Dotazy pro MUDr. Michala Kouckého
6. 2. 2004
otázka
dobry den, pane doktore, planuju tehotenstvi, ale dela mi starosti hemofyliticky beta streptokok typu C - mam ho v krku uz tri roky a nedari se ho vylecit. mohla by jeho pritomnost mit nejaky vliv na plod? a dale se mi stale vraci genitalni mykozy...
odpověď
Dobrý den, co se týče streptokoků beta hemolytických, představují obecně obrovský problém v medicíně. Říkáte skupiny C ? Neříkáte, jestli trpíte opakovanými, či chronickými záněty horních cest dýchacích, pakliže ano, přiznám se ,že to jistě není...
6. 2. 2004
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem momentálně v 29.tt. Mám zřejmě kavasinkovou infekci, nebo nějaký podobný svědivý problém. Je to velmi nepříjemné a můj Mudr. má momentálně dovolenou- stěhuje ordinaci. Můžete mi poradit jaký přípravek si můžu volně...
odpověď
Dobrý den, byl jsem 2 dny na horách, tak nevím,jestli na radu není pozdě...Máte dvě možnosti, buď zakoupíte v lékarně globule s boraxglycerinem ( mají docela solidní účinky,ale tuším, že je budou mít jen ve větších nemocničních lékarách )nebo...
6. 2. 2004
otázka
Dobrý den, poněkud mě vystrašila Vaše poznámka ohledně králíků a těhotenství. V domácnosti máme "překrslého" králíka, běžně se o něj starám, čistím ho, běhá po bytě... Já bych nyní ráda otěhotněla, možná už těhotná jsem. Máme jít tedy s...
odpověď
Dobrý den, tak musím říct, že jste mě také zaskočila, raději jsem odběhl juknout do moudrých knížek .Ale, jedna věc je jistá, toxoplasmosa ( parazit Toxoplasma gondií ) může nakazit jakéhokoliv teplokrevného živočicha, pouze typicky u koček...
6. 2. 2004
otázka
P.Dobry den, pane doktore, mam otazku ohledne ovulace. Vim, ze probehla (poznam to nejen podle teploty, ale i hlenu a predevsim svych pocitu) ale hned druhy den po ovulaci poznam na kalhotkach neco jako miniaturni spineni, jako na zacatku mesicku,...
odpověď
Dobrý den, v tomto případě se nejspíše jedná o tzv. luteální insuficienci, čili nedostatečnost žlutého tělíska. Není to rozhodně stran otěhotnění žádná vážná věc,ale věřte mi,diagnosa se dělá obtížně,zvlášť když Vás neznám, poradťe se proto se svým...
6. 2. 2004
otázka
Vážený pane doktore, chtěla jsem se zeptat jakým údajem se řídit, pokud se podívám do literatury kde je popsán vývoj těhotenství týden po týdnu. V těhotenském průkazu mám např. 8+2 ale vím, že od početí jsem v jiném stavu 6+2. Vlastně i na první...
odpověď
Dobrý den, na toto mám jdnoduchou odpověď Stanovení délky těhotenství se posuzuje - objektivně podle 3 kritérií. Suverénně nejpřesnější je stanovení podle ultrazvuku!!!!!, poté je stáří podle měsíčků, poté pak dle prvních pohybů. Subjektivní údaj o...
6. 2. 2004
otázka
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jak to je s cevkovanim po porodu. Jestli je to tak, ze po kazdem porodu se cevkuje, nebo je to jen v nekterych pripadech a je pro to nejaky specialni duvod? Ptam se hlavne z toho duvodu, ze jsem pred par lety...
odpověď
Dobrý den. Tak o mě je známo, že jsem hooooooodně liberální porodník, do porodu nezasahuji v žádném případě ,pokud to situace nevyžaduje , těhotenství ani porod není nemoc, ne? Ale, co se týče cévkování, je to víceméně v našich porodnicích pravidlem...
6. 2. 2004
otázka
dobrý den... před nedávnem mi lékař sdělil, že mám zvýšenou hladinu prolaktinu a polycystosni vaječníky; nasadil mysalfon; obeznámil mě s tím, že se může stát, že bych mohla hůře otěhotnět....resp. mi naznačil, že s tím nemám moc čekat...atd. od...
odpověď
Dobrý den, co se týče první části, je pravda, že hyperprolaktinémie a polycystické vaječníky s sebou nesou "horší možnost otěhotnět". Je možné, že se bude muset,až budete plánovat těhotenství" , trochu uměle zasánout a ovulaci...
6. 2. 2004
otázka
Dobrý den pane doktore,je mi 20 let a s manželem si moc přejeme miminko.Mám na Vás pár dotazů.Jsem atopička trpím ekzémem od narození kdy mi doktoři podali penicilin a asi nejspíš jsem na něj měla alergii.Od té doby se toho nemůžu zbavit,pomáhá mi...
odpověď
dobrý den, k atopickému ekzému můžu říct jenom to, že určitá možnost zdědění tady je,ale ne příliš velká, přesněji vám to neřeknu.Pravdou je,že atopický ekzém většinou spontánně ustoupí, je-li Vám 20 let, lze předpokládat, že by mohl , uvádí se cca...
6. 2. 2004
otázka
PREJI PEKNY DEN,PANE DOKTORE MAM K VAM OTAZKU SNAZIME SE Z PRITELEM O MIMINKO ,ALE ZACALA JSEM MIT STRACH, ABY JSEM NEMELA NEMOC KTEROU TRPI MA RODINA.MOJI MAME ZJISTILI AZ TED ZE MA GENETICKOU VADU SPATNOU SRAZLIVOST KRVE A TO MA 3 DETI.MUJ BRATR...
odpověď
Dobrý den, je vždycky těžké "dělat diagnosu" na dálku, stejné je to i v tomhle případě. Takže maminka, bratr, sestra...Možností je samosebou víc, musel bych vědět, o jaký typ poruchy se jedná, ale nejpravděpodobnější je, že se jedná o tzv....
5. 2. 2004
otázka
Dobrý den, zajímá mě, zda nemůže nějak negativně ovlivnit moje těhotenství, když se jednou, dvakrát týdně, zdržím na pár minut u kopírovacího stroje? Patří to k mojí práci. Jsem ve 26. týdnu. Děkuji a těším se na odpověď
odpověď
Dobrý den, ne, buťe v pohodě, neznamená to pro Vás nic Samozřejmě, je pravda, že jsme doslova prosyceni elektromagnetickýcmi vlnami, které vyzařují přístroje, ale to by jste se musela vyhýbat i televizi, rádiím ,ledničce, mikrovlnce.... Pokud ta...