Prudký dosed v 35tt

20. 5. 2019
otázka

Dobrý den, paní doktorko, mám na Vás prosbu, jsem v 34+2tt a dnes jsem si chtěla sednout na sedací pytel, bohužel byl trochu níž a ja si na něj zprudka dosedla, až jsem musela zatnout břišní svaly. Mohla jsem ublížit miminku? Mám jet na pohotovost? Nic mě nebolí, jen jsem vystresovaná. Velice Vám děkuji za odpověď. JM

odpověď

Dobrý den, ne nemohla jsem mu tím ublížit, A.Pašková

MUDr. Andrea Pašková

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu

Počet odpovědí: 1634
Další dotazy
15. 6. 2019
otázka
Dobrý den, jsem asi ve 3-4 týdnu těhotenství, před tím jsem se léčila se syndromem dráždivého tračníku, léky jsem tedy vynechala, ale vrátili se mi průjmy a jsem stále nafouklá tak jako dřív. V lékárně mi doporučili smectu, ale chci se radši ujistit...
odpověď
Dobrý den,principem fungování Smecty je snížit povrchové napětí střev, tím,že se v něm nevstřebá. Nemá tedy jak by se dostala do systémového oběhu Vašeho či dítěte.
15. 6. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Od neděle mě trápila bolest v krku, ke které se přidala rýma. Šla jsem tedy v pondělí k lékaři, který mě poslal ještě pro jistotu na ORL, ale kromě zánětu hltanu bylo vše ok. Dostala jsem tedy kloktadlo, které...
odpověď
Dobrý den,ano,léky bezpečné.
15. 6. 2019
otázka
Dobry den. Vazeny pane doktore, prosim o radu. Dnes jsem presne 32tt. Predchozi porod predcasne po odtoku plod. vody v 34+5 po nekomplikovane gravidite. Vcera kontrola u gynekologa, kde jsem zminila problem “palcivosti” v oblasti vnitrku pochvy a...
odpověď
Dobrý den,mikroby v pochvě léčíme jen při obtížích matky.Léčba nesnižuje riziko předč.porodu. Uvedená kombinace by tedy zánět pochvy mohla potlačit.
15. 6. 2019
otázka
Dobrý den, jsem ve 29.týdnu těhotenství a udělal se mi opar na rtu. Nepamatuji si, že bych někdy předtím opar měla. Navíc se s oparem objevily i afty v puse a s tím spojené krvácení dásní. Může být primoinfekce tímto virem nějakým rizikem pro plod?...
odpověď
Dobrý den,reálně jen teoretické riziko ovlivnění dítěte.
15. 6. 2019
otázka
Dobry den, byla jsem hospitalizovana pro hrozici predcasny porod v 31+6.delozni cipek 20mm,pro prst. Delali mi vysetreni fibronektinu a vyslo negativni. Chtela bych se zeptat jak moc je tahle metoda spolehliva?dekuji za odpoved Grenarova Hana
odpověď
Dobrý den,pokud negativní test, 99% žen neporodí do 14 dnů, 92% neporodí do 37.týdne , nic lepšího nemáme.
15. 6. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, před měsícem jsem prodělala vyvolaný porod + revizi po zamlklém těhotenství v 15+2. Z výsledků histologie byla určena příčina - trombóza pupečníku. Pan doktor na kontrole mi řekl, že na další vyšetření ohledně trombózy se...
odpověď
Dobrý den, je to složité,ale konkrétní příčinu nelze současnou medicínou popsat. Jen víme,poměrně spolehlivě,že proti "nicnedělání" zlepšuje šanci podávání nízkomolekulárního heparinu. Anopyrin je málo, ovlivňuje jen zlomek toho,co za procesy v...
15. 6. 2019
otázka
Dobrý den. Obracím se na Vás na doporučení jedné maminky, která měla podobný problém jako já. V roce 2008 jsem ve 20 letech porodila syna. Pravděpodobně kvůli vysokému tlaku se syn narodil 37+1. V roce mu byl zjištěn nezhoubný nádor v břiše, od té...
odpověď
Dobrý den, je to složité,ale konkrétní příčinu nelze současnou medicínou popsat. Jen víme,poměrně spolehlivě,že proti "nicnedělání" zlepšuje šanci podávání nízkomolekulárního heparinu.
11. 6. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, mám prosbu, snad už poslední :-) jsem 38+5 a mám CS 2, můžu do bazénu? V těch vedrech by to byla úleva pro mé nateklé nohy. Ještě se zeptám, o čem tento nález svědčí, z Vašich starších diskusí jsem pochopila, že by se...
odpověď
Dobrý den,jak správně poznamenáváte, stav porodních cest v této fázi těh.neříká vůbec nic o tom,kdy a jak porodíte, může být dnes nebo taky za tři týdny. Těhotenství není nemoc a tak dokud nerodíte, užijte si poslední chvíle "volna".
11. 6. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, při prohlížení těhotenské průkazky jsem si všimla, že při posledních 3 kontrolách (26+3, 29+3 a 31+3) se mi vůbec nezměnila velikost dělohy - stále 3 prsty nad pupek. Je tento stav v pořádku? Předem děkuji za odpověď. S...
odpověď
Dobrý den, tohle je jen VELMI orientační posouzení růstu plodu, pokud by měl kolega pochybnosti o růstu dítěte, předpokládám,že by udělal ultrazvuk k hodnocení velikosti plodu.
10. 6. 2019
otázka
Dobry den, z krevniho obrazu mi bylo sdeleno, ze mam mirne zvysene trombocyty. Dle lekarky je to ale v poradku a neni potreba nic resit. Hemoglobin je v norme. Chci se zeptat, jestli me nebo diteti opravdu nehrozi nejake riziko kvuli tem zvysenym...
odpověď
Dobrý den,samotné zvýšení počtu destiček neznamená většinou nic,ale záleží jako moc jsou zvýšené,občas provází anémii, občas jakýkoliv zánět atd.