MUDr. Andrea Pašková

MUDr. Andrea Pašková

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu

Počet odpovědí: 1557
Dotazy pro MUDr. Andreu Paškovou
16. 8. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, na výtok mi byly předepsány čípky Macmiror Complex 500. Dnes bych měla užít poslední. Odešla mi dnes hlenová zátka. Myslíte, že si mohu čípek přesto vzít? Jsem ve 40+6 týdnu. Děkuji, hezký den.
odpověď
Dobrý den, ano, A.Pašková
16. 8. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, jsem teď na začátku 36tt a jedla jsem nektarinku, uprostřed byla rozpůlená pecka, uvnitř plesnivá. Kousek té plísně jsem cítila v puse (jakmile jsem to zjistila, nektarinku jsem vyhodila a vypláchla si ústa), ale obávám se,...
odpověď
Dobrý den, je to nepravděpodobné, A.Pašková
16. 8. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, je možné v těhotenství a následně při kojení užívat nějaké vitamíny na vlasy? Jde mi např. o Revalid (ten mám doma), dále jsem koukala na Donna Hair a Venira. Které bych mohla brát? Moc děkuji,
odpověď
Dobrý den, výrobky obsahují jenom vitaminy, lze užívat i v graviditě, A.Pašková
16. 8. 2018
otázka
Dobrý den, mam asi divny dotaz. Jsem v 28 tt a uz asi po 3 mam neprijrmny pocit v krku jako by tam byl knedlik.Tentokrat je to mnohem protivnejsi a nechce se mi ani jist jak to pri polknuti boli a pali..Co to muze byt? Dekuji :)
odpověď
Dobrý den, zajděte si na kontrolu k praktickému lékaři, A.Pašková
3. 8. 2018
otázka
Dobrý den, paní doktorko, ve 26. tt. jsem absolvovala OGTT, naměřené hodnoty byly: na lačno 4.7, po 60min 10.0 a po 120min 6.7. Dočetla jsem se, že 2. hodnota je hraniční. Jedná se o těhotenskou cukrovku? Paní doktorka na gynekologii mi pouze...
odpověď
Dobrý den, těhotenská cukrovka dle kriterií to je , protože je druhá hodnota 10,0 , i když je to horní hranice, splňuje to kritéria cukrovky. Na základě výsledků OGTT nelze rozlišovat "mírnou" a "těžší" poruchu. Lehce vyšší hodnoty bývají u žen s...
30. 7. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, ráda bych se Vás dotázala ohledně podstoupení laserového ošetření (korekce jizvy). v minulém týdnu 23.7.-25.7. u mě probíhala ovulace a 26.7. jsem byla na korekci jizvy v podbříšku (ošetření laserem) v případě, že se mi...
odpověď
Dobrý den, lokální použití laseru na kůži není nebezpečné a nijak případné těhot.neohrožuje, A.Pašková
30. 7. 2018
otázka
Dobry den pane doktore. Dnes jsme byli na 2 scr. (21+3)Vsechno se zda byt v poradku..miminko ma ukazkove hodnoty rikala pani dr. Jen u mereni mozecku nam rekla, ze se nemam bat..ale za 14dni mame prijit se ukazat, ze mame hranicni sire postranních...
odpověď
Dobrý den, většinou se hraničních hodnot není potřeba obávat, stačí jenom pravidelné UZ kotnroly, A.Pašková
30. 7. 2018
otázka
Hezký den,chtěla bych se zeptat.jsem těhotná v 35+2 a můj doktor mi předepsal před měsícem železo,měla jsem hodnotu Hb 105.brala jsem super železo 1xdenne 1 tabletku.ted mi po měsíci dělal doktor krevní obraz a hodnotu Hb jsem měla jen 98.Doktorka,...
odpověď
Dobrý den, nevím jaký leták jste četla, ale nyní cituji z příbalového letáku.. Děti nad 12 let a dospělí užívají obvykle z preventivních důvodů 1 až 3 tobolky denně, při léčbě se užívá 3krát 1 až 3krát 2 tobolky denně. Po dosažení normálních hodnot...
30. 7. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorka,byla mi potvrzena gravidita 6+6 s jasnou srdeční akci,CRL 8,66 mm na kontrole za16 dni již bez srdeční akce a plod odpovídal 7+1. Došlo k úmrtí 2 dny po kontrole? 4 dny po první kontrole tedy v 7+3 mi na bok břicha a spis na...
odpověď
Dobrý den, nejvíce spontánních potratů je do ukončeného 8 g.t. a z větší části jsou to genetické poruchy, takže hypotéza poškození plodu mechanicky je nemožná, A.Pašková
30. 7. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda cvičením s pomůckami aniball nebo epino může dojít k ochabnutí či vytahání svalů? Jsem teď 34+1 a už mě tlačí čas s rozhodnutím, zda budu cvičit či nikoliv. Moc děkuji!
odpověď
Dobrý den, stačí měsíc před plánovaným termínem porodu. Není potřeba se obívat z náslené ochablosti pochvy nebo hráze, tomu , ale po spont..porodu nelze zabránit, nicméně není to následkem používání těchto pomůcek, A.Pašková