Sekce

30. 5. 2011
otázka
Dobrý den pane doktore, V roce 2008 jsem rodila sekcí-praskla mi voda o 3týdny dříve a porod nepostupoval,ale vše v pořádku.V lednu 2010 jsem spontálně potratila v 10týdnu,ale ještě ten rok v prosinci jsem porodila opět císařem-dcera měla přes 4kg proto se přistoupilo k sekci.Po 6-ti nedělí jsem si nechala píchnkout depu-proveru,ale jelikož jsem s ní nebyla spokojená na další injekci jsem již nešla a právě v tomto přechodném okamžiku jsem otěhotněla...jenže jsem momentálně pouze 5měsíců po porodu.Nerada bych uvažovala o interupci a tak bych se chtěla zeptat,jaké rizika podstupuji...především co se jizvy týče,může prasknout?Musím dodat,že děti mám vždy velké při narození, a sama mám v těhotenství velké břicho,takže se mi dost natahuje... Děkuji Hanka
odpověď
Dobrý den, pokud dítě hodně chcete,pak reálné riziko prasknutí dělohy není sice reálně velké,ale je rozhodně podstatně větší než kdyby jste otěhotněla např .za rok po řezu. Přesněji nikdo neumí říci. Je tedy jen na vás, jestli podstoupíte přerušení těhotenství či budete pokračovat dále.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 23742
Další dotazy
22. 7. 2018
otázka
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem v 5tt, poslední týden jsem denně vypila 1 birell (0,5 l, 0,5%alc.). Dnes jsem narazila na tvrzení ACOG(americký gynekolog. a porod. kongres), že tyto piva v těhotenství nejsou bezpečná (...
odpověď
Dobrý den, v takto nízkém týdnu graviditu je to čistě  teoretické riziko, nicméně pokud by poškození zárodku bylo velké, tak se plod přestane správně vyvíjet, ale myslím, že je to velmi málo pravděpodobné, A.Pašková
22. 7. 2018
otázka
Dobrý den, jsem ve 29 tt. a měla bych dotaz ohledně porodnice. Je možné se ještě někde zaregistrovat do porodnice když jsem to nestačila na začátku těhotenství? Děkuji Svobodová
odpověď
Dobrý den, pokud se jedná o pražskou porodnici, lze se dojít osobně zeptat, jestli se jim neuvolnilo místo, A.Pašková
22. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane profesore. Ve 30 týdnu na UZ mi byl zjištěn mírný polyhydroamnion AFI 21 cm.Ledviny, močový měchýř, žaludeční bublina vše v normě. Biometrie plodu v poradku. Gestacni diabetes vyloučen. Můj ošetřující lékař se nějak neznepokojoval,...
odpověď
Dobrý den, pokud je plod strukturálně v pořádku, v naprosté většině případů to není problém, někdy se případná sturkturální vaa objeví až po porodu, AP
22. 7. 2018
otázka
Dobrý deň, som momentálne v 18týždni tehotenstva. Už dva týždne som sa liečila Zinnatom na zápal močových ciest, ale nezabrali úplne a tak mi lekár nasadil Macmiror 250 každých 8 hodín a Macmiror 500 na vkladanie. Lenže v príbalovom letáku som sa...
odpověď
Tablety Macmiror lze užívat v indikovaných případech i v těhotenství, lokálně také, s pozdravem AP
22. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, prosím Vás o názor. Jsem v 7 týdnu těhotenství. Před 11 dni jsme začala slabě špinit (hnědá krev). Hned druhý den špinění jsem byla u gynekologa, ten mi potvrdil těhotenství (srdeční akce ještě nebyla) a dal mi Ascorutin a...
odpověď
V případě většího krvácení zvýšenou aktivitu nedoporučujeme, pokud se nebude opkovat nebo bude krvácení jenom slabé, špíše spotting, lze zachovat běžnou fyzickou aktivitu, AP
22. 7. 2018
otázka
Dobry den pabe docente,jsem ve 23.tydnu,je mi 31let a na organovem screeningu byl u miminka na srdicku zjisten maly white spot. Ostatni vysetreni ohledne genetickych poruch byly negativni,pravdepodobnost trisomie 21 byla 1:20000. Je duvod se obavat...
odpověď
Dobrý den, patří do normálního nálezu srdce jsou to části vaziva v levé sdreční komoře, AP
22. 7. 2018
otázka
Dobrý den, První těhotenství: Jsem B- , přítel A+ a první dcera AB+ . První porod bez komplikací, jen žloutenka, ozařována 72 hodin. Druhé těhotenství nynější: jsem ve 37tt. V 27 tt byly zjištěné pozitivní protilátky anti D v nízkém titru. Plod je...
odpověď
Dobrý den maliník, ani lněné semínko hladinu protilátek nezmění, lze kobinovat s Femibionem 2, AP
22. 7. 2018
otázka
Jaky je Vas nazor na monitor dechu do postylky pro miminko pokud je zdrave.Dekuji.MM
odpověď
Dobrý den není nezbytně nutný, ale dodává rodičům větší pocit klidu, AP
22. 7. 2018
otázka
Vazeny pane profesore, Jsem v 17 tt a trapi me svedeni na pokraji posevniho vchodu, malinko uvnitr, o neco vice zvenku. Svedici mista jsou zarudla, vytok neni. Zaclo to v utery rano, shodou okolnosti dva dny od vaginalniho steru, ktery mi byl...
odpověď
Dbrý den v původním stěru nemusí být kvasinky zastiženy, používejte mast dle dop. z příbalového letáčku, AP
22. 7. 2018
otázka
Váźený pane profesore, před IVF resp. V jeho rámci (po jednom úspěšném těhotenství před 11ti lety následovaly dva potraty bez zjištěné příčiny a další těhotenství se bez zjevné pŕíčiny nedařilo)jsme s manželem podstoupili standardní genetické testy...
odpověď
Dobrý den, v některých genetických laboratořích bývá běžnou součástí diagnostiky při odběru plodové vody, více najdete ve zprávě z genetiky, AP