Potrat v 17.týdnu

28. 5. 2019
otázka

Dobrý den pane Dr. Koucký, Před několika týdny (přesně 21.5.) jsem byla hospitalizovaná v porodnici u Apolináře. Bohužel se jednalo o potrat v 17 týdnu těhotenství. Vše to začalo v pátek 20.5. kdy jsem měla odtok plodové vody. Do té doby těhotenství probíhalo v pořadku, všechny ultrazvuky a 1.trimestrální screening byly v pořádku. Takže to pro mne byl velký šok a stále nevím proč se to stalo. Jediné pozitivní co mne u Apolináře potkalo jste byl vy. Nevím zda si na mne pamatujete, možná takových případů máte hodně, ale sám jste mi říkal ať se vám ozvu. Upřímně během mého víkendového pobytu v nemocnici, jste byl jediný doktor co jednal empaticky a profesionálně. Byla jsem na tom dost psychicky špatně. Bohužel se ani kyretáž provedená u Apolináře nepovedla, musela jsem za dva týdny jít na stejný zákrok. Chtěla jsem vás touto cestou požádat zda je možné Vás navštívit a zjistit možnou příčinu, abych tomu mohla v budoucnu předejít, nebo alespoň minimalizovat pravděpodobnost potratu. Mám 14 měsíčního syna, který byl o tři týdny předčasně narozen. Možná zde může být nějaká spojitost. Těhotenství jsem jinak měla bez komplikací. Jediné co mne potkalo byla těhotenská cukrovka. Ještě mám dotaz ohledně dalšího těhotenství, kdy podle Vás je nejlepší doba se snažit o miminko? Moc děkuji

odpověď

Dobrý den,prosím,na můj nemocničí mail,Michal.Koucky@vfn.cz

MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24948
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP