poradna

9. 1. 2008
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem poděkovat za péči, kterou jste nám věnoval. Jak asi víte, předčasně -sekcí- se nám 31.12.07 narodil chlapec, na převoz k Vám do nemocnice již nebylo dostatek času. Malého, pak odvezli do Podolí a od počátku se mu daří dobře. Já mám však ještě jinou - poslední - prosbu, jestli je možné v rámci šestinedělí na kontrolu (konzultaci)k Vám do poradny. Nad jizvou , hlavně v pravé části, přetrvává otok - řasa,kapsa, která je citlivá, pokud bude tento stav přetrvávat, zda můžu přijít a kdy budete přítomen. To, že jizva táhne a občas bolí (i břicho), předpokládám je v rámci normy 10 den po sekci, včetně stále krvavých očistků. Děkuji Přeji hezkou dovolenou a hodně zážitků. Bc.Pfeilerová Iveta Nemocnice Kolín
odpověď
Dobrý den,všechno vím, díky za zprávu - vím od vícero zdrojů z Kolína,měl jsem v noci službu,když kolegové volali, vím,že vzalo rychlý spád... Především,jsem rád,že všechno - relativně dobře - dopadlo ať se dobře daří. Rád bych vám vyšel vstříc,ale jsem zítra naposledy v práci ,ale jen "virtuálně", protože připravuju grant vlastně se nebudu pracovně pohybovat po porodnici - jedu nyní na 2 týdny mimo ČR a vracím se do poradny až 28/1,to nevím,jestli není pozdě... Otok v oblasti operační rány přetrvává řádově týdny, na té straně se používá kotvící steh na fascii,takže tato strana bývá - celkem pravidelně -zduřelá a bolestivé v rámci normy. Pokud není zarudnutí, krvavá sekrece,horečky,nemyslím,že by byl důvod ke znepokojení - myslím,že můžete být v klidu. Jinak je ale nutné navštívit kolegy v Kolíně,pokud v denní době, možno kontaktovat např. Dr.Bártla - kamarád,snad se nebude zlobit,když vás takto doporučím,přeci jen jste zaměstnanec,ne ? :-)
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24949
Další dotazy
7. 12. 2021
otázka
Vážený pane doktore. Ráda bych Vás poprosila o radu. Je mi 40 a jsem v 27.tt jako zdravotní sestra jsem byla očkovaná proti covidu v únoru. V krvi mám protilátky dle hodnot dostačující. Nicméně stále se rozhoduji o třetí dávce, jsem zastáncem...
odpověď
Dobrý den, jasné, chápu,ale booster dávka se zdá být opravdu racionální, když zjednoduším, s odstupem po druhé dávce imunita postupně vyvane, to sama jistě víte....pak sice na tom budete lépe než když očkování není vůbec, ale dle dostupných...
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP