Otěhotnění přes prášky

7. 12. 2009
otázka
Dobrý den, Jsem v 18. týdnu těhotenství a otěhotněla jsem přes prášky (Logest). Prášky jsem brala každý den ve stejnou dobu. Docela trpím na průjmy a měla jsem jeden týden slabou střevní chřipku tak mě napadlo jestli, když jsem si ráno brala prášky a chvilku potom jsem šla na záchod, tak jestli se ten prášek nemohl dostat z těla ven a nemusel působit. A ještě bych se chtěla zeptat na pohlavní styk. Měla jsem na začátku těhotenství (asi v 7. týdnu) hodně slabé špinění a ležela jsem v nemocnici. Potom mě můj gynekolog řekl, že mám vcestnou placentu, ale ta už je na správném místě. Od té doby je všechno v pořádku, cítím se skvěle a špinění jsem taky neměla. Můj gynekolog mi řekl, že mě nedoporučuje v celém těhotenství pohlavní styk, když jsem měla špinění. Tak bych se chtěla zeptat na Váš názor. Děkuji za odpověď
odpověď
Dobrý den,možná souvislost s průjmem být může. Pokud jste nyní v pohodě, není důvod proč styk nemít.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24770
Další dotazy
23. 9. 2020
otázka
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na riziko predcasneho porodu,kdyz uz mam za sebou porod ve 34tt,po odtoku plodove vody.S 1.dítětem jsem od cca 28tt lezela doma a 10 dni byla na kapackach mg,po propusteni za 2 dny porod.Často mi tvrdlo bricho a ted...
odpověď
Dobrý den,alfa omega je progesteron vaginálně, předpokládám,že máte, jestli ne,chápu,že za to nemůžete,ale od lékaře CHYBA = součást našeho národního postupu.Uvedené obtíže mohou a nemusí být předobrazem problému,ale prognózu udělat nelze.
23. 9. 2020
otázka
Dobrý den pane doktore, mám na vás dotaz. Bydlím v jedne domacnosti s babičkou která dnes přijde domů po 4dennim cyklu chemoterapie a následně má nastoupit na radioterapie na které bude chodit denne. Ja jsem zároveň ve 2 trimestru. Nemůže to nějak...
odpověď
Dobrý den,mrzí mě,chápu,ale babička aní "nezáří" a ani nešíří chemii kolem sebe,snad takhle stačí.
23. 9. 2020
otázka
Dobrý den, prosím o informaci, v jakém týdnu se provádí cisařský řez při placenta praevia marginalis v porodnici U Apolinare? Děkuji
odpověď
Dobrý den,pokud máte na mysli placentu dosahující opravdu cípem méně jak 20 mm od vnitřní branky (historicky nazývaný tak,jak uvádíte), tak není-li důvod dříve /krvácení atd./, pak kolem 39+0.
23. 9. 2020
otázka
Dobrý den pane Koucký, v 27+0 jsem byla přijata na pohotovosti s krvácením a poté 10 dni hospitalizace. Důvod krvácení v nemocnici nezjistili, v noci mě to vzbudilo a po příjezdu do nemocnice již viditelne dost krve v pochve, ale bez zdroje....
odpověď
Dobrý den,názor bych byl schopen učinit pouze tehdy, kdyby bylo možné doupřesnit riziko předčasného porodu dále - jediné vyšetření, které umí vyšetřit, je stanovení fetálního fibronektinu. Nicméně, matematickými dopočty jsem dospěl do závěru, že...
19. 9. 2020
otázka
Dobrý den, mám rezervovaný tandemový seskok na 27.9.2020, ale zjistila jsem, že jsem těhotná, potvrzeno od lékaře zatím nemám. Poslední menstruace 13.8.2020. Jsem si vědoma, že existují rizika, ale chtěla bych se vás zeptat na názor, zda na seskok...
odpověď
Dobrý den,na tohle neumím odpovědět.Resp.nemám zkušenosti ( pochybuji že Vám někdo na světě odpoví něco jiného...) s těhotnými parašutistkami. Sama musíte vědět, co je pro Vás přednější.
19. 9. 2020
otázka
Vážený pane doktore, byla jsem dnes na utz, dle prvních ultrazvuků bych měla být ve 31. tt. (ukončený přesně 31. týden) Dle měření bylo zjištěno, že plod odpovídá stáří 29+5 tt, váží 1257 g, paní dr. uvedla 3,8 centil. Dále BPD 79,4 mm, HC 285,9 mm...
odpověď
Dobrý den,růst plodu se ovlivnit nedá. Nijak. NIcméně zatím bych se nestresoval, důvodů je x, může být menší dítě,jako předchozí,ale samozřejmě, uvidí se více z dalších vyšetření = prognóza se dělá z více po sobě jdoucích vyšetření.
17. 9. 2020
otázka
Dobry den pane doktore, rada bych vas pozadala o vas nazor na vyjadreni meho gynekologa, ze hlavicka plodu, kterou nahmatal pri vaginalnim vysetreni delozniho cipku je prilis nizko a do tehot.prukazky zapsal hodnotu CS 2. Dle vyjadreni je dle UZ...
odpověď
Dobrý den, pokud nemáte pravidelné kontrakce, krvácení, anamnézu předčasného porodu, je přesnější ultrazvukové měření délky děložního hrdla, pokud není hodnota méně než 25 mm, můžete být v klidu. Toto měření lze zopakovat v intervalech 14 dnů. AP
17. 9. 2020
otázka
Dobrý den. Prosím o radu. Včera jsem byla u své lékařky na ultrazvuku ve 3.trimestru, presne jsem byla 30+6. Hodnoty mi do zprávy nenapsala, nicméně BPD hodnota byla na den přesná, HC byla ale o 5 dní napřed, AC hodnota byla o 9 dní menší a FL...
odpověď
Dobrý den, pokud není rozdíl ve velikosti obvodů bříška a délky stehenní kosti větší než 2 týdny a průtoky v pupečníkové arterii jsou v normě, stačí kontrolní biometrie za 3-4 týdny. AP
11. 9. 2020
otázka
Dobrý deň prajem, opäť by som chcela pán doktor poďakovať za každú jednu Vašu odpoveď, veľmi nám pomáhajú sa orientovať pri našich ťažkostiach a opýtať sa, v 21. tt CS som mala 4,5cm teraz v 26tt už len 2,2cm pri užívaní dávky 200g utrogestanu na...
odpověď
Dobrý den, takovýhle, jaký přijímá vyspětlý svět https://www.uofmhealth.org/health-library/hw221641
10. 9. 2020
otázka
Dobrý den, měla bych takový dotaz. Čekám dvojčata a od 22+5tt ležím v nemocnici, jelikož mi na běžné kontrole zjistili čípek 25mm, druhý den jsem nastoupila do nemocnice a čípek byl prý 16mm. Nic jiného mi není. Zítra budu 26tt. Vyšetření tady...
odpověď
Dobrý den,test na fetální fibronektin (měření jeho hladiny) je reálně jediné vyšetření, které může upřesnit.Nevim,kdo ho kromě našeho pracoviště nabízí.U nás možné jen v rámci předporodní péče/hospitalizace.Zaplatit se nedá, hradíme ho z grantu.