Bylinky v těhotenství

14. 2. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsou některé bylinky v těhotenství nebezpečné? Jsem ve 13 tt a dnes jsem snědla kuře s rozmarýnem a až pak jsem zjistila, že se rozmarýn v těhotenství nedoporučuje. Mohla jsem něčemu uškodit. A na jaké další bylinky si dát pozor?
odpověď
je mi lito .. nejsem bylinkářem a dotazy porodnicke zde nezodpovidam nicmene, pekny vikend :) mm
prof. MUDr. Michal Mára, CSc.

Přední český odborník oblasti gynekologické endoskopie. Zodpoví vaše dotazy na diagnostiku a léčbu děložních myomů. Více o děložních myomech na stránkách www.myomy.cz

Banner
Počet odpovědí: 7280
Další dotazy
25. 2. 2020
otázka
Dobrý den pane doktore, děkuji za odpověď na můj dotaz (srůsty, otěhotnění). Jak jsem psala, rodila jsem předčasně pro inkompetenci hrdla, následně mi byla provedena robotem asistovaná abdominální cerclage a tudíž mám kolem děl. čípku pásku (při...
odpověď
lze to provest .. hysteroskopie (HSK) se dela tudy, kudy menstruujete nebo kudy byste mela (pokud toto omezuji srusty) menstruovat a cerclage tomuto nevadi muzete zkusit v Olom., ale jiste nejvetsi zkusenosti jsou s timto problemem u nas .. kontakt...
25. 2. 2020
otázka
Dobrý den pane doktore, nyní 32 let, již 5 let podstupuji asist. reprodukci pro PCOS + manžel morfologie 2%. Děti 0. 2017 RCUI pro missed Ab, 2018 - předčasný porod 27+0tt: inkompetence hrdla, dcera zemřela, zde man. lýza placenty pro plac. adherens...
odpověď
co pisete je mozne i celkem pravdepodobne a nadeje na udrzeni grav. a vubec otehotneni je dost mala a jiste by to nepridalo k Vasim dalsim diagnozam co uz mate a moc se s nimi neda delat  vyska E na UZ 10mm je prima, otazka je, zda je to fakt .....
25. 2. 2020
otázka
Dobry den,ted prvni cyklus se snazime s pritelem o dite uz mam dve obe byli pocaty hned prvni mesic ted podle tt jsem zjistila ze se zadarilo ale pak na testu nic takze asi biochemicke tehotenstvi takze se neuhnizdilo nebo bylo spatne?je mi 38let...
odpověď
nezlobte se ale co cekate ze na to mam rict .. muze to byt vekem, lecbou i skvranmi na slunci .. biochemicke gravidity jsou vice nez bezne (i nehlede na vek), snazte se dale,e nesledujte to moc a ono se to podari hodne stesti mm
20. 2. 2020
otázka
Dobrý Den měla bych takový dotaz udělala jsem si těhotenský test a 2x my višel pozitivní jedna slabší a druhá viditelnější růžová a další den sem si udělala další 2 a višly mě negativní můžu být těhotná? Nemůžete my nějak poradit co by to mohlo...
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito mm
20. 2. 2020
otázka
Dobrý den, před 3mi týdny jsem podstoupila miniinterupci, mám za sebou 2 sekce, po obou bohužel masivní srůsty, bylo mi řečeno, že mám k jejich vzniku sklony. Momentálně už jen špiním,ale před 2ma dny jsem začala pociťovat píchání v podbřišku,...
odpověď
myslim ze uz jsem to odpovidal .. priznakem (de facto jedinym) nitrodel. srustu je absence menses .. + ev. obraz velmi nizke az zadne sliznice na UZ vys. a po mini-UPT nebo i po bezne interrupci srusty v deloze az na vyjimky nevznikaji hodne stesti...
19. 2. 2020
otázka
Dobrý den, je mi 25 let a po potratu od srpna jsem nemela menstruaci, a strasne bolesti bricha kdyz mela jakoby menstruace dorazit. Pred tydnem jsem byla na hysteroskopii, kde zjistili ze mam strostle delozni hrdlo, tak ho rozrusili, a cystu 33 mm...
odpověď
cysta nepodstatna .. pohl. styk optim. az po 6-nedeli .. jine praktiky nz pouzivani pochvy nevadi mm
19. 2. 2020
otázka
Dobrý den, pred tydnem u porodu mi praskla kuze v oblasti klitorisu. Mam tam asi 4 stehy, ale vubec to nevypada hezky. Prijde mi jako ze ta kuze neni stazena k sobe, ze je to rozsklebene - např. u 2 cm trhliny je uprostred 1 steh a zbytek te kuze...
odpověď
tezko posuzivat bez vys. jen dle popisu a na dalku .. pokud se Va moc nezda, bezte radeji ukazat do porodnice kde jste rodila .. ale obvykle to laik vidi cernejji nez realita . v obl. pochvy a zev. genitalu se vetsina por. hoji dobre, otok a modriny...
18. 2. 2020
otázka
Dobrý den, pane doktore, prosím o Váš názor - Je mi 39 a již 10 let se léčíme bezúspěšně pro neplodnost, všechna vyšetření (imunulogie, genetika) jsou v pořádku - přesto se těhotenství nedaří (ani s vlastními embryi, ani za účasti dárců - darované...
odpověď
to je tezko resit pres internet .. je otazka jak radikalne se endometrioza zdarila odoperovat (ne vsechna pracoviste maji kapacitu na opravdu radikalni operace) .. to je vsak pripadne reseni Vasich bolesti (coz se obvykle resi i antikoncepci) .. ne...
17. 2. 2020
otázka
Dobrý den, pane profesore. Chtěla bych touto cestou požádat o Váš názor na léčbu myomu /3x4 cm/ u naší 22leté dcery pomocí injekční aplikace Depo - Proverou . Myom je dle gynekologa uvnitř dělohy, za poslední půl rok se mírně zvětšil. Popřípadě,...
odpověď
lecba Depo-Proverou muze byt lecba krvaceni (malo spolehliva), nikoli lcba myomu jako takoveho ..je-li myom skutecne nekde "uvnitr", pak tim vice je to na jeho chirurgicke odstraneni .. dle presnejsi polohy bud laparoskopicxke, ev, hysteroskopicke...
16. 2. 2020
otázka
Dobrý večer pane profesore, napsala jsem Vám email a nyní Vám píšu ještě sem předem se omlouvám. Ještě mám dotaz zda je normální ,že slabě krvácím po středeční kyretáži dělohy? byla jsem u Vás v ambulanci ve středu večer. Jde o to ,že jak jsem Vám...
odpověď
ano to je normalni .. uzijte si hory .. jen trochu s mirou a opatrne a rozumne mm