Péče o pleť v těhotenství

Péče o pleť v těhotenství - obrázek
Péče o pleť v těhotenství - obrázek

Těhotenství přináší každé nastávající mamince do života spoustu změn. „Jinému stavu“ je potřeba přizpůsobit nejen konzumaci jídel a nápojů, ale také třeba výběr vhodné kosmetiky. Co by budoucí maminky měly vědět o své pleti – a jak jí dopřát tu správnou péči?

Devět měsíců, během kterých v sobě žena nosí dítě, pro její pokožku představuje zátěžový test. A rovnou dvojitý! Zaprvé se postupem gravidity celkem radikálně mění tělesné proporce ženy, a tak může na své kůži pozorovat  výskyt strií - tedy nechvalně proslulých prasklinek podkoží v oblasti břicha, boků či prsou. Zadruhé nesmíme zapomenout na hormonální „koktejl“, jakým těhotenství beze sporu je. Některé ženy se potýkají s mastnou pletí a pupínky jako v pubertě, jiné trpí na suchou či zarudlou kůži.

Co z toho tedy plyne pro nastávající maminku? Že je třeba věnovat pleti šetrnou, ale důslednou péči. Kromě promazávání mastnými krémy či oleji, které slouží jako prevence před vznikem strií, je dobré pamatovat i na chytře zvolený sprchový gel. Tedy takový, který pokožku hydratuje a současně ji nebude zbytečně dráždit. Česká značka Feel Eco má v nabídce pečující sprchové gely s přírodním složením, které si zamilujete!

Vybrat si můžete hned ze tří lákavých vůní: granátové jablko , limetka & bambus, levandule & ylang-ylang. Všechny sprchové gely Feel Eco mají jedno společné: neobsahují žádné parabeny, silikony, rizikové konzervanty ani syntetické alergeny. Jak potvrdil nezávislý dermatologický test, díky optimálnímu pH 5,5 a citlivé formulaci jsou mimořádně šetrné k pokožce. Navíc jejich používáním nezatížíte ani přírodu, jsou totiž snadno biologicky odbouratelné.

Když pomineme očistný a hydratační efekt mytí s Feel Eco, vůně sprchových gelů  Vás krásně zrelaxují. Horké koupele v těhotenství sice vhodné nejsou, ale i z vlažnější vany či sprchy se s tou pravou kosmetikou může stát rituál, kterým se pravidelně uvolníte a rozmazlíte!