Dotazy pro MUDr. Michala Kouckého
19. 1. 2004
otázka
Dobrý den, s manželem uvažujeme v budoucnu o dítěti tak by mě zajímalo.Pokud chodím nyní cvičit 2 - 4x týdně náročný aerobik nebo kickbox jak to bude v těhotenství? Musím s cvičením úplně přestat nebo mohu cvičit něco jiného? Co byste doporučil?...
odpověď
Dobrý den, myslím opravdu, že těhotenství není nemoc , zdravá žena - neriziková , by se neměla omezovat , samozřejmě s výjimkou těžké práce či náročné fyzické aktivity ,kde přece jen nějaké to trauma hrozí - což kickbox nepochybně je. Jinak cvičení...
15. 1. 2004
otázka
Dobrý den, před časem jsem psala na poradnu dotaz, ale asi jsem to nějak špatně poslala, takže se zeptám ještě jednou : třetí měsíc se pokoušíme o mimi, ale nedaří se nám to. Brala jsem před tím antikoncepční prášky Gravistat (cca 5 let), ale měsíc...
odpověď
dobrý den, poradna předtím ještě oficiálně nefungovala , funguje až ode dneška Dr.Koucký
15. 1. 2004
otázka
Pacientka v 11.t.t. s glykosurii, glykemie 4,3 na lačno. Jaky by mel byt dalsi postup vysetrovani?dekuji
odpověď
dobrý den, jistě záleží na anamnéze osobní, rodinné..., ale každopádně by jistě stálo za to udělat oGTT - zátěžový test s cukrem - nevím,jestli jste laik, lékař či kdokoliv jiný ,ale každopádně se má vypít cukr hroznový - glukosa a stanovit hladinu...
14. 1. 2004
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně rizika reálného porodu v době 30tt. Již od 18 tt, beru lék Gynipral a MagneB6.V současné době beru lék G.po 4hod-1 tabl.50mg a 3xdenně 2 tabl.MagneB6.Dle mého doktora jsem "otevřena na špičku prstu-...
odpověď
Dobrý den, tak především bych vás musel vidět, takhle to posoudit je obtížné, z toho,co popisujete si myslím, že riziko předčasného porodu tu je,ale snad jen podle počtu kontrakcí- podle vyšetření vaginálního jste relativně uzavřená. Objektivně by...
12. 1. 2004
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli, když si natírám bradavky mastí, protože mě hodně svědí, předepsanou mým kožním lékařem na ruce, může mít nějaký negativní vliv na průběh těhotenství. Jsem ve 23. týdnu. Děkuji.
odpověď
Otázka, co za tu mast používate Každopádně se může jednat nejspíš o kortikoidy - ty jsou v lokální, místní podobě pro plod neškodné-měla by jste to s ním prokonzultovat ! Dr.Koucký
7. 1. 2004
otázka
Dobrý den!Jsem těhotná asi měsíc a půl, není to potvrzeno ještě gynekologem, ale těhotenský test je pozitivní. Jsem víkendový kuřák a i jsem se v tomto období napila alkoholu. Přečetla jsem si Vaše články a mám teď z toho hrozné výčitky svědomí....
odpověď
tak v tomhle týdnu těhotenství, počítám,že se nejspíš bude jednat o cca 6.týden jsou samozřejmě jakékoliv cizorodé látky nežádoucí. Prakticky by se ale nemělo stát nic, kouřit by jste ale přestat měla, alkohol v těhotenství by také nemusel být uplně...