nedonošeneho miminka.Chlapecek se narodil ve 34+6..Ve dvou měsících mu byla naočkována hexavakcina, druhá dávka bude ve čtyřech měsících, nyní ve třech měsících...
odpověď
Dobrý den. S doporučením Vašeho pediatra souhlasím, není důvod očkování proti pneumokoku odkládat.
12. 10. 2018
otázka
Dobrý den, syn by měl být očkován vakcinou Priorix. Jsem těhotná. Chci se prosím Vás zeptat, zda je vhodnější očkování syna odložit, až budu mít alespoň 1 trimestr za sebou vzhledem k tomu, že riziko přenosu vakcinačního viru tam je, byť naprosto...
odpověď
Dobrý den. Pokud je mi známo, nikdy jsem v odborné literatuře nenašel přenos po očkování priorixem nebo MMR vakcínou. Nebál bych se vakcínu podat.
9. 10. 2018
otázka
Vážený pane doktore, Dcerka má 11 měsíců. Obchází, leze, sedí, umí sbírat drobky. Od 10. měsíce ukazuje prstem na věci, které chce. Rozumí pasivně asi 20 slov (názvy hraček, jídlo), protože když se jí zeptám “kde je” tak k hracce doleze a...
odpověď
Dobrý den. Možné je samozřejmě cokoliv, ale z Vašího příběhu mi na autismus naprosto nic neukazuje. Ještě je příliš brzy. Naopak, pokud rozumí, takto hezky s Vámi sociálně interaguje, má dobrý oční kontakt a k zdvojuje slabiky, tak mi vývoj přijde...
9. 10. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore. O víkendu měl můj syn (21 měsíců) reakci na Amoksiklav forte sirup (svědivá vyrážka po celém těle). Na pohotovosti byly atb vysazeny a byl nasazen Fenistil kapky. Ale dnes mi naše dětská lékařka zase naordinovala velmi...
odpověď
Dobrý den. Doporučená denní dávka u dětí je 0,1 mg, tj. 2 kapky/kg t.hm./den, rozdělená do 3 dávek. Tj. cca 8 kapek 3x denně. Umím si předstasvit, že na začátku dali vyšší dávku. Hlavním nežádoucím účinkem je zvýšená spavost (tlumení). Trvání...
8. 10. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, u syna (3 měsíce) jsem si při koupání všimla takové "bouličky" na spodní části hrudní kosti přímo uprostřed.Je pravda, že to "něco" tam má od narození, prohlížela jsem s manželem fotografie po příchodu z porodnice a dokonce...
odpověď
Dorbý den. Podle popisu se skutečně nejspíše jedná o mečovitý výrůstek hrudní kosti, který někdy vypadá jako boulička pod hrudní kostí.Postupně se osifikací spojí s tělem hrudní kosti (a "zaroste").
8. 10. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás již zcela zoufalá. Dcera, narozená v červnu letošního roku, 2900g, 49cm ( poloha KP, po 10hod porod císařským řezem ). Od 4. týdne plně na UM - Nutrilon HA. Později potíže s kolikami, proto přechod na...
odpověď
Dobrý den. Jestli slečna váží ve 4 měsících 7kg, tak se musela přepíjet. To ji mohlo způsobovat reflux (podrádění jícnu), pro který nyní nechce pít. I když přes den pije málo, celková denní dávka ji objemově stačí. Navrhuji časně (od 4 měsíců)...
8. 10. 2018
otázka
Dobrý den, mám 8 týdenního chlapečka, který v noco a hlavně k ránu chrčí a skoro se dusí. Přes den to nedělá. Původně jsem si myslela, že má rýmu, ale asi to rýmou nebude. Je možné se mu dostane mléko při kojení do nosu a potom takto chrčí? Nemůže...
odpověď
Dobrý den. Nevím, jestli je to úplně přepíjením. Některé děti mívají nosánek ucpaný. Se zvýšenou polohou postýlky neurčitě neuděláte chybu, můžete nosit po pití alespoň 15 minut. Zkuste zvlhčit prostředí. Děti v tomto věku ještě mohou mít sekreci v...
8. 10. 2018
otázka
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či pri plánovaní tehotenstva je lepšie plánovať narodenie dieťaťa v nejakom ročnom období, napr. jar, leto. Sú v týchto mesiacoch novorodenci menej háklivejší na choroby alebo to nesúvisí s ročným obdobím? Napr....
odpověď
Dobrý den. Myslím, že to vobec nie je potrebné riešiť. Nemocnosť sa tým neovplyvní. I keď existujú rozne polopovery, ktoré ale nespúvisia so zdravím - deti narodené dlhšiu dobu pred začiatkom školského roku majú priemerne určitý náskok a majú lepšie...