Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 21208
Další dotazy
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, předem se omlouvám za dlouhý dotaz. Mám naprosto skvělého gynekologa, péče, o které se jen tak nějaké pacientce snad ani nezdá :-) Přes to bych ráda znala i názor někoho dalšího. Čekáme gemini bibi z IVF. První trimestr jsem ani netušila...
odpověď
Dobrý den, je velmi pravděpodobné, že toho času jsou placenty  uložené blízko  vnitřní brance a proto dochází k opakovanému odlučování dolního cípu placenty , také můžete mít kontrakce, které nevnímáte. pokud nejste zcela otevřené, steh by...
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, zhruba od začátku tohoto roku mám problém s rýmou a od té doby používám sprej do nosu Nasic +. Řešila jsem problém i na ORL, tam mi předepsali sprej s kortikoidy, který jsem nepoužívala s obavou zničení imunity a řekli mi, že prostě musím...
odpověď
Dobrý den, nemusíte se obávat, plod tato minimální dávka nijak neovlivní, s pozdravem A.P.
2. 9. 2014
otázka
Dobry den pane docente, chtela jsem se zeptat : vcera jsem byla na prvni kontrole v porodnici,jsem v 39tt. Po prichodu domu jsem si ve zprave precetla diagnozu 0348 pece o matku pri jinych abnormalitach panevnich organu - rektokela. Ale pan doktor v...
odpověď
Dobrý den, velmi pravděpodobně, se jedná o omyl, pravděpodobně pan doktor omylem zadal dg. místo Z348 / dohled nad normální těhot./, O 348, s pozdravem A.P.
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den pane docente, chci vás poprosit o názor a "překlad" výsledku mé čtvrteční kontroly - 28.8.2014, to jsem byla 37+3 tt. Celou dobu mám bezproblémové těhotenství, kdyby mi lehce nenarostlo břicho, ani bych netušila, že jsem těhotná, ale to se...
odpověď
Dobrý den, chápu vaše obavy. Váha  plodu v 37tt je zcela v normě, opakovanámí CTG se taky problém neprokázal a množtsví vody plodové a průtoky svědčí o dobrém stavu miminka, doporučuji provést ještě jednou kotnrolní biometrii v odstupu 14 dnů....
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký postup byste mi doporučil v případě mého problému a jaké mám možnosti řešení. Po sešití hráze po porodu se mi bohužel nevstřebal jeden steh přímo na kraji hráze a začal se "obalovat" tkání. Bohužel nepříjemně...
odpověď
Dobrý den, bylo by možné podstoupit malý gynekologický zákrok, stačí doporučení vašeho OG ( vyříznutí postuižené tkáně a znovusešití), s pozdravem A.P.
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, poslední Ms jsem mela 12.7. Minuly týden jsem byla na ultrazvuku a nebylo nic vidět tak mi doktorka řekla ze zřejmě se plod přestal vyvíjet. Ve středu odběr hcg 10080 a v pátek 17000 a na ultrazvuku jen nějaká tečka. Doktorka mi řekla ze...
odpověď
Dobrý den, to více otázek najednou, pro potvrzení diagnozy potratu, jsou nutné opakované UZ kontroly, event pokles hladiny HCG. V graviditě, pokud máte Leidenskou mutaci musíte být sledována na hematologiia případně i aplikovat nízkomolekulární...
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den, v loňském roce mojí dceři(29let) umřelo v 37.týdnu těhotenství miminko. Příčina neznámá, pouze v pupečníku a placentě pár drobných sraženin. Nyní je znovu těhotná 34+5, v nynějším těhotenství jí na hematologii zjistili trombofilii( píchá...
odpověď
Dobrý den, pokud je maminka úzkostná, měla by se svěřit s obavami porodníkovi, lze preventivně hospitalizovat  a pokud si to maminka přeje , tak i při donošenosti plodu tedy v 38tt porod vyvolat, s pozdravem A.P.
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore, poslední menstruace u mě proběhla 22.7. 8 den po vynechání menstruace jsem navštívila doktora, který mi provedl ultrazvuk a poslal na krev. HCG vyšlo něco kolem 134. Za další 2 dny opět krev, kdy HCG kleslo na 129, opět...
odpověď
Dobrý den, při těhle hladinách kyretáž není nutná, s pozdravem A.P.
2. 9. 2014
otázka
Dobrý den paní doktorko, poslední menstruace u mě proběhla 22.7. 8 den po vynechání menstruace jsem navštívila doktora, který mi provedl ultrazvuk a poslal na krev. HCG vyšlo něco kolem 134. Za další 2 dny opět krev, kdy HCG kleslo na 129, opět...
odpověď
Dobrý den, velmi púravděpodobně se při takto nízkých hladinách HCG jedná jenom o biochemickou graviditu, tedy těhotenství  nelze klinicky prokázát v děloze ani mimo dělohu, v tomto případě se jenom dosleduje hladina HCG do negativity, s...
31. 8. 2014
otázka
dobrý den pane doktore!Jsem 13+6 a mám čípek dlouhý 2,5cm je hodne v zadu,zavřená.Jsem po konizaci čípku.Minulý rok jsem ležela u vas u apolinare na rizikovem oddeleni kuli hrozicimu predcasnemu porodu.byla jsem otevrena na dva prsty a vykukoval...
odpověď
Dobrý den,zcela na rovinu,ač přátelské vztahy s ÚPMD, netuším,jestli nabídnou - realisticky vzato - nejpokročilejší způsob péče... intenzivně spolupracuji s paní prim.Malíčkovou z mé VFN, kde by mělo proběhnout vyš.,ale ideálně ještě před...