porod

6. 10. 2008
otázka
Dobrý den, - od začátku těhotenství si píchám clexane O,4g je postup při porodu tímto nějak změněn? - při poslední kontrole 32týden mi byla zjištěna délka hrdla děložního 21mm a vnitřní brankva ve tvaru V..je to v tom týdnu normální nebo bych se měla již opravdu šetřit? - poslední tři týdny jím přemíru sladkého může to být nějak nebezpečné ? děkuji moc za Váš čas
odpověď
Dobrý den,není , pokud chcete vědět vztah k možnému využití epidurálu, pak více viz archiv článků "Trombofilie a epidurál".Délka čípku je normální, omezení jen kvůli tomu tedy není na místě,těhotenství není nemoc,takže se chovejte normálně...pokud nemáte cukrovku.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24948
Další dotazy
8. 10. 2021
otázka
Dobrý den, Jsem 36,6tt celé těhotenství na rizikovém kvůli chystám a endimetrioze. Ve čtvrtek jsem byla na kontrole otevřená na 1 prst miminko kleslo. Dnes křeče chvilkove v podbřišku a mírná bolest na pravé straně ta trvá obcas bolest i v dolní...
odpověď
Omlouvám se, ale na dotazy nemohu reagovat hned. Doufám, že vše dobře dopadlo. Takovéto akutní dotazy je lepší řešit telefonicky s porodnicí, kde budete rodit. S pozdravem Katka Meeganová 
8. 10. 2021
otázka
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně mé situace... V prosinci jsme s partnerem objednaní na první návštěvu před IVF. Zatím nejsme ani jeden očkovaný proti Covid-19. Chtěli jsme se zeptat, zda se máme nechat očkovat či ne? Ptali jsme se...
odpověď
Dobrý den. |Můj názor je nechat se očkovat. Škoda, že již nejste. S pozdravem Kateřina Meeganová 
1. 10. 2021
otázka
Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se zeptat zda není problém, pokud mi v prvním trimestru bylo prováděno mnoho ultrazvuku. Často jsem spinila a krvacela, tak jsem byla nekolikrat na pohotovosti. Dále mě zajímá na jakém principu funguje odposlech...
odpověď
Dobrý den, u ultrazvukového  vyšetření nebyl prokázán nepříznivý vliv na vývoj plodu, s pozdravem AP
1. 10. 2021
otázka
Dobrý den, pane doktore, dovolte mi, abych se na Vás obrátila s následujícím dotazem. Momentálně čekám své 4 dítě. Všechny děti jsou zdravé, jen poslední 3. se narodil o 14 dní dříve s malou porodní váhou - 2 400 g. Podle prvního ultrazvuku jsem v...
odpověď
Dobrý den, zatím je biometrie v tak nízkém týdnu velmi nepřesná, počkejte na kotnrolní ultrazvukové přeměření plodu, AP
1. 10. 2021
otázka
Dobry den, rada bych Vas poprosila o konzultaci toxoplazmozy v tehotenstvi (2. trimestru). Byli jsme na dovolene v Chorvatsku a u vecere se mi o nohy zacala otirat neznama toulava kocka. Hned jsme ji s pritelem zahnali, do jidla nezasahla, ale...
odpověď
Dobrý den, k nákaze toxoplazmozou dochází hlavně při manipulaci  s výkaly nakazeného kotěte, pokud se chcete uklidnit je nejlepší udělat kotnrolní vyšetření na přítomnost protilátek v krvi na onemocnění  toxoplazmozou, AP
1. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem ve 35 tt a minulý týden mi zjistili pravd. melanom, ve čtvrtek byl odebrán a čekám na výsledky. Jsem ve věku 44 let a rodit budu poprvé. Kvůli veku je doporučován císařský řez, ale ráda bych rodila vaginálně. Je možná přítomnost...
odpověď
Dobrý den,  indikace by byla združená , vyšší věk rodičky a maligní onemocnění, AP
1. 10. 2021
otázka
Dobrý den, beru celé těhotenství utrogestan + miniheparin jako imunomodulaci. Důvod je podezření na AP syndrom (protilátky 1x a 1x potrat). Nyní v 31tt mám hraniční žlučové kyseliny (10) a mám i gestační diabetes. Nemohl obojí způsobit a zhoršovat...
odpověď
Dobrý den, utrogestan při podezření na zhoršení jaterních parametrů je vhodné vysadit, AP
1. 10. 2021
otázka
Prosím Vás jen dopředu, pokud tohle nebude vhodná poradna, prosím Vás na jakou bych to měl poslat abych dostal odpověď, na gyn. to nevyšlo, tak nevím kam.:::: Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dost možná zbytečný až absurdní dotaz, ale pořád to mám...
odpověď
Dobrý den, dotaz mi nepatří, AP
1. 10. 2021
otázka
Dobrý den, pane docente, čekám druhé miminko, momentálně jsem 37+0tt a cca šest týdnů mám problémy se žlučníkovými kameny, které se mi teď během těhotenství objevily. Zatím jsem měla za poslední měsíc tři záchvaty, ten poslední trval od neděle do...
odpověď
Dobrý den, miminko je donošené od 37 g.t., někdy z indikce matky dojde k indikaci k vyvolání porodu před 40 g.t., pokud máte jaterní testy v normě, cítíte se dobře, samozřejmě lze s indukcí ještě vyčkávat, AP
1. 10. 2021
otázka
Dobry den, pane profesore, Jsem v 19 tt tehotenstvi. V pondeli jsem byla u zubarky s tim,ze me zlobila dasen. Nic ale zavazneho. Z navstevy jsem ale odchazela s tim, ze mi pani doktorka vytrhla neprorezanou osmicku. Jeden steh, a ze to zkusime bez...
odpověď
Dobrý den, každý zánět kdy jsou indikovány antibiotika / které lze užívat v graviditě ú/ je vhodné přeléčit, AP