Karotkový restaurant s grilovaným kuřecím prsíčkem

Ingredience: (pro 2 osoby)
Karotkový restaurantkarotka
slunečnicový olej
zeleninový vývar
mléko
muškátový oříšek
sůl
čerstvá smetana
brambory vařené ve slupce
chlazená čerstvá kuřecí prsa

Postup:
Čerstvou karotku (300 g) nakrájejte nadrobno a lehce osmahněte na slunečnicovém oleji (10 g). Zalijte zeleninovým vývarem (200 g), přidejte muškátový oříšek, osolte a povařte 10 až 15 minut. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, přidejte ohřáté mléko (40 g), kapku smetany (30 g), pokrájené oloupané vařené brambory (160 g) a opět dojemna rozmixujte (případně dořeďte zbylým mlékem do požadované hustoty). Nalijte na talíř a navrch položte správně opečená kuřecí prsíčka (120 g).

Tip kuchaře: mléko nepřevařte, pouze ohřejte na 70°C, jinak ztratí chuť. Stejným postupem si můžete uvařit polévku z mnoha druhů zeleniny. Zelené druhy zeleniny (brokolice, hrášek) vařte pouze 5 až 8 minut.

 

AMBI.CZ


Témata: