Myom a těhotenství

27. 3. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore, není to tak dlouho co jsem Vám psala o svém problému s myomem.Mám ho na děloze vlevo dole.Při prvním těhotenství byl v počátku velký asi 2x3cm, vyrostl v průběhu těhotenství na 8cm, porodila jsem o 3 týdny dříve císařským řezem.Nyní když jsem přestala kojit, tak vyrostl na 7,5x7cm, přikláněla jsem se na odstranění, jenže jsem opět těhotná a tak nevím co mě čeká.Mám strach o mimčo a můj gynekolog mi doporučil hlavně klid.Myslíte že jsem schopná s takovýmto velkým myomem vše zvládnout?Nejde ovlivnit jeho růst v průběhu těhotenství nějakými léky?Děkuji moc za odpověď.
odpověď
rust ovlivnit nejde ale je nadeje ze v gravidite druhé vyroste méně nadeji urcite mate, ale nejsem bohužel jasnovidcem jak vysokou a jak velke riziko ceho mate, pocenta rict nejdou hodne stesti, když to nedopadne, ozvete se a myom vyresime a dopadne to potom.. mm
prof. MUDr. Michal Mára, CSc.

Přední český odborník oblasti gynekologické endoskopie. Zodpoví vaše dotazy na diagnostiku a léčbu děložních myomů. Více o děložních myomech na stránkách www.myomy.cz

Banner
Počet odpovědí: 7330
Další dotazy
8. 4. 2020
otázka
Dobry den p. doktor, je to zlozite najst niekoho, kto by mi vedel poradit, preto sa obraciam s vecou na Vas a prosim Vas o radu. Po precitani internetovych diskusii som sa dopracoval az k Vam a dufam, ze mi aspon v niecom poradite a pomozete. S...
odpověď
dotaz mi nepatri, je mi lito .. obecne posevni prostredi, vytoky apod. jsou obvykle v gesci obvodnich/ambul.gynekologu a to ja nejsem hodne stesti mm  
6. 4. 2020
otázka
Prosím o radu. Bohužel mám za sebou 2x samovolný potrat v 7 tt s potvrzeným latentním CMV. Po genetickém vyšetření mě i partnera vše v pořádku. Nastal teď čas pro další snažení. Beru samozřejmě Femibion s kys. listovou. Na podporu imunity při CMV...
odpověď
nemam, bohuzel .. opak. potraceni (dle definice 3 po dobe) se ev. vysetruji v centrech asist.reprodukce (a casto se neprijde na zadnou zjevnou pricinu) .. co davat preventivne (aspirin, ev. nizkomolekul. heparin, utrogestan ci jiny progesteron a ev...
6. 4. 2020
otázka
Dobrý den, pane profesore, moc ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně léčby Endometriozy. V březnu jsem byla kvůli akutním bolestem břicha hospitalizována v nemocnici u Apolináře, kde mi bylo sděleno, že mám cystu na levém vaječníku, která musí...
odpověď
obecne je to (necekat na nic a tehotnet) u ETRS jiste dobra rada .. je to ale samozrejme individualni a tezko Vam presne reknu o kolik se Vase nadeje snizi za 2 roky, o kolik se zhorsi Vase endometrioza za 2 roky atd. .. navic je dost mozne, ze...
6. 4. 2020
otázka
Dobrý den pane doktore, prosím vás pěkně chtěla jsem se zeptat mám nehormonalni nitrodelozni tělísko Pregna Inara od konce listopadu loňského roku. Teď přibližně 14 dní mám příznaky na těhotenství ale tt mám negativní, měsíčky se mi spozdili o týden...
odpověď
mozne je vsechno, ale s negat. gravitestem je to nepravdepodobne (taky ale muze byt test nekvalitni, nic neni 100%) .. na dalku Vam to nediag., pokud bude stav trvat a nejasnosti tez, pak ev. hCG lepe z krve + UZ vys. u Vaseho gyn. .. i u mimodel....
4. 4. 2020
otázka
Dobrý den, na své poslední návštěvě gynekologie, kam jsem zašla s podezřením na těhotenství, jsem byla vyšetřena ultrazvukem. Lékař mi řekl, že je “tam světlejší místo, ale je to asi míň jak devět týdnů, takže to není pořádně vidět” navíc má...
odpověď
1) opakuji (asi marne) ze neoperacni dotazy zde neodpovidam a odpovidat nebudu 2) moznosti je tolik ze ani nejde dobre na dalku odpovedet .. pokud mate tehot. test negativni, pak tehotna nejste a na diagnostiku PCO je casu spousta .. pokud stale...
4. 4. 2020
otázka
Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství. S partnerem jsme měli nechráněný pohlavní styk víckrát po sobě, neudělal se do mě, ale mimo. Během toho jsem ještě dobírala antibiotika na zánět močového měchýře s tím, že můj gynekolog mi řekl, že ta...
odpověď
dotazy mimo gyn. operace me nepatri, je mi lito hezky den mm
3. 4. 2020
otázka
Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné mít příznaky tehotenstvi při negativním výsledku HCG v krvi. Příznaky jako časté močení, únava, akné, nervozita, padání vlasů. Po těchto příznacích jsem měla zpoždění menstruace o 5 dni. Menstruace nebyla...
odpověď
ano je to mozne .. opozdena menses obcas mozna casto znamena maly potrat mm
3. 4. 2020
otázka
Dobry den. Před dvěma týdny jsem zavedla antikoncepci ornibel bez poškození a změny barvy. Co jsem zavedla tak mám silene migrény. Dnes jsem vyndala a kroužek měl jinou barvu takovou svitive žlutou. Nikdy jsem toto neviděla. Nikde se o změně barvy...
odpověď
dotazy mimo gyn. operace mi nepatri, je mi lito mm
3. 4. 2020
otázka
Dobrý den, byla mi zjištěna hluboká pánevní endometrioza (diagnóza: sactosalpinx I. dx, pozánětlivě změněna tuba vlevo, DIE MM, DIE rektosogmoidea, frozen pelvis), do toho mám ještě zavedenou nefrostomii. Byla jsem poslána k Apolináři, byl mi...
odpověď
budete asi muset do operace .. chapu ze je to nemile, ale je to pro endometriozu to nejlepsi, co se da ted delat .. po operaci bude lepe ev. muzete zkusitvymenit Visanne za horm. antikoncepci (napr. Jeanine) - domluvte se s Vasim gyn. hodne stesti a...
3. 4. 2020
otázka
Dobrý den, pane doktore, byla mi provedena tomie vejcovodu pro odstranění mimoděložního těhotenství. Je možné po takovém zásahu ještě otěhotnět přirozeně? Druhý vejcovod už nemám, tam bylo mimoděložní před 10 lety. Tentokrát jsem neměla žádné srůsty...
odpověď
po salpingotomii, tj. vejcovod zach. vykonu, uze byt mozne otehotnet .. proto se to dela .. ale riziko ze to nepujde (kdyz druhy vejcovod uz neni tim spis) nebo ze bude opet mimodel. gravidita neni zanedbatelne .. nezbyva nez to zkusit a uvidite,...