Bambucké máslo neboli dokonalý pomocník nejen při předcházení těhotenským striím

Bambucké máslo neboli dokonalý pomocník nejen při předcházení těhotenským striím - obrázek
Bambucké máslo neboli dokonalý pomocník nejen při předcházení těhotenským striím - obrázek

Strie jsou postrachem nejedné nastávající maminky. A není divu. Malé nevzhledné jizvičky na kůži břicha, prsou či stehen se nejvíce objevují právě v období těhotenství a bohužel ženě zůstávají jako nechtěná „památka“ i po porodu. Nevznikají však poškozením povrchu kůže, ale popraskáním elastických vláken pod jejím povrchem. 

Kůže se s rychlým nárůstem bříška nedokáže dostatečně napínat, elastická vlákna praskají a vznikají trhlinky. Pokud jim chceme zabránit, je důležité zaměřit se na prevenci a začít mazat ihned a pravidelně, několikrát denně už na začátku těhotenství. Na trhu jsou dnes k dostání nejrůznější produkty, které těhotným pomáhají bojovat proti striím od samého počátku gravidity. Nejznámějším přírodním zdrojem cenných látek, který může fungovat jako prevence proti vzniku strií, je právě zmiňované bambucké máslo.

Zázrak jménem bambucké máslo, někdy také nazývané Shea butter nebo Karité, se získává z ořechů máslovníku afrického, divoce rostoucího v oblasti tropické Afriky. Pro mnoho zdejších etnik je tento strom posvátný. Výroba bambuckého másla probíhá přímo na místě sběru ořechů a většina úkonů je typicky ženskou ruční prací, která probíhá v menších či větších komunitách. Blahodárné účinky másla využívají nejen ženy, ale i muži po celá staletí, speciálně k prevenci strií a snazší hojení popálenin.

Bambucké máslo je vhodné pro všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější. Pokožku zanechává pružnou, hydratovanou a vláčnou. Díky přírodnímu nemastnému složení je ideální i pro smíšenou či mastnou pleť. Obsahuje vysoké množství vitaminu E, který je přírodním antioxidantem a vysoký podíl nenasycených mastných kyselin. Působí protizánětlivě, mnoho lidí ho proto používá při dermatitidách, ekzémech, lupénce, popáleninách (i od sluníčka) a dalších kožních problémech. Lze jej použít na všechny části těla, včetně vlasů, nehtů a ideální je hlavně při předcházení těhotenských strií.

 

Pokud hodláte používat bambucké máslo 
primárně na řešení zmiňovaných neduhů,
je jistě nejvhodnější jeho přírodní 

varianta bez parfemace:

Institut Karite Pure Shea Butter 100% bambucké máslo, 50 ml

 

 

Ani další varianty másla však v tomto ohledu nezaostávají.

Královské vůně divoké růže Institut Karité 98% bambucké máslo Růže, 50 ml

či mandle a medu Institut Karité 98% bambucké máslo mandle a med, 50 ml.

 

Pokud hledáte inspiraci pro vaše nejbližší, využijte výjimečné dárkové balíčky,

ve kterých naleznete i právě zmiňované bambucké máslo.