MUDr. Michal Koucký

MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 23628
Dotazy pro MUDr. Michala Kouckého
20. 4. 2018
otázka
Dobrý den. Jsem na začátku těhotenství a píchám si Fraxiparin 0,4. Chtěla bych se zeptat zda si ho můžu píchat do břicha nebo se to v těhotenství nemá? Děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den,břicho preferováno,lepší vstřebání z podkoží než z jiných částí těla.
20. 4. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, Chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné si Vás vybrat jako porodnika, slyšela jsem na Vás výborne reference, měla bych zájem o císařský rez z několika důvodu, případně upřesnim při další komunikaci. Nyní mám termín PM 16.8...
odpověď
Dobrý den,děkuji za důvěru,no, napište mi na michalkoucky@seznam.cz a uvidíme, nicméně, vím,že mám od 4/8 tři týdny dovolenou.
20. 4. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, ráda bych se poradila ohledně své prekérní situace. Jsem momentálně ve 40tt, starší dcerce se přesně před týdnem vysely plané neštovice. Bohužel já jsem je neprodělala a při posledním odběru krve bylo zjištěno, že nemám...
odpověď
Dobrý den,pokud máte negativní protilátky, riziko nákazy Vás a dítěte v děloze je blízku 100%. Jediný způsob,jak vyřešit, je co nejdříve porodit,oddělit dítě od matky a pak dítěti podat protilátky proti neštovicím (varicella zoster hyperimunní...
20. 4. 2018
otázka
Vážený pane doktore, může podle Vašich zkušeností způsobit zamlklý potrat v 11. tydnu infekce nebo onemocnění jako ureoplasma, mycoplasma, chlamydie? Toxoplasmosa, HCV, CMV, hepatitida, HIV, syfilis vše negativní. Má smysl provádět jiné testy na...
odpověď
Dobrý den,ne,reálně samy o sobě uvedené infekce nejsou schopny způsobit potrat.
15. 4. 2018
otázka
Dobry den pan doktor, Chcela by som Vas poprosit o nazor.Som v 19tta bohuzel som onemocnela a dostala som antibiotika Medoxin 500.Rada by som vedela jestli je uzivani bezpecne a neublizi miminku? Moc dekuji
odpověď
Dobrý den,ano,cefuroxim o.k.celé těh.
15. 4. 2018
otázka
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat,zda můžu užívat vitaminy Femibion 2 v těhotenství, když mi byla zjištěna těhotenská cukrovka? Dekuji
odpověď
Dobrý den,ano.
15. 4. 2018
otázka
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. Je mi 33 let, v prosinci 2017 jsem prodělala spontánní potrat v 6/7. týdnu bez revize, nyni v dubnu 2018 zamlklý potrat s následnou revizí v 11. týdnu, bez příznaků, žádné krvácení a bolesti,...
odpověď
Dobrý den,měl by vidět reprodukční imunolog, např. Imunia v Praze. Nicméně, rozhodně bych miniheparin doporučil spolu s progesteronem jako tvz. imunomodulační zajištění od pozit. testu.
15. 4. 2018
otázka
Dobrý den, po dvou biochemických těhotenství jsem přirozeně otěhotněla. Na první kontrole u lékaře již v 5.týdnu těhotenství již "něco" bylo vidět v děloze, nicméně lékař říkal, že mám velmi nízkou děložní sliznici (asi 7 mm-uvedl to i jako důvod...
odpověď
Dobrý den,ale ne, Estrofem se dává po IVF celý první trimestr a holčičí chlapečky rozhodně po něm nevidíme.
15. 4. 2018
otázka
Vážený pane doktore, dnes mi při těhotenské kontrole v 30+2 , byl zjištěn zkrácený čípek na 14 mm, bez jakýchkoliv dalších komplikací. Byla mi předepsána okamžitá hospitalizace, podávání kortikoidů, kterou jsem odmítla. Takže momentálně mám prý...
odpověď
Dobrý den,nějak jsem přehlédl progesteron vaginálně,předpokládám,že ho doporučili, protože ostatní jsou - sorry za přímočarost - nesmyslná opatření,pokud chybí výše uvedené. Ostatně jeho nepodání = ignorace národního doporučení. Více k tomu říci...
15. 4. 2018
otázka
Vazeny pane doktore, obracim se na Vas s dotazem ohledne aspirinu v tehotenstvi. Moje prvni tehotenstvi bylo komplikovano preeklampsii a nyni mi byl predepsan Aspegic 100mg az do 35tt. ( ziji ve Francii a aspegic je mistni aspirin) .ve 20tt jsem...
odpověď
Dobrý den,ano,aspirin může vzácně špinění/krvácení  způsobit. Ale jak říkám medikům,můžeme takto říci,až když vyloučíme hrozící předčasný porod, odlučování placenty,nenormální uložení placenty, trauma,zánět, nádor porodních cest = tohle...