Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 21303
Další dotazy
19. 10. 2014
otázka
Dobrý den, dnes jsem si nechala změřit hodnoty tuku v těle. Na dotaz, zda si mohu nechat změřit i těhotenství mi slečna sdělila, že ano. Teď jsem trochu zabrouzdala na netu, kde se to nedoporučuje. Jsem ve 14. týdnu těhotenství a mometálně trochu...
odpověď
Bežné dostupné měření tělesného tuku těhotenství nijak neohrožuje. S pozdravem A.P
19. 10. 2014
otázka
Dobry den, jsem ve 21.tt a pani dr. mi našla zajet pochvy (nejspíše kvasinky, protože jsem na ne tvpeli už před tehotenstvim). Napsala mi zavadeci pilulky macmiror complex 500, ty pry při těhotenství nevadí. Ale já mam hrozny strach o své miminko....
odpověď
Dobrý den, musíte více důvěřovat svému gynekologovi, přípravek macmiror je opravdu bezpečný lék, samotná kvasinkova infekce je nepříjemná, ale těhotenství neohrožuje. S pozdravem A.P
16. 10. 2014
otázka
Dobry den chtela bych se zeptat zda se nejedna o odchod hlenove zatky.jsem 37tt a vcera kolem 19h po navsteve wc sem na toaletnim papiru nasla nazloutly vytok pak nic a dnes znovu.priblizne stejne mnozstvi.nezapacha.sem otevrena na prst ,hlavicka...
odpověď
Dobrý den, nález máte příznivý, občas poslíčky, mohlo dojít k odchodu hlenové zátky. K začátku porodu je třeba pravidelných kontrakcí a kdy ty přijdou, nelze odhadnout. K porodu se určitě připravte jste v 37 týdnu, ale také se připravte, že to...
16. 10. 2014
otázka
Dobrý den, nevím, zda dotaz směřuji do správné poradny. Je mi 43 let a příteli je 47 let, oba máme děti, ale rozhodli jsme se ještě mít miminko. Já i přítel jsme alergici a já mám navíc sníženou funkci štítné žlázy. Chci se zeptat, jak velká jsou...
odpověď
Dobrý den, alergie ani snížená funkce štítné žlázy nejsou překážkou těhotenství. Vhodný by byl hormonální profil u vás a kontrola ovulace,věk muže bych neřešil, pokud otěhotníte sop.genetickou konzultaci, s pozdravem A.P.
16. 10. 2014
otázka
dobry den jsem v 37+2tt chtela bych se zeptat co znamena hrdlo na falangu zevni branka pro prst vubec nevim na cem jsem rada bych vedela zda se mi uz poro blizi nebo je to brzy,?? dekuji za odpoved barosova
odpověď
Dobrý den, znamená to , že se pomalu porodní cesty připravují na porod, ale bohužel dle nálezu se nedá určit, kdy porod nastane, může to být klidně až za 3 týdny, s pozdravem A.Pašková
16. 10. 2014
otázka
Dobry den, jsem v 5. tydnu a objevila se silna bolest v krku bez teplot. Zkousela jsem lecit kloktanim, cibuli, cesnekem, zabaly, oscillem, nakonec ze zoufalstvi septisanem. Potize pretrvavaji uz 7. den. Stale se mirne zlepsi a pak uderi nanovo. Asi...
odpověď
Dobrý den, pokud obtíže přetrvávájí, jistě by byla vhdoná kontrola u praktického lékařea pro jistotu pro vést kultivaci z krku, všešny kloktadla a cucací pastylky můžete zkoušet, jestli Vám neuleví, s pozdravem A.Pašková
16. 10. 2014
otázka
Dobrý den, jsem v 33 týdnu a chtěla bych se jet na jeden den koupat do termálních bazénů, které mají teplotu 34-36 stupňů, je tam i bazén se slanou vodou a zajímalo by mě, jestli můžu? Celkově teplou vodu dobře snáším. Děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den, ano můžete, užijte si dovolenou A.Pašková
16. 10. 2014
otázka
Dobry den chtela bych se zeptat jsem v 37+5tt muj p.ginekolog mi zdelil ze mame hlavicku v panvi a skraceny cipek na 0,5cm nevim co to znamena jestli mam ocekavat porod behem dnu nebo tydnu predem dekuji za odpoved.
odpověď
Dobrý den, odpovídá to normálnímu gynekolog.nálezu v 38tt, termín porodu z vyšetření bohužel určit nelze, s pozdravem A.Pašková
16. 10. 2014
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je pravda, že se na začátku těhotenství dává injekce proti tvoření protilátek u žen s Rh- (jen jsem to slyšela). Mě se jíž v prvním těhotenství vytvořilo velké množství protilátek velmi brzy, bez jakékoli příčiny...
odpověď
Dobrý den, výjiměčně dochází k aloimunizaci již v první graviditě, každopádně po produ dítěte, pokud je dátě Rh pozitivní, tak se preventivně podává injekce na zabránění tvorby protilátek, taky v těhotenství ve 28tt, pokud nejsou protilátky...
16. 10. 2014
otázka
Dobrý den, jsem ve 33+2 týdnu těhotenství a trápí mě řídký četný výtok. Od 28 týdne těhotenství jsem doma na lůžku důvodu stále se zkracujícího čípku, ale jiné vyšetření mám v pořádku. Byl mi proveden už i kultivační stěr z důvodu hrozícího...
odpověď
Dobrý den, tampony v těhotentsví nedoporučujeme používat. Může se jednoat jenom o zvýšenou sekreci z hrda děložního, zvláš´t pokud byl vyloučenýý zánět. Můžete preventivně použít poševbí výplach např.Clogin, Rosalgin a jiné, s pozdravem A.Pašková