MUDr. Michal Koucký

MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 24871
Dotazy pro MUDr. Michala Kouckého
12. 1. 2021
otázka
Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás s žádostí o radu. Jsem po 2 potratech, první v 21.tt ( 1/2014) po odtoku plodové vody, po potratu provedena RCUI. Po tomto potratu následovalo vyšetření na genetice a výsledek byl mutace FV Leiden a MTHFR....
odpověď
Dobrý den,ano, do poradny docházet můžete,jen je potřeba se objednat na 224 967 401,mám čtvrtky. S Vaší anamnézou miniheparin ale co nejčasněji. Rizikování invaze trofoblastu je obrovské,ale konkrétní číslo nejsme schopni říci...riziko hysterectomie...
12. 1. 2021
otázka
Dobry den, pane doktore. Chtela bych znat Vas nazor. Dneska jsem byla v poradne. Kde mi muj pan doktor nameril dilataci hrdla na 14 mm. Funneling ve tvaru U s prolab. vakem blan a s placentou ve fundu. Dneska jsem presne 25tt. Nekrvacim a nic me...
odpověď
Dobrý den,u nás bychom doplnili vyš.na fibronektin - ev.můžete kouknout na https://www.predcasnyporod.eu/ a pokud situaci umožní,lze se přihlásit.Bez uvedeného testu už péči nevedeme - umí totiž parádně situaci zpřehlednit.
12. 1. 2021
otázka
Dobry den pane doktore, jiz jsem Vam psala, ze v lednu lonskeho roku jsem ve 37+5 porodila mrtveho chlapecka kvuli pravemu uzlu a jeste mel 3x omotanou pupecni snuru okolo krcku. Nyni jsem jiz skoro ve 35 tydnu tehotenstvi, cekam znovu chlapecka, je...
odpověď
Dobrý den,složité.Obecně lepší uložit do porodnice,pokud vše o.k, kolem 38+0 a dennně monitorovat, není nezbytné rodit dříve,ale pokud budou příznivě otevřené porodní cesty, za touto hranicí možné ev.porod vyvolat.
12. 1. 2021
otázka
Dobry den, pane doktore, jiz jsem se na Vas obracela v prvni gravidite ohledne zkraceneho cipku. Nakonec porod v 34+2tt, podle vahy pak upraveno na gt 33+5tt. Apgar 10-10-10. Mimco uplne zdrave, byt pobytu na JIP se nevyhnul. Nicmene momentalne...
odpověď
Dobrý den,dle soudobých vyšetření jsme schopni celkem slušně předjímat riziko předčasného porodu před 33.týdnem,podle předestřených dat,zdá se,riziko zde do té doby u Vás nízké. Za touto hranici je předpověď rizika už podstatně horší.Připodobnit lze...
12. 1. 2021
otázka
Dobrý den, už jsem vám tu psala a teď už mám Bruce zprávu jelikož jsem šla na reverz domů. Tak snad lépe posoudite . Hrdlo pro špičku prstů zkráceno měkké X/1,, hlaVA na vchod voda doch. UZ cervikometrie 20mm OP+P Z Hráč hned 32+2 PPI Péče o matku...
odpověď
Dobrý den,chápu.Mohu se vyjádřit jen částečně...soudě dle předestřeného....obecně,nízké riziko,že by jste měla rodit předčasně. Hrdlo se má měřit jen do 30týdne,za touto hranicí se mění a zkracuje u každé těhotné jinak,20 mm je nicméně odhadem norma...
9. 1. 2021
otázka
Dobrý den pane doktore Koucký, obracím se na vás s dotazem. Jsem v 29.tt a objevily se u mě vysoké jaterní testy. Nejvyšší byly Alt 19,3 AST 13,byla mi doporučená hospitalizace. Dostávám 10.den transmetil i. V. Ursosan 3x2tbl essentiale 3x2 tbl...
odpověď
Dobrý den,přepokládám, že kolegové již vyloučili infekční onemocnění jater či autoimunitní onemocnění jater. Pokud ano a ostatní laboratorní parmetry jsou v pořádku, za mě se chováme velmi zdrženlivě, tj. pokud není ohrožen život matky, chceme...
9. 1. 2021
otázka
Dobrý den pane doktore, Letos v srpnu jsem podstoupila revizi dělohy, kvůli zamlklému těhotenství v 8tt (mé první těhotenství). V listopadu jsem opět otěhotněla, ale vypadá to opět na zamlklé těhotenství kolem 6tt. Rozdíl je v tom, že tentokrát se...
odpověď
Dobrý den,bohužel, nemáme žádnou možnost zjistit, zdali opakování potratu dané systematickou chybou či nahodilý jev.Nicméně dle doporučení nejen českých reprodukčních imunologů již naplňuje doporučení k aplikaci progesteronu a nízkomolekulárního...
9. 1. 2021
otázka
Dobrý den, vážený pane doktore. Jsem na začátku těhotenství, zhruba 6-7 týden. První prohlídka mě teprve čeká. Chtěla bych se zeptat, jaký by měl být nejlepší postup v mém případě, zda může stačit docházet na kontroly ke svému gynekologovi, a v jaké...
odpověď
Dobrý den,ano, riziko opakovaní obdobného scénáře je vysoké. Aspirin 100 mg denně od poč.těh.vhodný a také disp.péče od zač.třetího trimestru na vyšším pracovišti také.
9. 1. 2021
otázka
Dobrý den, jsem nyní ve 14tt. Pred týdnem na sceeningu mi vysli vysoké pravdepodobnosti preeklampise a retardace plodu, byla mi proto nasazeny kys. salicylova 100mg. Soucasne se vsak memu hematologovi nelibi, ze mám hodne vysoky lipoproteinu A,...
odpověď
Dobrý den,klidně můžete zavolat znovu do naší poradny na 224 967 401,ať Vas por.as ke mne objednaji, ze jsme spolu domluveni
8. 1. 2021
otázka
Dobry den pane doktore, chtela bych se vas zeptat. mam za sebou predcasny porod(25+5) vim ze delate vyzkum jake riziko predcasneho porodu je u dalsiho tehotenstvi ,nic mene me zajima zda se da u vas popripade i jinde podstoupit nejake vysetreni jiz...
odpověď
Dobrý den, stačí, když mi napíšete s pozitivním testem na můj prac.mail. Dříve jsem se snažil najít po pracovní době nějaký čas i na netěhotné,ale mám jen jeden život a rodinu, vyzvedávat děti z družiny atd.,...a tak už jsem " s přestal", v pracovní...