Bezpečně autem na dovolenou

Bezpečně autem na dovolenou - obrázek
Bezpečně autem na dovolenou - obrázek

Taky se už těšíte, až vyrazíte s rodinou na zaslouženou dovolenou? Každý, kdo se někdy vypravoval na delší cestu autem společně s dětmi, ví, jak náročné situace mohou během jízdy nastat. O zábavu svých ratolestí po dobu cestování se musejí postarat rodiče; o to nejdůležitější, tedy o bezpečnost malých pasažérů a nastávajících maminek, se už postará Volvo.

Bezpečnost versus pohodlí

Některé děti cestování už od nejútlejšího věku milují, pro jiné – třeba kvůli nevolnosti – nemusí být tím nepříjemnějším zážitkem. Ačkoliv nejlépe se každé dítě cítí v maminčině náručí, během jízdy je nejbezpečnější místo v dětské autosedačce. Malé děti jsou neposedné a udržet je několik hodin zapnuté sedět vyžaduje pečlivou přípravu a často i pevné nervy. A ve Volvu rozhodně neopomíjejí pohodlí mrňousů ani při stále stoupajících bezpečnostních požadavcích: veškeré dětské sedačky jsou komfortně polstrované a ergonomicky tvarované tak, aby kromě nejvyššího možného bezpečí nabízely také pohodlné usazení.

Opěrky hlavy jsou nastavitelné do optimální polohy pro každé dítě, opěrky zad lze sklopit do polohy spaní. Bát se nemusejí ani rodiče dětí trpících alergiemi, Volvo věnuje mimořádnou pozornost  výběru ekologických materiálů a potahové  textilie  dětských autosedaček splňují  veškeré požadavky na zdraví a komfort. Dětem se v autosedačkách Volvo líbí – přestože cestují připoutané, mají dostatek volnosti a mohou si hrát i sledovat okolí.

Dětská autosedačka se už dávno stala nedílnou součástí vybavení vozů, průzkumy ale ukazují, že mnozí rodiče vůbec netuší, jakým způsobem ji správně instalovat a jak do ní dítě náležitě zapnout. Aby sedačka poskytla dítěti co největší ochranu a pohodlí, je nutné zvolit správný druh podle velikosti a hmotnosti dítěte a řádně ji ve voze upevnit.