Rozveselte dětský pokoj kobercem

Rozveselte dětský pokoj kobercem - obrázek
Rozveselte dětský pokoj kobercem - obrázek

V současnosti se společnost spíše přiklání k plovoucím podlahám či linu, jakožto snáze udržovaným typům podlah, takový je zkrátka trend. Ale přiznejme si, že dětský pokojíček by koberec mít měl. V tomto článku toto téma rozebereme a třeba vám i něco zajímavého poradíme.

Zkuste kusový koberec

Koberec má v dětském pokoji několik zásadních funkcí. Dítě ve svém pokojíčku tráví většinu svého volného času a velmi rychle se centrem veškerých her stane právě příjemný koberec. Nejenže účinně tlumí hluk, což jistě oceníte nejen vy, ale i vaši sousedé, ale také chrání dítě od chladu jinak studené podlahy.

Kusový koberec je oproti tomu klasickému celoplošnému velmi praktický. Snáze jej vyčistíte, vysavačem se bez problémů dostanete do každého koutu, rohu i pod nábytek, a navíc jej můžete po čase vyměnit. Pro vaše dítka takto bude také stálým zdrojem nové zábavy. Lze ho umístit téměř kamkoliv a díky oddělitelným kusům jej můžete položit, kam potřebujete.

Jak koberec ocení vaše dítko?

Vaše děti jistě ocení veselé a hravé barvy a motivy. Nejoblíbenějšími jsou obrázky zvířátek, pohádkových postaviček a nebo reálnější silnice a města. Pro menší ,,špunty” lze vybrat i didaktický koberec, který dětem pomůže naučit se rozpoznat barvy, písmena či číslice.

Věděli jste například, že takový koberec dětem pomáhá rozvíjet fantazii a představivost? Možná bychom to tak neodhadli, ale koberec dokáže silně přitáhnout pozornost dítěte a utvořit pro něj bezvadné hrací hřiště. Pořízením veselého a zajímavého koberce zajistíte dítěti zábavu, kdy si vystačí samo se svým hracím kobercem.

Dokonce bylo zjištěno, že barvy dokážou působit psychologicky, a tak podpořit či naopak utlumit dětský temperament. Vyberte tedy vhodnou barevnou skladbu pro vaše děti, jak potřebujete :-).

Tipy a triky

Před položením koberce se ujistěte, že jej podložíte protiskluzovou vrstvou nebo jinou speciální gumovou podložkou, která zabrání jakémukoliv nežádoucímu pohybu koberce při hře. Pro kusové koberce to platí dvojnásob.

Z hlediska materiálu jsou nejvhodnější koberce ze syntetických vláken, například akrylu či polyamidu, které jsou také snadno udržovatelné a i za dostupnější cenu. Přednost má v případě koberců do dětských pokojů krátké a husté vlákno vlasu, ve kterém se nedrží prach, a snáze jde zbavit špíny. Navíc je příjemně měkkoučký.