Sekce

30. 5. 2011
otázka
Dobrý den pane doktore, V roce 2008 jsem rodila sekcí-praskla mi voda o 3týdny dříve a porod nepostupoval,ale vše v pořádku.V lednu 2010 jsem spontálně potratila v 10týdnu,ale ještě ten rok v prosinci jsem porodila opět císařem-dcera měla přes 4kg proto se přistoupilo k sekci.Po 6-ti nedělí jsem si nechala píchnkout depu-proveru,ale jelikož jsem s ní nebyla spokojená na další injekci jsem již nešla a právě v tomto přechodném okamžiku jsem otěhotněla...jenže jsem momentálně pouze 5měsíců po porodu.Nerada bych uvažovala o interupci a tak bych se chtěla zeptat,jaké rizika podstupuji...především co se jizvy týče,může prasknout?Musím dodat,že děti mám vždy velké při narození, a sama mám v těhotenství velké břicho,takže se mi dost natahuje... Děkuji Hanka
odpověď
Dobrý den, pokud dítě hodně chcete,pak reálné riziko prasknutí dělohy není sice reálně velké,ale je rozhodně podstatně větší než kdyby jste otěhotněla např .za rok po řezu. Přesněji nikdo neumí říci. Je tedy jen na vás, jestli podstoupíte přerušení těhotenství či budete pokračovat dále.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 23043
Další dotazy
27. 4. 2017
otázka
Dobrý den, Mohu v těhotenství (13.týden) užívat preparát Oscilococcinum? Cítím,ze mi začíná rýma, jedno onemocnění i s ATB léčbou jsem již v 8./9.týdnu prodělala a bojím se,abych nemusela brát ATB znovu,na preparát Oscilococcinum jsem slyšela dobré...
odpověď
Dobrý den, obecně homeopatika v těhotenství nevadí, A.Pašková
27. 4. 2017
otázka
Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda je pravda, že 2 dcl vína v 2. trimestru jednou za týden neškodí? A ještě bych se chtěla zeptat, jestli nealkoholické pivo škodí? Nemyslím pití každý den, přece jenom tam nějaké procento alkoholu...
odpověď
Dobrý den, pokud bude užívat s mírou nevadí, víno každý  týden snad nutné u těhotné není, s pozdravem A.Pašková
25. 4. 2017
otázka
Dobrý den, jsem 18+2tt po zamlklém tehotenstvi. Dnes kolem poledne jsem ucitila mokro v kalhotkách. Neslo o par kapek, ale nebyla to ani zadna louze. V tu dobu jsem lezela v posteli (uspavala dceru). Vim jiste ze moc to nebyla-tyto problemy nemam....
odpověď
  Dobrý den,   pro jistotu noste bílou klasickou vložku, pokud budete mít podezření na odtok plodové vody Váš gynekolog nebo mimo jeho pracovní dobu na ambulanci v porodnici, vám udělají tkzv. Temešvaryho test, zda se o vodu jedná....
25. 4. 2017
otázka
Dobrý den, dnes jsem začala 35.týden těhotenství. Uvažuji o zakoupení pomůcky Aniball, která se doporučuje od ukončeného 36tt. Jaké jsou prosím vaše zkušenosti s touto pomůckou? Je opravdu tak užitečná? Samozřejmě se mi líbí myšlenka, že bych se...
odpověď
Dobrý den, pokud je vaše těhotenství fyziologické, používání Aniballu vřele doporučuji. Samozřejmě závisí na vašich anatomických předpokladech. Zkušenosti s Aniballem mám výborné. S pozdravem Kateřina Meeganová
22. 4. 2017
otázka
Dobrý den, teďka jsem v 16tt a vyšel mi pozitivní výsledek testu. V I.trimestru mi v 11tt odebírali krev na PAPPA a následně v 13tt ultrazvuk. Výsledek byl negativní- bez VVV,NT 1,1mm, NB+, riziko Down. je 1:880. V 14+6tt mi brali krev znovu a...
odpověď
Dobrý den,integrovaný/sekvenční test,který máte za sebou,je vyspělými zeměmi opouštěn,bohužel, výstup je pak přesně tak nepřesný,že ve finále s sebou často nese nutnost doporučit odběr plod.vody. Pakliže jste už absolvovala,nemohu doporučit také nic...
22. 4. 2017
otázka
Prvně bych se Vám chtěla představit. Jmenuji se Denisa Palánová je mi 25 let a jsem nyní ve 30tt. 9/2015 zamlké těhotenství 8 tt 5/2016 konizace děložního čípku. 10/2016 -otěhotnění (nyní 30tt) 30.3.2017 jsem byla hospitalizovaná v Jihlavské...
odpověď
Dobrý den,já jsem Michal Koucký, těší mě. Těžko říct,musel bych vidět.V Jihlavě jste ale v dobrých rukou,o tom nepochybuji,pan primář Peschout prošel na u nás na klinice také mýma rukama a níže uvedenou filozofii dobře zná.Pokud pod 30.týdnu čípek...
22. 4. 2017
otázka
Dobrý den, pane doktore. Ráda bych Vás poprosila o zhodnocení mého dnešního vyšetření. V březnu 2015 jsem rodila SC pro KP. Nyní jsem 23+5 tt. Veškerá vyšetření doposud byla v pořádku. Dnešní výsledky: FDČ 43mm, čípek zavřený, tuhý, bez nálevky. DDS...
odpověď
Dobrý den, abych mohl dokonale posoudit,musel bych Vás vidět.Zatím vidím jen dle čísel zcela nekomplikovaný průběh těhotenství,normální délka čípku aspoň 25 mm,u Vás skoro dvojnásobek,takže super.Pokud žena nemá obtěžující výtok, streptokok se v těh...
22. 4. 2017
otázka
Dobrý den, při prvním screeningu pan doktor nejprve neviděl nosní kůstku, po chvilce "hledání" povídal, že tam je, že je sice menší, ale je, jinak vše bylo v pořádku, screening vyšel negativní. Teď při druhém screeningu vše v pořádku, akorát kůstku...
odpověď
Dobrý den,omlouvám se,ale tohle nelze nijak hodnotit,nevidím do hlav kolegů.
22. 4. 2017
otázka
Dobry den, chcela by som sa Vas spytat na hormon HCG pred 4 dnami som mala hladinu 2530 a dneska ako mala 2070, som uplne na zaciatku, este ani na sone nieje vidiet nic. Mam sa obavat toho ze to klesa? moj doktor mi len povedal, ze to budeme...
odpověď
Dobrý den,na rovinu,není to dobré,sice hodnotíme jen čísla,ale hCG musí v úvodu těh.narůst na dvojnásobek na 48 hodin,může být již zanikající těhotenství,např. zamlklý potrat.
22. 4. 2017
otázka
Dobrý den, obracím se na Vás z dotazem možného rizika. Před týdnem jsem porodila syna. Měla jsem pozitivní stěr na streptokoka. Ve 4.00 mě praskla plodová voda, měla jsem pravidelné kontrakce, ovšem porodní cesty prý nebyly připraveny. V 9:30 jsem...
odpověď
Dobrý den,no,musím potvrdit,že po odtoku plodové vody musí GBS pozit. ženy dostat ATB co nejdříve.Pokud se ale nestihnou podat adekvátně,tj.aspoň dvě dávky ( pak cca 98% efekt), nevadí,ale dítě musí být 48 hodin bedlivě sledováno a pokud se poté nic...