Která aviváž je vhodná pro miminka?

Která aviváž je vhodná pro miminka? - obrázek
Která aviváž je vhodná pro miminka? - obrázek

Při praní kojeneckého prádla je důležité věnovat zvýšenou pozornost nejen výběru pracího prášku, ale i aviváže. Každou maminku tak může napadnout řada otázek. Je vůbec potřeba aviváž používat? Plní při praní nějakou jinou funkci, než že prádlo ovoní? A jak poznám, že aviváž našemu miminku neuškodí? Pojďme si projít odpovědi pěkně jednu po druhé.

Aviváž hraje při praní důležitou roli hned ve třech ohledech. Zaprvé dodává prádlu měkkost a jemnost, což je velké plus pro kontakt s citlivou dětskou pokožkou. Zadruhé aviváž odstraňuje statickou elektřinu, na kterou je náchylné hlavně oblečení ze syntetických vláken. Pokud se z něj statická elektřina neodstraní, na textilii se lepí prach. A do třetice tu máme důvod, který ocení hlavně samotné maminky. Prádlo se díky aviváži o poznání lépe žehlí.

Možná vás napadá, proč se nezmiňujeme o vůni. Od čerstvě vypraného prádla přece chceme, aby vonělo, že? Pravdou je, že silně parfemované aviváže jen těžko můžeme doporučit pro oblečení a lůžkoviny těch nejmenších. Klasické vůně aviváží jsou totiž hlavním zdrojem syntetických alergenů. Situaci navíc zhoršuje fakt, že se aviváži nanáší na prádlo až v poslední fázi praní, takže je vůně na prádle koncentrovanější, než kdyby se použil jen prací gel .

Po jaké aviváži tedy sáhnout, aby kojenecké prádlo bylo krásně měkké, antistatické, ale zároveň bez alergenů? Řešením je Feel Eco aviváž Baby. Přírodní a ekologická aviváž, vyvinutá speciálně pro citlivou pokožku dětí a kojenců. Dermatologické testy potvrdily, že je aviváž Baby velmi jemná k pokožce. Navíc neobsahuje žádné parfemace, alergeny ani konzervanty. Bez obav ji tedy můžete používat pro praní oblečků a lůžkovin dětí od kojeneckého věku.

Prádlo bude vonět „čistotou“, asi jako pramenitá voda nebo čerstvý vzduch.

Více informací o aviváži Feel Eco Baby najdete na: www.feeleco.com