Plánování dítěte a vliv anesteziologie a operace

27. 1. 2023
otázka

Dobrý den je manžel má jít na zákrok operaci nosu má vliv léků anesteziologie a operace případně léky po operaci od bolesti atd nějaký vliv na sperma ? Jak dlouho po operaci čekat aby nebyl nějaký negativní vliv na genetiku? Děkuji

odpověď

dobrý den, genetiku neovlivní a pokud je nemocný tak může ovlivnit kvalitu a pohyblivost spermií. AP

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 3335
Další dotazy
24. 3. 2023
otázka
Dobrý den,na podzim/září jsem podstoupila medikamentózní ITP. Chtěla jsem se zeptat, nyní jsem začala cítit zvláštní pohyb v břiše. Už jsem 3 rodila takže pohyby znám. Zkoušela jsem si udělat těhotenský test. Protože menstruaci jsem od ITP dostala v...
odpověď
dobrý den, je to velmi nepravděpodobné, AP
24. 3. 2023
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nutné se během rekonstrukce pokoje v bytě (sundávání omítky, čištění stěn, penetrace, štukování, malování) obávat nějakých dopadů na miminko? Z prací jde prach a zápach i přes zavřené a zalepené dveře. Jaké...
odpověď
dobrý den, pokud nejste přímo v prostoru rekonstrukce, nemělo by vadit,. AP
24. 3. 2023
otázka
Dobrý den, jsem v 6+5tt a před pár dny jsem se vrátila z dovolené na Kanárských ostrovech. Bohužel jsem netušila, že se nesmím opalovat v prvním trimestru, protože může dojít k přehřátí a tím pádem i k vážnému poškození plodu. S opalováním jsem to...
odpověď
již zodpovězeno, AP
24. 3. 2023
otázka
Dobrý den, jsem v 6+5tt a před pár dny jsem se vrátila z dovolené na Kanárských ostrovech. Bohužel jsem netušila, že se nesmím opalovat v prvním trimestru, protože může dojít k přehřátí a tím pádem i k vážnému poškození plodu. S opalováním jsem to...
odpověď
Dobrý den, myslím, že se běžného slunění obávat nemusíte. AP
24. 3. 2023
otázka
Dcera (jeden rok) jiz cca dva mesice ma svetlou stolici. Vse zacalo od prvni virozy, kterou zrejme chytla od bratra, ktery mel pozitivni ebv virus. Nasledovala druha viroza. Behem techto nemoci doslo ke zmene stolice (ridka a svetla az bila)....
odpověď
Dobrý den, tento dozat je pro dětského lékaře - pediatra.AP
5. 3. 2023
otázka
Dobry den, podstupuji inseminaci v prirozenem cyklu,problem jsou me nepravidelne cykly,ale ovuluji. Presto lekar z IVF centra chce v dalsim cyklu nasadit clostilbegyt pro lepsi nacasovani ovulace. Chtela jsem se zeptat,zda nasazeni clostilbegytu...
odpověď
Dobrý den, clostilbegyt pozitivně ovlivní vaši ovulaci, pokud neovulujete účinkem tohoto léku pravděpodobně  k ovulaci dojde a tak zvýší šanci na otěhotnění, AP
5. 3. 2023
otázka
Dobrý den, aktuálně jsem ve 26tt, ležím s virózou a velmi mě trápí dráždivý kašel. Jsem astmatik a protože u mě respirační potíže vždy trvají delší dobu, mám zde od obvodního lékaře předepsaný Codein (na dobu mimo těhotenství). Je možné ho po...
odpověď
Dobrý den, krátkodobě nevadí, AP
15. 2. 2023
otázka
Dobrý den, jsem ve 23tt a celé těhotenství mám pocit pálení v pochvě. Kultivace mi byla udělaná jednou, vyšel enterokok, na kterého mi paní doktorka předepsala Betadine čípky. Nicméně pořád se necítím úplně ok, přesto od té doby žádná další...
odpověď
Dobrý den, po každé léčbě by měla následovat probiotická terapie, pokud nepomáhá  macmiror anio BGG, je vhodné provést ne kultivaci, ale mikroobioloický rozbor tedy MOP. AP
15. 2. 2023
otázka
Dobrý den, prosila bych o radu ohledně grafu bt. Nejsem si jistá, kdy vlastně proběhla ovulace. Pokles bt byl 12 a 19 DC. Podle příznaků ovu se nabízí 12DC, ovšem zaráží mě pomalý vzestup teploty. Je možné mít příznaky 10DC, ale ovulovat až o deset...
odpověď
Ovulační testy nemusí být přesné. Nejedná se o porodnický dotaz.AP  
15. 2. 2023
otázka
Dobrý den,od středy 8.2 mi začali bolesti zad na pravé straně,v noci nastala zimnice a teplota vyšetření pediatrem crp 138 po 2h 178 doporučená hospitalizace,ale bohužel.musela js odmítnout kvůli druhému ditku nemá se.kdo o něj postarat. JSEM V 30tt...
odpověď
Dobrý den, hladiny CRP vysoké, atb  perorální na tak vysoké hodnoty nemusí stačit. Nepíšete jaký zánět, ledviny ?? Pokud je velký zánět v těle , může vyvolat předčasný porod, rptoto byla vhodná hospitalizace jak bylo doporučeno. AP