Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 22524
Další dotazy
3. 5. 2016
otázka
Dobry den, pane doktore, jsem ve 30+0 tt a dnes mi muj gynekolog pri mereni miminka oznamil,ze hlavicka je o dva tydny vetsi, nez brisko.Zaroven i velikost DK je vysoka,presnou delku nerekl.Rikal,ze to muze ale byt chybou mereni.Prosim o informaci,...
odpověď
Dobrý den,dva týdny jsou přesně tolerance měření.Dlouhé nohy většinou z důvodu dlouhých lidí v rodině.
3. 5. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, jak se (u Apolinare) stavíte k indukci porodu z důvodu těhotenské cukrovky? První porod jsem mela indukovaný v 40+0, přestože jsem byla jen na dietě a metforminu a profily i vel. dítěte byly zcela ok. Prý...
odpověď
Dobrý den,ano,pokud jen dieta, porod se vyvolávat jen kvůli cukrovce nemusí - na takové těh.se díváme jako na nízkorizikové. Při inzulinu či antidiabeticích typu metforminu pak ale ano - vyšší riziko náhlého úmrtí plodu v děloze po termínu.
3. 5. 2016
otázka
Vážený pane doktore, jsem v 17tt, ale od 1. trimestru pozoruji žlutě zbarvenou stolici (denně, občas s příměsí hlenu). Byla jsem s tímto problémem u praktického lékaře, který mi dal na 14 dní probiotika (bez výsledku). Na kontrole se mě zeptal,...
odpověď
Dobrý den,světlé zbarvení stolice může i nemusí  být dané různými nemocemi trávicího traktu, pakliže i svědění,ač může být problém daný jen suchou kůží ,je vhodné interní vyšetření,konkrétně gastroenterologem. Od odběru jednoduchých lab.vyš. až...
3. 5. 2016
otázka
Dobrý den, V prvním těhotenství jsem začala cítit tvrdnutí břicha ve druhém trimestru, předepsáno magnesium lactici, břicho tvrdlo stále, řekněme průměrně 1x-2x do hodiny, ve 32tt náhle zhoršení obtíží, u lékaře zjištěno zkrácení děložního čípku, CS...
odpověď
Dobrý den,děloha pracuje celý život, mimo těh.jako orgasmus či menstruace. Není proto překvapením,že v těh.pracuje mnohem intenzivněji. Odlišit, zdali jsou kontrakce přirozené (Braxton Hicksovy) či nepřirozené  virtuálně nelze. Víme však,že...
30. 4. 2016
otázka
Dobrý den, pane doktore, Jsem v 9tt a dnes jsem dostala ránu elektrickým ohradnikem, může to nějak ublížit miminku? Mám docela obavu... Předem děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den,pokud neublížilo Vám,neublížilo miminku.
30. 4. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore, prodělala jsem laserovou liposukci břišní oblasti v lokální anestezii, v den zákroku jsem si pro jistotu dělala těhotenský test a byl negativní. Nicméně týden po zákroku se nedostavila menstruace a jsem pravděpodobně těhotná...
odpověď
Dobrý den,první tři týdny po početí,pravidle "vše nebo nic"Buď se těh.zachová bez vady nebo se potratí časně v I.trimestru.Nelze nijak zjistit ,jak se bude dopředu vyvíjet.
30. 4. 2016
otázka
Dobrý den, Jsem v 5+4 těhotenství a od včerejšího odpoledne jsem měla hnědý výtok který z téměř neviditelného zbarvení do rána ztmavl na tmavě hnědý. Šlo spíše o špinění - jedna intimka mi do rána vydržela naprosto bez problému. Ráno s už tmavě...
odpověď
Dobrý den,krvácí 20% těhotných z těch,které nakonec porodí v termínu. Příčinu nelze zjistit, jak bude vypadat další vývoj také ne.Léčba není žádná.Chce to jen trpělivost.
30. 4. 2016
otázka
Vážený pane doktore, píši Vám dotaz, ještě pod vlivem silných emocí, ale potřebuji pomoci a znát váš názor, či mi poradit, příp. jestli byste mi mohl doporučit, kam se objednat na nějaké vyšetření. Je mi 37 let, a máme již jedno dítě, 5 let. První...
odpověď
Dobrý den,protože stovky podobných dotazů, zde sumář problematiky http://www.porodnice.cz/poradny/nadeje-na-uspech Pomoc hlavně zde = 1/2 našeho mikrotýmu http://ulbld.lf1.cuni.cz/ambulance-klinicke-a-reprodukcni-imunologie
30. 4. 2016
otázka
Dobrý den, chtěla jsem Vás tímto prosím požádat o radu: jsem 16 dní po spontánním porodu. Cca 12 dní u mě očistky mírnily a světlaly .... Takovou mám zkušenost i po mém prvním porodu, kdy ze světlé barvy pak už ustaly. Tentokráte se ale před 3-4 dny...
odpověď
Dobrý den,toto je jasný důvod navštívit porodnici,kde jste rodila. Většinou se nic závažného nezjistí,ale bez ultrazvuku nelze činit závěr.
30. 4. 2016
otázka
Dobrý den, jsem týden po plánované sekci a mám stále břicho jak v pátém měsíci těhotenství. Vím, že je ještě brzo, ale nerada bych něco zanedbala, a břicho mi nezůstalo. Před těhotenstvím jsem byla velmi štíhlá a měla ploché břicho, v těhotenství...
odpověď
Dobrý den,každý má jinou pružnost tkání a to,co uvádíte,je zcela normální.Vylepší až cvičení,ale trvá měsíce než bude lepší. Děloha se vrací do pánve s koncem šestinedělí,pás stáhne břicho dočasně,ale vylepší jen cvičení a čas.