Antidepresiva v tehotenstve

20. 10. 2017
otázka

Dobry den pan doktor, ja som Vam uz pisala dotaz ohladom uzivania antidepresiv v tehotenstve. Uzivala som ich od zaciatku- Sertraline 25 mg a Trittico 50 mg. Mozu tieto moje davky liekov sposobit srdcove vady u plodu? Treba ich pred porodom vysadit? Dakujem velmi pekne.

odpověď

Dobrý den,o těchto lécích to v praxi není známo,že by způsobily vadu plodu

MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 23732
Další dotazy
16. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, mám za sebou několik těhotenských ztrát, z toho 1x v druhém trimestru (zánět plodových obalů). Dr,. Malíčková mi nalezla komplementopatii s tím, že v příštím těhotenství bych měla mít medikaci: miniheparin, Utrogestan a...
odpověď
Dobrý den,no, statistiku nemáme....s Karin Malíčkovou jsme tak trochu otevřeli "Pandořinu" skříňku....až nás zaskočilo,že dosud se vlastěn nevědělo a jsme nejspíše první.....ale v souboru žen s opakovaným,zejména, II.trimestrálním potratem je cca 50...
16. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore. Předem bych ráda poděkovala za péči Vaši a týmu lékařů kolem Vás. Jsem ráda, že jsem měla to štěstí a dostala se zrovna na Vaše pracoviště. Díky vám teď mám zdravou dceru a já jsem živá a v rámci možností též v pořadku! Můj...
odpověď
Dobrý den,aha, to jste Vy :-) jasně, díky za zpětnou vazbu. Šestinedělí je celkem shodné,jako by děloha zůstala, tj. nekoupat,jen sprchovat. Sex nejdříve po šestinedělí. Věřím,že vše zvládnete v pohodě.
16. 7. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, mám dotaz ohledně glykemie v těhotenství. V prvním těhotenství jsem měla diagnostikovany gestacni diabetes, ktery mi po porodu zustal-velmi hranicni hodnoty ogtt-v realu jsem mela spise sklony k hypoglykemiim, žádná léčba...
odpověď
Dobrý den,zcela v kompetenci diabetologa, do toho mu nemluvíme....takové glykémie nalačno jsou celkem jasným důvodem k nasazení inzulinu, pokud dieta "neutáhne" upravit.
16. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Jsem v 10. týdnu těhotenství (9+0) a svojí zapomnětlivostí jsem omylem snědla v restauraci nedopečený hovězí biftek (medium rare). Nyní mám tedy veliké obavy z jakékoliv nákazy. Je zde na...
odpověď
Dobrý den, pokud maso veterinárně kontrolované,hovoříte-li o restauraci,snad by mělo být vše o.k. - jde zde reálně "jen" o toxoplasmosu a ta je v českých podmínkách (jsme doufám vyspělá země) v mase raritní.
16. 7. 2018
otázka
Milý pane doktore, již jsem vám psala ohledně oparu na rtu- tímto děkuji za odpověď. Nyní mám dotaz ohledně genitalniho oparu, udělal se mi na konecniku, je bolestivý, vydezinfikovala jsem ho pouze betadinem, je to tak v pořádku? Opary se mi už na...
odpověď
Dobrý den,těh.by reálně nemělo být ohroženo,ale od 36.týdne vhodné užívat tabletový aciklovir /Zovirax 3x400 mg denně/až do porodu jako prevence recidivy .Pokud by tato během porodu = důvod k cís.řezu.Jinak není potřeba žádná opatření,jen lokální...
16. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, prosím vás, obracím se na vás s velkou prosbou, zda mi můžete pomoci v mém případě. Jsem po porodu mrtvého miminka. Byla jsem v 37tt, vše v těhotenství v pořádku, žádně problémy, všechhny kontroly v těh. naprosto OK. Výsledky...
odpověď
Dobrý den,máte vyš.vše,co z mého pohledu - ale stále experimentální rovina - máte mít vyšetřené. Od počátku těh. ale určitě miniheparin namístě, my ještě přidáváme progesteron = oba léky ZCELA Z JINÝCH důvodů než se dočtete na webu atd. .oba mají...
6. 7. 2018
otázka
Proc stale nikdo neodpovida na muj dotaz????
odpověď
Dobrý den,není to třeba tím,že máme občas dovolené? jen poznámka,naše odpovědi jsou dobrovolné a zdarma....
6. 7. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, byla jsem na odběrech ve třetím trimestru a mám tyto hodnoty: ERY: 3,12, LEUKO: 11,1, HG 105, HC 0,303, TROMBO: 198. Doktorka mi předepsala Sorbifer Durules 1-0-1 z důvodu nedostatku železa. Problém je, že mám potom zažívací...
odpověď
Dobrý den, mírná anémie,pokud opravdu železo nesnášíte, není nezbytné,reálně moc nevadí ničemu.
6. 7. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, ve 22.týdnu těhotenství jsem potratila. Odtekla mi plodová voda a během pár hodin došlo k potratu. Šlo o první, naprosto fyziologické těhotenství, bez potíží, všechna vyšetření v pořádku. Když si situaci přehrávám zpětně (...
odpověď
Dobrý den,bohužel,jak se ukazuje,výsledek těh.záleží na dokonale vyladěné komunikaci - mateřská imunita vs. přirození mikroby nejen dělohy /ano,děloha normálně bakterie v těh.obsahuje,není sterilní dutinou/ vs. vyvíjející se plod.Cokoliv ze...
6. 7. 2018
otázka
Dobry den prodelala jsem povšechný hydrops ve 12 tydnu ,doporučen potrat,Genetická (odběr z ch.klku),imunologická příčina ,ani protilatky jsem rh - a manžel rh +.nic se nezjistilo .Vím ,že se to zjistit nemusí .Ale zajímá mě zda jste se setkal stím...
odpověď
Dobrý den,opakování je sice možné,ale pokud nejsou systémové důvody - z dotazu nejsem schopen potvrdit/vyloučit, pak velká rarita.