MUDr. Andrea Pašková

MUDr. Andrea Pašková

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu

Počet odpovědí: 1417
Dotazy pro MUDr. Andreu Paškovou
10. 6. 2017
otázka
Dobrý den, paní doktorko, mám takový problém, mívala jsem mnoho zánětů ženských orgánů, prodělala jsem slepák. Jsem v 17. týdnu rizikového těhotenství (3x velké krvácení z hematomu, který se již nyní vstřebal; 3x spontánní potrat vždy do 9. týdne...
odpověď
Dobrý den, mezi 4-5. měs děloha rychle roste a těhotné často pociťují bolesti děložních vazů, zkuste magnezium, pokud se budou obtíže opakovat vyhedejte ošetřujícího gynekologa, s pozdravem A.Pašková
10. 6. 2017
otázka
Dobry den pani doktorko, minuly tyden jsem byla v poradne 30+5 pani doktorka zmerila mimi a namerila 2200g, pri opakovanem mereni to bylo 1900g. Jsem drobne postavy(158cm a 43kg pred otehotnenim)a prvniho syna jsem rodila 36+5 a vazil 2150g. Mam...
odpověď
Dobrý den, pokud by byli odad miminka kolem 1900 g v 31 g.t., donošené by mělo váhu kolem 3500 event i více, ale odhad je velmi orientační. Výška matky není jediným parametrem při porodu, je možné, že budete opěto rodit dříve a dítě bude dobnější a...
4. 6. 2017
otázka
Dobry den..obracim se na Vas s dotazem. Nevim zda mi poradite.Jsem 24tt. Mam jeste 8 leteho syna.Pred otehotnenim jsem se lecila na deprese.Jiz jsem vysazovala na pul apoparoxu obden.Nyni opet pul denne. Pred tydnem silna ataka a uzkost a od te doby...
odpověď
Dobrý den,  myslím si, že byste měla celou situaci konzultovat s Vaším psychiatrem. On ví, které léky na potlačení úzkosti Vám v těhotenství může předepsat. Nicméně si myslím, že nyní přechodně ho užívat v tak malé dávce můžete, s pozdravm A....
2. 6. 2017
otázka
Dobrý den, paní doktorko, ve 20: týdnu těhotenství mi byl diagnostikovám amniální pruh v pravé části dělohy předozadně. Je prý silnější, takže pravděpodobně sám nepraskne. Chtěla bych se zeptat, zda ještě po 20: týdnu může způsobit dítěti nějaké...
odpověď
Dobrý den, v tomto týdnu je riziko již malé, důležité je podrobné ultrazvukové prohlídnutí plodu, s pozdravem A.Pašková
29. 5. 2017
otázka
Dobry den. Rada bych poprosila o nazor. V pondeli 22.5. jsem byla v CAR na utz a CRL bylo 18,7mm. Dnes jsem se byla hlasit u sveho dr a pri mereni utz bylo CRL 17,2mm. Srdecni akce v poradku. Je mozne, ze se embryjko zmensilo a zsstavilo ve vyvoji?...
odpověď
Dobrý den, změna velikosti není u plodu, je to dáno odchylkou měření gynekologů, s pozdravem A.Pašková
22. 5. 2017
otázka
Dobrý den, paní doktorko. Již zhruba 10 let trpím na Sinus pilonidalis. Vždy mi zhruba 1x za 3-4 týdny nabyde boule na kostrči, ze které poté vytéká žlutá tekutina, případně směs tekutiny s krví (většinou po delším sezení či ležení na zádech). Sama...
odpověď
Dobrý den, v případě akutních obtíží by se zvážila indikace k císařskému řezu, jinak bych to jako indikaci neviděla. U miminka nelze poznat z ultrazvukového vyšetření v těhotenství, s pozdravem A.Pašková
22. 5. 2017
otázka
Dobrý den, celý 1.trimestr se u mě obešel bez zvracení,měla jsem pouze celodenní nevolnost, která kolem 12tt ustoupila. Nyni jsem v 18tt a během posledních asi 10 dní se mi tak jednou za 2-3 dny udělá zle od žaludku,je to vždy odpoledne po jídle.....
odpověď
Dobrý den, vyvolání zvracení pokud není prováděné pravidelně, nijak těhotenství neohrozí. Teplé vany se nevzdávejte, s pozdravem A.Pašková
4. 5. 2017
otázka
Dobrý den paní doktorko, jsem ve 40. týdnu těhotenství (39+4) a byl mi naměřen v poradně tlak 140/80 a po chvíli 130/80. V poradně mi řekli, že si mám doma tlak měřit. S tlakem bojuji celé těhotenství-v poradně vysoký, měla jsem i holtrovské...
odpověď
Dobrý den, u vás je to opravdu ,,syndrom bélého pláště ", riziko preeklamspie je velmi nízké, s pozdravem A.Pašková
4. 5. 2017
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně bakterií v moči, jsem momentálně v 36+2tt a byly mi z cévkované moči zjištěny bakterie e-coli a enterococus, koncentrace 10 na 3. Můj gynekolog mi předepsal atb Furolin, 3x1, na týden. Trochu se obávám, neboť...
odpověď
Dobrý den, ve třetím trimestru je tento lék kontraindikován, lze užívat penicilinové antibiotika, cefalospor., event Urifos, s pozdravem A.Pašková
4. 5. 2017
otázka
Dobrý den, paní doktorko. Jsem ve 22.tt a posledních pár dnů cítím pohyby velmi nízko. Často si říkám, ještě kousek a vykoukne noha. Samozřejmě bráno s nadsázkou. Můžou pohyby takto nízko způsobit zkracování čípku? Na kontrole jsem byla před 14 dny...
odpověď
Dobrý den, myslím, že to je velmi málo pravděpodobné, že by nízké uložení pohybů bylo příznak předčasného porodu, s pozdravem A. Pašková