Vážený pane doktore,můj dotaz možná nespadá ...

7. 4. 2005
otázka
Vážený pane doktore,můj dotaz možná nespadá pod Vaši kvalifikaci, ale určitě mi aspoň trochu poradíte. Z krevních testů mi bylo zjištěno, že mám velmi vysokou hladinu testosteronu (bohužel jsem si nezapsala číslo). Pan doktor mě poslal na vyšetření na gynekologii (že by to snad mohlo i znamenat, že se něco děje s vaječníky), ale vyšetření dopadlo dobře bez nálezů. Jsem teď ve fázi, že se již pár měsíců s manželem nechráníme a chtěli bysme časem mimčo. Samozřejmě jako skoro každá ženská jsem si myslela, že to půjde hned, takže, když to hned nejde, už vymýšlím, co by mohlo být za problém. Můj dotaz tedy zní, může vysoká hladina testosteronu zabránit otěhotnění? Jinak jsem bez problemů, perioda pravidelna (kolem 32 dnů).Je mi 28 let. Velmi děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den, zvýšený testosteron může znamenat,že máte sice pravidelné měsíčky,ale bez ovulace - jedná se možná o komplexní poruchu horm. charakteru zvanou hyperandrogenní syndrom. Kde je porucha ovulace - možná , netuším, musel bych vědět daleko více, je určitě zvýšené riziko nemožnosti otěhotnět. Pokud se do roka od zač. snažení nezadaří, lze ovulaci hormonálně vyvolat velmi snadno.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21320
Další dotazy
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně dg. placenta praevia centralis. Tato dg mi byla určena celkem brzy, cca 15.tt těhotenství. Nyní jsem v 29.tt a stále je placenta přes vnitřní branku asi 1,6cm. Chci se zeptat, zda je šance, že se placenta...
odpověď
Dobrý den,šance je,ale velmi malá. Většinou prevent.hospitalizace po 34.týdnu a řez kolem 36.týdnu .Důvodem je strmě stoupající riziko silného krvácení.
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, jsem ve 22 tt. Po kultivaci výtěru z pochvy mi lékař doporučil Canesten vaginální krém. V lékárně jsem koupila Canesten Gyn 6 dní. Podle příbalového letáku má tento krém v těhotenství aplikovat lékař, zřejmě kvůli zavádění aplikátorem. Je...
odpověď
Dobrý den,můžete zavádět klidně sama.
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, pane doktore, prosím o radu - ve 13 tt mi byla při odběrech zjištěna nízká hodnota glukózy (2,7 na lačno), moje gynekoložka to tehdy nijak nekomentovala a já jsem si toho v těh. průkazce všimla až nyní (21 tt). Cukrovku nemám a potíže...
odpověď
Dobrý den, tak anyopyrin by s nízkou glykémii souviset neměl. Spíše bych směřoval k vyš.hormonů, nadměrná funkce štítnice může s sebou nést sklony k hypoglykémiím.  Anopyrin u protilátek proti annexinu nic moc neřeší, když už,tak miniheparin...
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, jsem v 20tt a přestože nemám žádné problémy, jen se mi tak jednou denně stáhne děloha, doktorka mi změřila děložní čípek, před týdnem 3cm a nyní po týdnu 2.5cm. Poslala mě s tím do nemocnice, že je nutná hospitalizace. Držím v ruce zprávu...
odpověď
Dobrý den, do nemocnice nutné jít není,ale klíčové je nasazení hormonu Utrogestanu 2 tbl vaginálně na noc a za tři týdny kontrola.
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem na radiofrekvenci obličeje. Nyní se pokoušíme o dítě, takže nikdy nevim kdy se zadaří. Mám strach, kdybych byla krátce po oplodnění, cca 14 dní, zda to bude mít nějaký vliv na plod. Děkuji za podpověď.
odpověď
Dobrý den,ne,stejně působí televize,rádio, dráty vysokého napětí apod.
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore. Poměrně pečlivě jsem přečetla různé dotazy týkající se mého "problému". Ve 22+3 tt jsem byla hospitalizovaná na doporučení mé OG. Přišla jsem k ní s neustupujícími bolestmi v podbříšku. Odeslala mě do nemocnice s Dg. zkrácení...
odpověď
Dobrý den, ve své knize,která právě vyšla, http://eshop.maxdorf.cz/kniha/303/ ( určeno pro odborníky,ne pro laiky) se snažím vysvětlit vše nové, v současné době je jen málo lidí v ČR special. na nejvyšší odbornost v porodnictví, tzv. materno-fetální...
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore. Chci se prosím zeptat, jsem nyní týden po porodu a v těhotenství mi byl zjištěn streptokok. Antibotika byla podána během porodu ale pouze zhruba hodinu před porodem jelikož porod byl hodně rychlý,a byl vyvolávaný.Nyní se...
odpověď
Dobrý den, pokud se do 48 hodin po porodu nerozvine u dítěte - ne zcela adevkátně zajištěného - problém, pak už dále nečekáme komplikace
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, chci se zeptat co tohle znamená je to z propouštěci zprávy kdy jsem byla tři dny hospitalizována kvuli špatným ozvám... obj.:děloha měkká, x/3, PPH II vag.:zevně bpn, pochva prostorná, čípek zkráceny na falangu, polotuhý, mediosakrálně,...
odpověď
Dobrý den,propouštěcí zpráva obsahuje informace jen o tom,jak vypadá aktuální stav věci,tj. že jsou porodní cesty,jak mají být,že je mimčo v pohodě se nikde nepíše....takže neumím říci více.Nicméně stav porodních cest neříká nic o tom,kdy a jak...
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den, přečetla jsem si článek i několik dotazů na podobné téma, ale stejně mi to nedá, abych se nezeptala na svou konkrétní situaci. Jsem v 19 tt a již týden mám nepříjemný celodenní tlak v podbřišku. Nevím, jestli se jedná o klasické tvrdnutí...
odpověď
Dobrý den, ano, je vhodné vyloučit jisté rizikové faktory, zejména zánět moč.cest,pakliže je takto a za týden kontrolu ultrazvukové délky hrdla,bude-li více jak 25 mm, pak o..
22. 10. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore, kultivačním vyšetřením v těhotenství (26tt) mi byly zjištěny tyto výsledky: bakterie Lactobacillus sp., ojediněle Staphylococcus sp. - koaguláza neg. a Streptococcus agalactiae. Jsou všechny tyto bakterie pro těhotenství...
odpověď
Dobrý den,nemusí se přeléčit a u Streptokoka agalactiae platí,že musíte dostat antibiotika k porodu,jako ochrannou clonu mimču,pak už není potřeba nic jiného.