Sirup proti kašli

5. 8. 2019
otázka

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko. Zatím sice ještě nevíme, zda jsme byli tento měsíc úspěšní. V posledních dnech mě hodně trápí suchý kašel, bohužel bezmyšlenkovitě jsem si vzala Dr.Max Tussical 7,5mg/5ml sirup. Sirup jsem brala pouze jeden den - 3x denně. V případě, že bych těhotná, mohlo by užití sirupu mít negativní vliv na vývoj miminka? Hrozně mě to trápí a sama si nadávám, že jsem si sirup vzala.

Předem děkuji za odpověď Gabriela

odpověď

Určitě jste neuškodila, buďte bez obav.

PharmDr. Jana Řežábková

Odpoví na otázky týkající se užívání léčiv a doplňků stravy v období těhotenství a kojení

Počet odpovědí: 4048
Další dotazy
6. 9. 2019
otázka
Dobrý den, jsem v 13.týdnu těhotenství a dozvěděla jsem se o problematice vitamínu A. Nejím vůbec játra, vnitřnosti, paštiky apod. Ale mám ráda mléčné výrobky a tam většinou nevím kolik vitamínu A obsahují. Bohužel včera jsem dělala zeleninu na...
odpověď
Běžnou denní konzumací zeleniny a mléčných výrobků se předávkování vit. A bát v žádném případě nemusíte. Z potravin může být problematická extrémní konzumace jater a vnitřností, což v naší populaci ale obvykle není relevantní. Rizikem je dlouhodobý...
6. 9. 2019
otázka
Dobrý den,mohu užívat GYNELLA SILVER CAPS na začátku těhotenství??? Děkuji za odpověď
odpověď
Dotaz byl již zodpovězen.
6. 9. 2019
otázka
Dobrý den, prosím Vás o radu. Kojím syna (8 mesicu) a neustále se léčím s angínami. Obvodní lékařka mi stale předepisuje antibiotika, ale i přes to se angína za cca měsíc opět vrátí. Slyšela jsem samou chválu na přípravek Bactoral, ale v pribalovem...
odpověď
Nemělo by nijak vadit, předpokládám, že omezení je dáno opatrností výrobce.
6. 9. 2019
otázka
Dobrý den, moc děkuji za možnost položit dotaz. Mám 4. měsíční miminko a preventivně kapat 1 kapku Vigantolu denně. Vždy jsem ho uchovávala v krabičce a při vyšších teplotách v lednici. Nyní jsem cca 2-3 týdny zapomněla uchovávat v krabičce a stál...
odpověď
Lahvička z tmavého skla dostatečně chrání obsah před zvýšeným průnikem světla. Pokud nebyl přípravek dlouhodobě umístěn pod přímým dopadem intenzivních slunečních paprsků, nebyl nijak poškozen.
6. 9. 2019
otázka
Vážená paní doktorko, Chtela bych vas pozadat o nazor na mou situaci. Cele těhotenství mě trapi vaginalni mykoza, vzdy prelecena macmirorem. Ted jsem ve 34.tt a byla mi zjistene gardnerela na kterou jsou dostala Dalacin krem. Po dobrani kremu mi...
odpověď
K obnovení přirozené vaginální mikroflóry po léčbě antibiotiky je přípravek Vitagyn C vhodný, obzvlášť v souvislosti se zjištěnou infekcí. Vedle snížení pH (okyselení vaginálního prostředí) přípravek podporuje tvorbu tělu vlastních laktobacilů, čímž...
6. 9. 2019
otázka
Dobrý den,mohu na zacatku těhotenství užívat gynela silver caps. Dekuji
odpověď
Diagnostiku i léčbu případných vaginálních potíží v těhotenství řešte s lékařem. O možnostech použití přípravku během gravidity nemám informace.  
5. 9. 2019
otázka
Při návštěvě u známých jsem v průběhu tří dnů často popíjela sklenice již vychladlého čaje. Až následně jsem zjistila, že se jednalo o zelený čaj Curtis s příchutí manga. Vzhledem k tomu, že jsem ve 4.měsíci těhotenství, začala jsem mít obavy, zda...
odpověď
Občasné popíjení zeleného čaje je bez problému, rozumná míra konzumace kofeinu v graviditě nijak neškodí.
5. 8. 2019
otázka
Vážená paní doktorko, dnes jsem se dozvěděla, že čekám dvojčátka. Co mě ale trápí je, že asi 2. tt jsem musela (vše dle lékaře) užít krém Jenamazol 2% (3 dávky) a v 5. tt. na bakterie v pochvě antibiotika Dalacin krém a nyní probiotika Gynimum intim...
odpověď
Zmíněná lokální vaginální léčba nepředstavuje přímé ohrožení pro zárodek/ky a probíhající těhotenství. V období cca 3 týdnů po oplodnění jakýkoliv negativní vliv včetně léků, infekce, horečky apod., zasahuje do vývoje embrya pravidlem "vše nebo nic...
5. 8. 2019
otázka
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně canestenu v těhotenství. Jsem ve 30tt a ještě dobírám utrogestan (perorálně) a azitrox na ureaplasma. Už pár dní mám občasné svědění spodku i konečníku. Mohu používat mast canesten? Mockrát děkuji za odpověď
odpověď
Vzhledem k současnému výskytu ureaplasmat nedoporučuji samoléčbu ale konzultaci potíží a případné léčby s lékařem.
5. 8. 2019
otázka
Dobrý den paní doktorko, můj syn, 6 měsíců, plně kojen, má podezření na ABKM, mívá hlen ve stolici a hlavně červené tečky, což jsme se obávali, že je krev. Bere ale současně Maltofer, který jsem teď na týden vysadila, a tečky zmizely. Po zavedení se...
odpověď
Přípravky obsahující železo mohou zbarvit stolici černě, ale nevytvoří na ní červené tečky, může se tedy jednat opravdu o krev. Konzultujte s pediatrem, co jste vypozorovala v přímé souvislosti s užíváním Maltoferu. (Při užívání přípravků se železem...