MUDr. Andrea Pašková

MUDr. Andrea Pašková

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu

Počet odpovědí: 1689
Dotazy pro MUDr. Andreu Paškovou
28. 11. 2019
otázka
Dobrý den, paní doktorko, před 5,5 lety jsem měla CS kvůli nepostupujícímu porodu (diagnoza: distokia cervicocorporalis, pupečník kolem krku, smolkovák PV). Otevřena jsem zůstala na 4 cm, dál to nešlo. Nyní jsem chtěla rodit přirozeně, ale skoro...
odpověď
Dobrý den, je otázkou zda porodní váha plodu byla důvodem  nepravidelné děložní činnosti. Riziko opakování je vyšší, ale pokud si přeje kusit vaginální porod a jsou splněny podmínky a plod nebude váhově větší než ten první, není důvod proč to...
28. 11. 2019
otázka
Dobrý den, prosím vás přítelkyně je v momentální chvíli v 7 tt . Je v nové práci ve zkušební době. Pracuje v obchodě kde kromě práce pokladní tahá i bedny se zeleninou a podobně. Jde o to že máme strach pokud by ve zkušební době tehotenstvi oznamila...
odpověď
Dobrý den, zaměstanavatel by  Vás měl přeložit na práci, která odpovídá zátěži vhodné pro těhotné. Nadměrná fyzická aktivita a zvedání těžkých břemen je nevhodná, s pozdravem A.Pašková
22. 11. 2019
otázka
Dobry den, chtela bych se zeptat ohledne vytoku v tehotenstvi. Vytok mam prakticky od zacatku bily, vodnaty dle meho lekare je to v poradku...kultivaci mi delal v srpnu. Nyni mi rekl, ze priste bude delat ster na Streptokoka. Chtela bych se zeptat,...
odpověď
Dobrý den, výtok neovlivní výsledek vyšetření na přítomnost bakterie Streptokoka, A.Pašková
22. 11. 2019
otázka
Dobrý den, byla jsem u OG pro bolesti břicha, z gyn hlediska vše v pořádku, nejspíš se jedná o bolesti vazů. Jsem 30tt, dvojcetne tehotenstvi. Cervikometrie 42mm, hrdlo 2cm uzavrene. Nabrana krev s temito vysledky: CRP 1,1, urea 1,6, kreatinin 46,...
odpověď
Hladina bílých krvinek je opravdu zvýšená, dovyšetřete ještě moč kultivačně, A.Pašková
22. 11. 2019
otázka
Dobrý den, je mi 30 let a jsem tři měsíce po svém prvním porodu. Plně kojím. Zvažuji zavedení nitroděložního tělíska. Doporučila byste mi to? A spíše hormonální nebo bez hormonů? Jedná se o poměrně drahou záležitost a na internetu jsem nalezla mnoho...
odpověď
Dobrý den, pokud špatně reagujete na hormonální antikoncepci, můžete zkusit nehormonální tělísko, https://www.antikoncepce.cz        
22. 11. 2019
otázka
Dobrý den, posílala jsem Vám dotaz ohledně nitroděložního tělíska. Mohla byste mi prosím osvětlit, jaký je rozdíl v mechanismu účinku hormonální antikoncepce a nitroděložního tělíska? Způsobuje tělísko vlastně potrat? Dojde ke vzniku embria, které...
odpověď
Dobrý den,  odpovídáme na těhotenské dotazy. Informací o antikoncepci na internetu je opravdu dostatek, viz https://www.antikoncepce.cz      
11. 11. 2019
otázka
Dobrý den, jsem na začátku třetího trimestru, synovec má neštovice, moje starší dítě s ním bylo v částem kontaktu, neštovice jsem už měla. Existuje nějaké riziko? Dekuji
odpověď
Pokdu jste je měla v dětsví, máte ochranné protilátky, A.Pašková
11. 11. 2019
otázka
Dobrý deň, pani doktorka. Zajtra začínam 36 tt. V 24 tt som prekonala campylobactera, dostala som ho na rodinnej grilovačke z kuracieho mäsa. Choroba prebiehala krvavými hnačkami a vysokou teplotou. Infektologička ma uistila, že táto baktéria sa...
odpověď
Dobrý den, reálné riziko nákazy listeriozou u zdravé těhotné z jídla je minimální, pokdu se cítite dobře a jiné obtíže neuvádíte , je test zbytečný, ale pokud Vás to uklidné, můžete se domluvit s gynekologem o jeho náběru, pokud to není indikované,...
11. 11. 2019
otázka
Dobry den, dnes jsem byla na kontrole 28+6 tyden. Pan doktor zvazil miminko na 1600 gramu a rikal, ze je vetsi. O kolik je maly vetsi? Cukrovku nemam. Dale byvh se chtela zeptat na tvrdnuti bricha jak presne si ho predstavit....nekolikrat denne se...
odpověď
Dobrý den, dle vághy odpovídá spíše většímu plodu, je vhodná kotnrolní biometrie ke konci III.trimestru, boule může být hlava nebo zadek plodu, A.Pašková
11. 11. 2019
otázka
Dobry den pani doktorko, chtela bych se poradit ohledne cysty v prsu. Mam celkem 2, jednu uz asi 2 roky, stale zustava stejna - asi 1,5 cm. Druhou v tom samem prsu mi objevili pred 8 tydny - 6mm. Nyni koncim 35.tt. Chodim pouze na bezny UZ do...
odpověď
Dobrý den, cysty nejsou nebezpečné, pokud je pravidelné ultrazvukové vyšetření prsou v normě, stačí kontrola po ukončení šestinedělí, A.Pašková