Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 22350
Další dotazy
10. 2. 2016
otázka
Dobrý večer, ve 12.tydnu jsem podstoupila NT plus screening s výsledkem negativním.A teď mi z trippletestu v 16.tydnu vyšly tyto hodnoty. MS-AFP 5,48Mom uE3-0,66mom Total.hCG-6,05mom (brala jsem do 16.tydne ultogestan) Riziko NTD vyšší než 1ze 2....
odpověď
Dobrý den, na rozštěpové vady je neljepší ultrazvukové vyšetření , které je vhodné podstoupit co nejdříve. Některé vady ještě nelze rozpoznat ve 12.tt v rámci I.trim.screeningu, s pozdravem A.p.
10. 2. 2016
otázka
Dobrý den, Jsem v současné době 39tt +3, druhé těhotenství. První porod byl v 2/2013 ukončen 40tt +5 akutnim SC z důvodu nepostupující porodu, riziko hypoxie, ztráta ozev, syn měl 3800g /52cm. Sama jsem spíše drobnější 155cm. Obavám se, že i druhy...
odpověď
Dobrý den, pokud těhotenství probíhá bez komplikací, cítite se dobře a miminko je váhové kategorie kolem 3,5 kg, není problém přenášet i týden. Riziko ruptury jizvy obecně velmi nízké. Pravděpodobnost spotnánního porodu je celkem vysoká, s pozdravem...
9. 2. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore, mám na vás dotaz ohledně mých těhotenství. Všechny těhotenství po Clostilbegytu, mám anovulační cykly, je mi 29 let. 1. těhotenství porod 41. týden, ak. SC pro hypoxii plodu, syn 2 kg, 47 cm, v těhotenství hypotrofie...
odpověď
Dobrý den,opakované růstové restrikce "zavádí" buď skrytou poruchou imunity nebo chybnou komunikací vzniklého zárodku s mateřskou imunitou ( cross talk, více viz v mojí předchozí odpovědi  - http://www.porodnice.cz/poradny/nadeje-na-uspech...
9. 2. 2016
otázka
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. O kaseo a gluteomorfinech jsem četla, nenašla jsem ale nikoho kompetentního, kdo by se tím v ČR zabýval...tak děkuji, budu kontaktovat p. primářku a možná přispějeme i větším vzorkem pacientů k výzkumu....ještě...
odpověď
Dobrý den,jasně, děkuji, ona se tím tedy zabývá, ale je velmi opatrná ve vyjadřování, jaký opravdový link tam může být....snad pomůže. Snad jsem ji neprozradil....:-)
9. 2. 2016
otázka
Dobrý den, po abrupci placenty jsem byla odeslána na testy trombofilnich mutací. Výsledky budou 3. týden v březnu, chci se zeptat jestli další těhotenství můžeme zkoušet utz v březnu (plodné dny mi vychazi asi na polovinu mesice) tudíž bych...
odpověď
Dobrý den,je vhodné vyloučit i imunopatologii - více viz http://ulbld.lf1.cuni.cz/ambulance-klinicke-a-reprodukcni-imunologie trombofilie mohou být o.k.,ale přitomn může být další skrytý problém.
9. 2. 2016
otázka
Dobrý den, mám velký strach. Jsem v 31tt, snědla jsem na večeři cottage sýr, bohužel jsem pozdě zjistila, že byl prošlý 2 dny a navíc jsem si dotazem na výrobce zjistila, že je nepasterizovaný, ale tvaroh a smetana, z kterého je vyrobený...
odpověď
Dobrý den,spíše nepravděpodobné, inkubační doba je krátká. Když už,pak jsou daleko bouřlivější příznaky = přímočaré, horečnatý potrat, předčasný porod.
9. 2. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, jaký má vliv chřipka na plod v prvním trimestru. Jsem teprve 3. týden po KET. Ležela jsem doma s virózou tři týdny a teď už bych šla ráda do práce. Mám jen trochu strach z chřipkové epidemie (učím...
odpověď
Dobrý den,běžné virosy těh.neohrozí, vliv má pak spíše vysoká horečka, více jak 38 st.řadu dní.Obecně pak platí do tří týdnů po početí pravidlo "vše nebo nic",tj. těhotenství se buď potratí ko konce I.trimestru či se vyvíjí bez vady normálně dále.
9. 2. 2016
otázka
Dobrý den, pane doktore, i přes Vaši zcela jistou časovou vytíženost byla bych vděčná, kdybyste mi zodpověděl jeden dotaz. Jsem těhotná a toto jsou hodnoty z ultrazvuků. 14.12.2015 - dle PM 7+ 5 tt, dle UZ 6 + 5 tt, o 7 dní mladší těhotenství,...
odpověď
Dobrý den,stále v mezích tolerance normy = týden, 8 dní a více v I.trimestru = korekce termínu porodu. UZ slouží ke stanovení termínu porodu, nikoliv datumu početí, s tím UZ vyšetření nesouvisí.Překvapivě,ale je to tak.
9. 2. 2016
otázka
Dobry den, prosim Vas o nazor ci je mozne cvicit s aniballom aj pri nizko ulozenej placente na zadnej strane. Neviem ako nizko je ulozena, lekar mi len poznacil v papieroch ze je nizko. Nedostala som od neho ziadne odporucania ani obmedzenia....
odpověď
Dobrý den,pokud placenta není uložena vcestně (praevia), nemělo by vadit.
31. 1. 2016
otázka
Dobrý den, paní doktorko, byla bych vděčná, kdybyste mi zodpověděla jeden dotaz, prosím. Jsem těhotná a toto jsou hodnoty z ultrazvuků. 14.12.2015 - dle PM 7+ 5 tt, dle UZ 6 + 5 tt, o 7 dní mladší těhotenství, početí vychází na 21 DC, 06.01.2016 -...
odpověď
Dobrý den, ultrazvuk je v tomto případě přesnější, ale musíte počítat s odchylkou,ovulace mohla být mezi 15-21.dnem cyklu, s pozdravem A.Pašková