Spineni a krvaceni v tehotenstvi

16. 8. 2018
otázka
Dobry den, chtela bych Vas poprosit o radu. Je mi 28 let, 2x jsem prodelala mimodelozne tehotenstvi prirozenym otehotnenim, mam odebrane oba vejcovody a musela jsem podstoupit IVF. Prvni transfer se nepovedl, druhy ano a momentalne jsem v 6+4 tt. Transfer probeh 19. den cyklu, od 10. dne beru 2 tablety estrofemu a zavadim urgestan (2 tablety rano a 2 vecer). Prvni mensi problem nastal s hodnotou HCG, ktera se vsem zdala vysoka, narust ale normalni. 12. den po transferu jsem mela hodnotu 2000 (4+2), 14. den 5300 a 18. den 20 000. Pote uz HCG nikdo neodebiral. Muzou byt tak vysoke hodnoty? Podle ultrazvuku je vse v poradku, velikostne embryo presne odpovida, vyviji se a je videt srdecni akce. Dalsi problem je v tom, ze uz nekolik dnu spinim. Zacalo to v 5+3 tt. Spineni je hnede a celodenni, rekla bych spise slabsi. Jeden den jsem zacala silne krvacet, trvalo to asi 2 minuty a byla to tmave cervena krev. Pote zase jen spineni. Od te doby jeste 3x opet slabsi krvaceni a jinak zase spineni. Jedenkrat obsahovala krev i kousky sliznice. Na ultrazvuku nejde videt nic zvlastniho, pravidelne kazdotydenni kontroly, posledni dneska, konzultace s vice lekari. Chtela bych se zeptat, zda je to do urcite miry normalni, co to muze znamenat a zda podstoupit nejake konkretni vysetreni nebo zda jenom cekat. Jinak odpocivam a utrogestan jsem navysila na davku i v poledne. Doporucil byste ascorutin? A do kdy se muze uzivat estrofem? Kvuli spineni mi lekar nedoporucuje vysazeni. Dale mam uz nekolik let ortostatickou proteinurii, od kdy je potreba vysetrovat moc a jak casto? Predem Vam moc dekuji za odpovedi a preji pekny den, Monika.
odpověď
Dobrý den,ano,takové hodnoty mají být
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24347
Další dotazy
19. 7. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, předem se omlouvám za zdlouhavý dotaz. Před měsícem jsem samovolně potratila v 19tt. Čekala jsem dvojčátka (gemini bi-bi), zpočátku těhotenství probíhalo bez sebemenšího problému. Screening v 1. trimestru negativní. V 17tt...
odpověď
Dobrý den,pro velké množství dotazů už neopakuji celou litanii ....jen stručně...příroda je /bohudík?/ mocná a má nastaveny určité výběrové mechanismy /selekce-nástroje evoluce?/, které zajišťují,aby se jakýkoliv druh nemnožil nekontrolovaně.......
19. 7. 2019
otázka
Dobrý den, Prave jsem si udělala těhotenský test s jasně pozitivním výsledkem. PM 1.6.2019.Ale nevím co dál, je mi 35 let, letos v lednu jsem porodila akutně císařem, shodou okolností u apolinare. Toto těhotenství je již 7.v pořadí. Moje anamneza-...
odpověď
Dobrý den,pokud o těh. stojíte,s Vaší anamnézou bych určitě doporučil miniheparin a progesteron od začátku těh.,dramaticky sníží riziko komplikací,od 16.týdne cervikometrie Á DVA TÝDNY  a při zkrácení hrdla přes výše uvedená opatření pod 25 mm...
19. 7. 2019
otázka
Dobrý den, Mám dotaz ohledně těhotenství. Jsem v 31+0 a necítím od začátku pohybů (24 tt) přes den pohyby plodu - ve stoje, v sedě. Pohyby cítím pouze když si lehnu na záda a dám ruce na břicho, pak je občas cítit zaškubnuti, ale žádný kopanec nebo...
odpověď
Dobrý den,ano,může být normální, pokud se plod jinak dle uZ vyš. vyvíjí normálně.
19. 7. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore. Prvně bych Vám chtěla velmi poděkovat, že i přes svou vytíženost si uděláte čas na online poradnu. Jednou jsem Vám již psala. Loni v říjnu jsem 4 dny po porodu CS přišla o prvorozeného syna kvůli sepsi. Nyní je to 9 měsíců,...
odpověď
Dobrý den,ano, miniheparin s anopyrinem (první jako imunomodulace) může riziko opakování snížit.
19. 7. 2019
otázka
Dobrý den, mohl by jste nám prosím poradit se zkratkami v lékařské zprávě? Je tam popisován nástřih, ale zbytku nerozumíme. Episiotomia mediolat. I. dx., rpt. cerv. ut. u č. 9 -1cm. Děkuji K.K.
odpověď
Dobrý den, je to konstatování, že při porodu byl proveden nástřih vpravo a vzniklo poranění děl.hrdla ciferníku označujeme jako by u č. 9 v rozsahu hloubky 1 cm.Líp to nejde vysvětlit.
19. 7. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, mám na vás dotaz ohledně toho že letos v březnu jsem v 35 tt porodila mrtvé miminko. Po 3 měsících se mi povedlo otěhotnět znova a dnes mi na genetickém vyšetření řekli že není srdeční reakce takže v pondělí mám nástup do...
odpověď
Dobrý den,předejít s jistotou ne,ale pomocí imunomodulace progesteronem a miniheparinem od počátku dalšího těh.dramaticky snížit riziko lze.
13. 7. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, mám prosím dotaz kvůli naordinovanemu doplňování železa formou tablet. Jsem 35leta žena v 31 týdnu , všechny krevní obrazy krom posledního mi vyšly krásne a v posledním mám lehce nižší železo v krvy. Řekla bych, že se...
odpověď
Dobrý den,nesmysl.
13. 7. 2019
otázka
Dobrý den, mám nějaké bakterie v moči (v pondělí budu mít podrobné výsledky), začínám 5. TT a hrozí mi antibiotika, bohužel. Jsem z toho docela špatná, protože mám strach o vývoj miminka. Hrozí mi Ospamox nebo Zinnat, mohou ublížit? Je mi jasné, že...
odpověď
Dobrý den,léčba zánětu močových cest antibiotiky je jediným správným řešením - a to penicilinová a cefalosporinová antibiotika představují v těh.léčbu bezpečnou. Neléčený zánět dramaticky zvyšuje riziko potratu/předčasného porodu, nechám na Vás,co...
13. 7. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, včera jsem absolvovala vyšetření nt+ v prenatalu v brně, výsledky vyšetření negativní. Ale co mně trápí, miminko se během ultrazvuku nechtělo natočit potřebným směrem, tak ho paní doktorka různě"...
odpověď
Dobrý den,ano,stává se často a není důvod se kvůli tomu stresovat.
13. 7. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, mam dotaz který tu uz mozna byl,nenašla jsem. Jsem momentálně ve 22tt. Vcera na prohlídce u sveho doktora zjistil ze je mimco hodne dole,ma tam nožičky. Jinak se neotviram a cipek ma vice nez 5 cm. Rikal teď 14 dnu klidovy...
odpověď
Dobrý den, uvedené postupy s ležením atd .se doporučovaly naposledy před více jak 20 lety,když jsem začínal. Pak jsme brzy zjistili,že nejen,že nevylepší situaci, ba co víc, těhotné neúměrně stresují a nepřináší žádný prospěch. Uložení plodu dole...