MUDr. Andrea Pašková

MUDr. Andrea Pašková

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu

Počet odpovědí: 1508
Dotazy pro MUDr. Andreu Paškovou
12. 2. 2018
otázka
Dobrý den, paní doktorko. Zhruba před měsícem jsem zkonzumovala zrající sýr Camembert, 2 druhy. Oba sice byly vyrobeny z pasterizovaného mléka, ale nyní se obávám, zda jsem se z nich přesto mohla nakazit listerií...nebo zda se listerie vyskytuje...
odpověď
Dobrý den, obecně riziko nákazy listeriozou u těhotné minimální, pokud nemáte žádné obtíže, neřešial bych to, s pozdravem A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Dobry den, pred 14 dny jsem prodelala akutni cisarsky rez a nasledne po tydnu kyretaz. Od nedele me boli bricho, prijde mi to jako bolest svalu. Je to jen pri urcitem pohybu, zakaslani, psiknuti. Je to na prave strane v urovni pupiku. Nechce se mi s...
odpověď
Dobrý den, pokud nemáte jiné obtíže, bolesti se nezhoršují, nemáte teplotu, vyčkejte kontroly u svého gynekologa, s pozdravem A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Vážená paní doktorko, jsem ve 31. tt a čekám dvojvaječná dvojčata. Dnes na poradně mi byly zjištěny z moči stopy bílkoviny a krve. Do průkazky zapsáno krev + bílkovina +. Moč byla zaslána na rozbor. Tlak mám v normě (110/79), čípek přes 4 cm, takže...
odpověď
Dobrý den, může se jednat o infekci močových cest nebo jenom vaginální výtok, pokud nemáte žádné obtíže, vyčkejte na rozbor močového sedimentu, s pozdravem A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Dobrý den, před cca 8 lety jsem měla zánět jícnu na který jsem brala lék helicid, vše bylo v pořádku ale před 4 lety jsem měla žaludeční vřed, od té doby užívám lék emanera 40. Jsem v 5.týdnu těhotenství a lékař mi nyní lék vysadil. Dnes první den...
odpověď
Dobrý den, běžně dáváme léky obsahující látku omeprazol i v graviditě, jedná se o bezpečný lék, který lze užívat i v graviditě, A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, absolvovala jsem UZ ve III trimestru konkr. 31+0 s výsledky: PPH II, placenta na zadní stěně až do fundu, normohydramnion. BPD 82,HC 280,AC 256,FL 53, EFW:1489g. Na otázku zda je váhový odhad OK bylo řečeno že norma. Ovšem...
odpověď
Dobrý den, nelze usuzovat jenom z váhy plodu, důležitá je taky funkce placenty, plod může být menší, ale nemusí to být problém, pokdu vše funguje jak má :) A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Dobry den pani doktorko, mam jen kratky dotaz, prodelala jsem otravu jidlem (pravdepodobne ci strevni virus) v poslednich 4 dnech a je tu moznost, ze bych mohla byt v pocatecnim stadiu tehotenstvi (2-3 tydny). Mohla tato otrava/virus nejak poskodit...
odpověď
Dobrý den, těžší infekce mohou ovlivnit průběh gravidity, nicméně v tak ranném počátku, je to vždy otázka vše nebo nic, pokud se bude plod normálně vyvíjet, tak to nijak graviditu neovlivnilo, A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Dobry den, prosím o radu, jsem v 33tt, miminko velikostně odpovídá normě, má cca 1900g. Chtěla bych se zeptat zda je normální, že velmi často škyta...přibližně 5x denně 15min. Vypozorovala jsem, že téměř pokaždé se škytavka spustí po tom, co si...
odpověď
Dobrý den, škytavka u plodu je zcela fyziologický jev, A.Pašková
12. 2. 2018
otázka
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu - jsem nyní ve 28 týdnu těhotenství. V říjnu jsem měla klíště, odstraněno poměrně brzy po 8 hodinách, bez erythema migrans, bez potížá - únavu spojuji spíše s těhotenstvím. Po skoro 4 týdnech provedeny...
odpověď
Dobrý den, váš dotaz byl právě zodpovězen. A.Pašková
22. 1. 2018
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor na těhotenství po 45 roce. Mám mladšího přítele a i když netrvá na svém dítěti, vim že by byl moc rád. Mám 2 dospělé děti a obě těhotenství byly v pořádku. A i po gynekologické stránce jsem zdravá, žádné...
odpověď
Dobrý den, těhotenství u ženy nad 45 .let je vzácné a pokud se Vám to povede, pak je riziko těhoten. komplikací mnohem vyšší než u žen do 35 . roku , A.Pašková
19. 1. 2018
otázka
Vazena pani doktorko, chtela jsem se zeptat na hodnotu CS. Jsem ve 33+5tt. CS mam 1, paní doktorka mi k tomu nic nerekla. Doposud jsem mela vzdy 0. Mam se nevejo obavat? Toto je me 3. tehotenstvi. Jsem po 2 potratech a opreraci delohy pro delozni...
odpověď
Dobrý den riziko předčasného porodu se stanovuje cervicometrií, před 30 . týdnem , to znamená, že vás nález může být nepřesný a nelze z něj již v takto pokročilém těhot. žádné riziko předvídat, takže bych byla v klidu :), hezký den A.Pašková