vedení porodu

26. 2. 2014
otázka
Dobrý večer, ráda bych znala Váš názor na vedení porodu...když jsem po jednom císařském řezu, před 11 lety. Nyní je mi 36 let, jsem jinak zdravá a i miminko je zatím v pořádku, dle genetického vyš. Rodila jsem plánovaně sekcí, protože mi diagnostikovali uterus bicornis, při operaci se ale potvrdila uterus arcuatus... Nicméně tenkrát mi pan primář řekl, že taková děloha často není schopná fyziologicky pracovat při spontánním porodu, že často nemá pravidelné stahy a aby raději předešel možným komplikacím doporučil rovnou sekci. Jen se chci zeptat zda je lepší zkusit rodit teď normálně tedy spontánně nebo raději rovnou plánovat SC? Jaký je Váš názor? Berou se také ohledy na moji výšku a váhu? A Výšku partnera a velikost plodu dle biometrie v termínu předpokl. porodu? Díky za odpověď KK
odpověď
Dobrý den, pokud se jedná o srdcovitou dělohu a jste již po sísařském řezu, lze k tomu přihlédnout a opět plánovat ukončení SC. Pokud by jste se rozhodla rodit spontánně, absolutní kontraindikace to není, musí být ještě děťátko hlavičkou, nesmí být větší než 4000g a nesmí být ztenčená jizva nebo ořítomné bolesti v jizvě po předchozím SC, s pozdravem A.P.
Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.


Počet odpovědí: 3145
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP