Dotazy pro MUDr. Michala Kouckého
26. 2. 2004
otázka
Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné, aby vyšel těhotenský tes negativní i týden po vynechání menstruace (předtím pravidelná) a přesto bych mohla být těhotná? Kdy nejpozději to musí těhotenský test ukázat? Děkuji
odpověď
Dobrý den, testy dostupné na trhu jsou sice poměrně spolehlivé,ale samozřejmě je možné, že těhotná jste. Mnohem pravděpodobnější ale je, že spíše ne...Měla by jste se poradit se svým gynekologem, ten udělá ultrazvuk , vyšetří Vás, pak budete vědět...
25. 2. 2004
otázka
Dobrý den Zajímá mě hodnota výsledku v mojí těhotenské průkazce a to na toxoplazmózu. Proč mám při druhém vyšetření uvedeno 1:8, přitom mě můj lékař informoval, že je vše v pořádku, když při prvních testech uvedli - negativní? Děkuji.
odpověď
dobrý den, tak hodnota kterou uvádíte mi v absolutních hodnotách moc neříká, musel bych znát přesný laboratorní závěr.Ale, z toho ,co píšete lékař uvádí, že je vše v pořádku, pak se nejspíše jedná o IgG ,čili paměťové protilátky, čili nejste aktivně...
25. 2. 2004
otázka
Přeji hezký den,jsem ve 30.týdnu těhotenství a asi 4 dny mám problémy s únikem malého množství tekutiny,dá se nějak odlišit bez návštěvy lékaře zda se jedná o močovou inkontinenci,plodovou vodu,či výtok?Jedná se o malé množství čiré tekutiny,někdy...
odpověď
Dobrý den, tak především chci říci, že k lékaři běžte určitě! Jedině objektivně lze posoudit, zda únik představuje to, co sama docela odborně popisujete Jediným vodítkem je, jestli únik nevzniká např. ráno, i barva by svědčila spíše pro výtok, ten...
25. 2. 2004
otázka
Vážený pane doktore,10 let jsem užívala ANT Trisiston a v roce 2001 jsem přešla na ANT Depoprovera injekčně. Loni v červnu jsem se dotázala mého lékaře,že bych ráda otěhotněla a kdy mám ANT vysadit.V srpnu lon.roku jsem již další dávku neaplikovala....
odpověď
Dobrý den, tak to co mi popisujete, je obvyklé, nemusíte věšet hlavu. Samozřejmě, je pro mě vždycky velmi obtížné se vyjadřovat k tomu, co máte za konkrétní problém, resp. určit přesně příčinu, neznám-li Vás, byť se mi snažíte trochu situaci...
24. 2. 2004
otázka
Zdravím vás pane doktore, nejprve bych Vám chtěla říci, že z Vás vyzařuje hrozně příjemný optimismus a klid,když čtu Vaše odpovědi,vždycky mě to pohladí.Chtěla jsem se zeptat, když se mi stále menstruace spožďuje okolo šesti dnů,jak si mám počítat...
odpověď
Dobrý den, jéjej, rozhodně nevěště hlavu. Nicméně první ,co napíšu je, že za svým gynekologem běžte. Už jsem tu dříve popisoval, jak zjistit, kdy máte ovulaci, najděte si to ( někde na uplném začátku to bylo tuším ). Když budete vědět, kdy máte...
23. 2. 2004
otázka
Vážený pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na Váš názor. Dneska jsem 36.dc, 34. tt negativní. Bazální teplotu jsem si během měsíce neměřila a dnes jen tak pro zajímavost ano a vyšla mi 36,8. Ve středu jdu k dr. nejspíš na vyvolání MS...Můj dotaz...
odpověď
Dobrý den, tak samozřejmě je možné všechno,ale podle údajů , které uvádíte nejspíš těhotná nejste, jenže samozřejmě kolegyně nejspíš udělá ultrazvukové vyšetření,ev. doplní odběrem těhotenského hormonu. Spíš se jedná ale jen o běžnou poruchu cyklu...
22. 2. 2004
otázka
Dobrý den.Je mi 39let,jsem napočátku 25.týdne(druhé dítě).Na ultrazvuku zjištěny myomy.Mohou myomy bolet?Jak velkou komplikaci představují pro budoucí porod?Na pravé straně břicha se mi objevila boule(uzlina),která bolí na dotek(občas i při...
odpověď
Dobrý den, myomy v těhotenství mohou jak růst,tak se mohou i zmenšovat ( "vytahovat") , záleží na tom,jak jsou velké, kde jsou uloženy atd.. Co se bolesti týče, je obtížné odpovědět, protože samy od sebe by bolet neměly, pakliže budou růst...
22. 2. 2004
otázka
DOBRY DEN VAZENY PANE DOKTORE,JSEM NA ZACATKU TEHOTENSTVI VE 4 TYDNU A MAM K VAM PROSBU MYSLITE SI, ZE KALANETIKA JE VHODNA PRO TEHOTENSTVI PRO CELYCH 9MESICU.DEKUJI ZA ODPOVED
odpověď
Dobrý den, svůj názor jsem tu taky na tohle téma říkal, pokud bude těhotenství v pořádku, fyzická aktivita by nemusela být omezena nijak výrazně, takže ani kalanetika. Podmínkou je ale bezproblémový průběh gravidity a omezit napínání břišní stěny....
21. 2. 2004
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych vědět za jak dlouho po prasknutí plodové vody musí přijít miminko na svět a proč se podávají ATB jaká rizika hrozí. Děkuji Eva
odpověď
Dobrý den, zajímavá a aktuální otázka Dojde-li k odtoku vody před termínem do cca 36.týdne, maminka dostává ATB ihned, v období termínu pak cca po 12 hodinách po odtoku vody ( v USA např. po 18 hodinách , v Dánsku v některých případech např....
20. 2. 2004
otázka
Daria, 20.2.2004Vážený pane doktore, před pár dny jsem zde zadávala dotaz, ale mám asi smůlu, ještě jsem nedostala odpověď a to kupodivu nikde, kde jsem svou otázku již pokládala-myslím na jiných servrech. Snad zde budu mít víc štěstí. Jsem v 22...
odpověď
Dobrý den,Darjo , odpověděl jsem vám 16/2, te´d jsem si to ověřil ,jukněte na to.