riziko

19. 12. 2009
otázka
Dobrý večer pane doktore, sáhodlouze s manželem rozebíráme ono 1% riziko potratu po amniocenteze-důvody k ní by byly kvuli věku/35 let/. Zajímalo by nás,jaké je procent. riziko poškození plodu v průběhu porodu-hypoxie atd......, jsou-li o tomto vedena nějaká čísla.... Děkujeme!
odpověď
Dobrý den,promiňte,ale nerozumím otázce,takže jen stručně.Pojem "poškození" plodu není odborným termínem,ale jestli vám jde o riziko závažných komplikací při porodu stran plodu,je jich na 100 tis.porodů v ČR řádově velmi málo,spíše jednotlivé případy až desítky případů ročně.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24414
Další dotazy
13. 9. 2019
otázka
Dobrý den, psala jsem Vám, ale asi se k Vám dotaz bohužel nedostal. Moc prosím a děkuji za odpověď. čekám Gemini bi-bi. Byla jsem na pracovišti, kde chtějí i triple test. Na ten já ale jít nechci, když vychází často falešné pozitivně. Ale hlodá to...
odpověď
Dobrý den,asi nerozumím otázce dokonale....ale jen zopakuji to,co je víceméně známo. Moderní porodnictví již tripple testy před mnoha lety - pro velkou nepřesnost opustilo. Bohužel, z těžko pochopitelných důvodů některá pracoviště nejen v ČR stále...
13. 9. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, před měsícem jsem v 37+4 tt porodila mrtvou dceru. V pondělí jsem byla na kontrole u svého gynekologa, který mě odeslal do nemocnice, malá se nehýbala. V nemocnici mi byl udělán nový monitor a utz, kde vše bylo v pořádku....
odpověď
Dobrý den,miniheparin a progesteron slouží jako velmi nespecifická,ale relativně hodně efektivní imunomodulace "pokřiveného" vztahu mezi imunitou matky a vyvíjejícím se plodem a pravděpodobně i mikrobiálním osídlením. Samozřejmě,i bez nich se může...
13. 9. 2019
otázka
Dobry den Zaujimal by ma Vas nazor na vedenie mojho druheho porodu. Som 3 roky po sekcii bez komplikacii - porod nepostupoval hlavicka nechcela zostupit. Dcera mala 4 kila. Aktualne som 37+0. Zatial bez problemov. Dieta je vsak takmer od zaciatku...
odpověď
Dobrý den,umělá hranice cca 4000g může být důvodem, proč kolegové spíše další řez doporučí.
13. 9. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, Minulý týden jsem vám psala ohledně zkráceného čípku. Tento týden kontrola čípek 25 mm minulý 23, nadále klidový režim a utrogestan nově vaginálně 0-0-2. Mohl se čípek prodloužit? Nebo takhle může zůstat až do porodu? Dnes 25...
odpověď
Dobrý den, stav děložního hrdla je jakési zrdcadlo toho,zdali imunita matky přijímá správně těhotenství nebo ne. Tj.nedá se mluvit o prodlužování, spíše o stabilizaci. Pokud užíváte progesteron,čím déle ho užíváte a nic se neděje, tím...
13. 9. 2019
otázka
Vážený pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o názor. První dítě se narodilo 34+2. Porod byl velmi rychlý, od prasknutí plodové vody do narození syna trval pouhých 30 minut. Nyní druhé těhotenství 36+5, jsem otevřená na špičku prstu, plod naléhá...
odpověď
Dobrý den,vysoká,ale více neumíme říci.
11. 9. 2019
otázka
Dobrý den, byl mi diagnostikovan Gilbertuv syndrom, hodnoty bilirubinu kolem 35... Chtěla jsem se zeptat jestli to může mít vliv na případné těhotenství a dítě... informace, které jsem našla se lisi...nekde se uvádí,že to nebezpečné není, nekde ale...
odpověď
Dobrý den,ne Gilberta má x-lidí a neovlivňuje těhotenství.
11. 9. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, jsem nyni 11 tt a už třetí den mi bolí svaly, klouby a hlava. Bez rýmy i kašle. Byla jsem dnes u své praktické lékařky s tím, že jsem zhruba před měsícem měla klíště, poslala mě na testy na borelie, nicméně teď se docitam,...
odpověď
Dobrý den,uvedené problémy velmi nespecifické a mohou/nemusí znamenat x-problémů. Borrelie lze snadno poznat odběrem protilátek,kdy se aktivní infekce/reinfekce pozná při přítomnosti IgM protilátek a/nebo vzestupem titru IgG protilátek opakovaným...
11. 9. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore. Cca před měsícem jsem malinko špinila, příčinou bylo pootevřeni čípku, délka byla cca 5cm, doporučen klid a magnesium 2x4. Kontrola po 14 dnech vše ok, čípek dokonce znovu uzavřeny, kolem 5cm. Nyní jsem cca 21 tt a v pátek...
odpověď
Dobrý den,už studentům vždy říkáme,že v případě krvácení v těh.je potřeba vyloučit vždy mnoho položek,mj.vyšetřit ženu v zrdcadlech, k vyloučení nádoru,přednádorových změn a mnoho dalšího,mj.samozřejmě abnormálního uložení placenty, které je...
11. 9. 2019
otázka
Dobrý den, Chci se zeptat... první těhu ukončeno cs v 34tt kvůli abrupci placenty- neví se důvod. Dcera nedonošená, avšak zdravá. Nyní jsem 37+4, těhotenství ukázkové, bez komplikací, malá má odhad 2500g( jsem menší, drobnější) v rodině u nás děti...
odpověď
Dobrý den,nerad bych byl jízlivý,ale raději nechci vědět,kde jste v péči, pro mě porod vyvolat v této situaci je zcela nesmyslné...Samozřejmě, že nikdy nevíme,jak těh.může dopadnout s jistotou,ale pokud nejsou známky ohrožení matky/plodu, u stavu po...
11. 9. 2019
otázka
Dobrý den, dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Poslední menstruace byla 6.8. Dne 12.8. jsem začala brát antibiotika azitromycin Sandoz 500 mg na tři dny a desloratadin mylan - ten jsem brala 5 dnů. Azitromycin jsem poté ještě brala tři dny od 16.8...
odpověď
Dobrý den,dle dosavadních poznatků neovlivní vývoj plodu.