E-petice na podporu rozšíření sítě poskytovatelů dětské oční péče v Praze

E-petice na podporu rzšíření sítě poskytovatelů dětské oční péče v Praze - obrázek
E-petice na podporu rzšíření sítě poskytovatelů dětské oční péče v Praze - obrázek

Porodnice a její hlavní představitelé se přidali, přidejte se také k petici směřující na ředitele zdravotních pojišťoven VZP, OZP a ZPMV, která se je snaží přesvědčit o tom, že specializovaných dětských očních lékařů v Praze a okolí skutečně není dostatek

 

Malé děti čekají na vyšetření 6-10 měsíců a přesto nejsou pojišťovny ochotny tuto situaci řešit a argumentují pokrytím péče.

Pokud se s léčbou očních vad dětí nezačne včas, může to znamenat vznik závažných vad jako je např. tupozrakost. Tupozrakost v nejtěžších fázích znamená ztrátu vidění jednoho oka a znamená pro postiženého celoživotní hendikep zasahující do jeho života jak při volbě koníčků tak i zaměstnání. Včasné podchycení očních problémů u dětí přitom dává velkou šanci na jejich úplné vyléčení.

Petice žádá po pojišťovnách posílení sítě poskytovatelů dětské oční péče tak, aby rodiče nemuseli ze svého hradit léčbu, která je standardně plně kryta zdravotním pojištěním.

Petici lze podpořit jednoduše a rychle vyplněním na níže uvedeném odkazu a následném potvrzení mailu, který přijde z petičního serveru.

http://e-petice.cz/petitions/petice-na-podporu-rozsireni-site-poskytovatelu-detske-ocni-pece-v-praze.html