Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 22739
Další dotazy
23. 9. 2016
otázka
Dobrý den, jsem ve 33.tydnu tehotenstvi. Minuly tyden jsem mela u obvodni doktorky zvysene EKG,f 96/min, dnes jsem byla na kontrole a mela jsem TK 120/80 a f 100/min. Dostala jsem lek Metoprolol Mylan 50mg (1/2 tablety denne) s tim ze se v...
odpověď
Dobrý den, lék se může užívat, ale jenom pokud je to nezbytně nutné, pokud máte jenom vyšší tepovou frekvenci s pravidelným rytmem, nijak Vás to neomezuje a nevadí Vám to, lék není nezbytně nutné užívat, s pozdravem A.Pašková
23. 9. 2016
otázka
Dobry den, pani doktorko. chci se zeptat, je mi 34 let. Vsechny vysetreni byly az do 27.tydnu naprosto v poradku.(NF test, combined test, organ screening ve 20+6 tt ,napr delka FL byla 3,31cm ). Pak v 27tt+6 mi byla zjistena teh. cukrovka a kratsi...
odpověď
Dobrý den, pokud by  bylo podezření an genetickou vadu, invazivní stanovení chromozomů by Vám lékař jistě nabídnul. Pokud jsou kratší jenom  stehenní kosti neznamená, to, že se musí jednat o vrozenou vadu plodu. Pokud je plod celkově měnší...
23. 9. 2016
otázka
Dobrý den,ráda bych se vás zeptala. Podle mé poslední menstruace,která byla 22.7 bych měla být podle lékaře cca v 7/8 tt. Ale na ultrazvuku plod odpovídal 5 tt. Jeden týden mi doktorka rekla ze plod má 0,5mm a za necelý týden měl plod 1cm. Ale žádná...
odpověď
Dobrý den, jinak než kontrolním ultrazvukem se další vývoj těhot.zjostiti nedá, s pozdravem A.Pašková
23. 9. 2016
otázka
Dobrý den mám dotaz jsem 7+4tt mám krevní sraženinu vedle u dělohy10 mm na 3 nevím co to je. plod je zatím se srdickem v pořádku.mam 51 kg mám gynprodxl 200ml jednou vecer Tabletku .doktor mě řek že to nemá na nic vliv že když plod vydrzi tak vydrží...
odpověď
Dobrý den, krvácení v časném těhotenství i s vytvořením ,,sraženiny ,, je realtivně častý nález, riziko klesá až po ukončeném 8.g.t., můžete jako podporu zkusit hormon progesteron/ který obsahuje gynprodyl), zatím se nic víc dělat pro to nedá, s...
23. 9. 2016
otázka
Dobr den. Mam dotaz ohledne ukonceni tehu sekci. V roce 2010 jsem rodila dceru, porod byl pro nepostupovani a spatne ozvy akutne ukoncen sekci. Ted jsem.opet tehotna, termin mam 16.9. a 18.9. Kontroly.jsou vsecky v poradku, tehotenstvi probiha v...
odpověď
Dobrý den, u nepostupujících porodů je velká pravděpodobnost opakování, nicméně pro dítě je přirozenější nechta porod rozběhnout, s pozdravem A.Pašková
23. 9. 2016
otázka
Vážený pane docente, obracím se na Vás s dotazem ohledně svého výsledku kombinovaného screeningu, který jsem dnes podstoupila v Gyncentru. Je mi 36 let (za měsíc 37). Stáří těhotenství je 12+4 dle PM a 12+6 dle ultrazvuku. Výsledek je následující:...
odpověď
Dobrý den, dle mého je  screening zcela negativní, nevidím důvod ke geneticé konzultaci, s pozdravem AP
23. 9. 2016
otázka
Dobrý den,jsem 37+5tt a byla mi zjištěna příčná poloha dorsoanteriorní postavení.Jsem 6 let po císařském řezu kvůli poloze KP.Doktorka mi řekla že budeme čekat do 40tt zda se poloha nezmění,kdyby cokoliv mám ihned přijet.Ptám se pro to že od té doby...
odpověď
Dobrý den, hospitalizace není nutná, u vícerodiček se může poloha plodu opravdu měnit až do porodu, s pozdravem AP
23. 9. 2016
otázka
obrý den, jsem čerstvě těhotná (5tt) a hned mám trable. Před dvěma dny jsem se známé svěřila, že jsem měla den předtím k večeři kuřecí játra (cca 100-150g) a dozvěděla jsem se, že obsahují příliš vitamínu A, který má prý na plod teratogenní účinky a...
odpověď
Dobrý den, můžete zavolat na teratologickou linku, ale opravdu se myslím, že vaše obavy nejsou opodstatněné, AP
23. 9. 2016
otázka
Dobrý den, mám dotaz ohleně výsledků z gennetu v I.trimestru. Hodnota PAPP-A 1,17 mIU/ml = 0,81 Mom FshCG 62,00 ng/ml = 2,30 Mom - u toho je poznámka zvýšené (můžete mi prosím poradit co to je?) Riziko T21 a priori dle věku 1/640 a kombinované...
odpověď
Dobrý den, screening je negativní, jednotlivé hodnoty zvlášť se nehodnotí, přesnost u certifikovaného ultravukaře je 85-90%. S pozdravem AP
23. 9. 2016
otázka
Dobrý den, na konci těhotenství mám podstoupit rentgen plic, mám možnost odložit tento úkon až po po porodu, ale tím bych si bohužel mohla nedobrovolně prodloužit pobyt v porodnici. Proto žádám o radu, zda rentgenem nemohu miminku uškodit. Děkuji a...
odpověď
Dobrý den, jednorázové vyšetření by nemělo plod ohrozit, ale samozřejmě jenom pokud je to opravdu nutné. AP