Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 21993
Další dotazy
31. 7. 2015
otázka
Dobrý deň. Rada by som Váš názor na moj problém s krčkom. Len v skratke moja situacia. 1.tehu - problemy s krckom ... 26tt 36mm - nasadene magnezium a nariadeny kludovy rezim, 28tt 28mm - nasadeny duphaston a guaracujan a pokracovanie v kludovom...
odpověď
Dobrý den, pokud nemáte pravidelně kontrakce, je tento nález v 31.tydnu u dvoucetneho těhotenství zcela v normě a určitě není důvod, proc by jste nemohla dělat lehké domácí prace. S pozdravem A.P
31. 7. 2015
otázka
Dobrý den. V rámci vyšetření byly naměřeny plodu hodnoty mozkových komor Vp vpravo 8,5mm a Vp vlevo 9mm. Vše ostatní je v pořádku. Jsem ve 26+6 tt. Paní doktorka si mě objednala na kontrolu za měsíc. Sdělila mi, že hraničního hodnota je 10mm. Chtěla...
odpověď
Dobrý den, paní doktorka je velmi pečlivá a tak miminko raději jeste jednou zkontroluje, jinak je to normální nález a více vyšetřujeme až pri rozšíření mozkových komor nad 10 mm a více, s pozdravem A.Pašková
31. 7. 2015
otázka
Vážená paní doktorko, měla bych na Vás dotaz, jak je to s porody u Vás v porodnici u Apolináře, pokud je miminko koncem pánevním. Jsem 37tt. a asi už moc šance na otočení není a navíc dle váhového odhadu to nebude ani žádný prcek, první syn měl 4....
odpověď
Dobrý den, u vicerodicek je možný jeste pokus o zevní obrat, jinak pokud je velikost plodu nad 3600g plánujeme porod císařským řezem, s pozdravem A.Pašková
31. 7. 2015
otázka
Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně výsledků prvotrimestrálního screenigu dle MS 12+3 dle UTZ 13+3. CRL plodu 72,5mm, NB přítomna, vše ostatní také v normě včetně krevních hodnot. Jediná abnormální hodnota byla NT a to 3,...
odpověď
Dobrý den, Vas lékař postupuje správně, musí se vyloučit eventuálně.srdecni vada, která muze byt přítomna u plodu s větším NT, ale jsou to velmi malé procenta. Velmi pravděpodobně se u vás jedna o zdravý plod, s pozdravem A.P
31. 7. 2015
otázka
Dobrý den, pane docente, před pěti lety jsem rodila akutním císařským řezem - k porodu došlo ve 41+2. Byla jsem přijata do porodnice z důvodu "přenášení", přičemž hned při vyšetření na příjmu mi řekli, že mám úzkou pánev (17 či 17,5) a že to "vypadá...
odpověď
Dobrý den, při plánování porodu se musí přihlížet k průběhu porodu v minulém těhotenství, biometrii plodu, vztahu plodu k pánvi. Pokud byl porod ne postupující, muze to byt opravdu z důvodu nepípne tu mezi pánvi a velikosti plotem, proto se...
31. 7. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda je možná redukce dvojčat z 2 na 1. Mam doma jiz jedno dítě a ted když cekam dvojčata me pritel opustil, mam hypotéku na byt a nedokazu sama zvladnou dohromady 3 deti. Jak psychicky tak ani financne. Muzete...
odpověď
Dobrý den, na všech větších klinikach do 12 tydne., s pozdravem A.P
31. 7. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od 32+4 jsem v nemocnici hospitalizována s tvrdnutim břicha po dvouch minutach, bylo mi 2krat dáno do kapacek magnesium a jednou něco silnějšího což stahy zastavilo, po vykapani ale opet stahy mam. Dnes jsem byla na...
odpověď
Dobrý den, ultrazvukové měření délky děložního čípku se přivádí do 30.tydne a pokud je délka čípku nad 25 mm riziko předčasného porodu pred 34.tydnem obecně velmi nízké. S pozdravem A.P.
31. 7. 2015
otázka
Dobry den pane doktore,mam dotaz ohledně siti po porodu. Konkrétně mam sity klitoris. Ale pouze z vnitřní strany. Z vrchu mam nesesite natržení tak,ze klitoris neni chranen kůži.Domnivam se,ze aby toto místo bylo stejne jako na druhé straně,stačilo...
odpověď
Dobrý den, nelze bohužel posoudit na dálku, musí zhodnotit ošetřující gynekolog, s pozdravem A.P
31. 7. 2015
otázka
Dobry den pane docente chtela bych se zeptat na delku delozniho hrdla.pred 14dny mi namerilindelku 4,6 a o tyden pozdeji 3,3. Jsem teprve ve 23.tt a muj gyn me vydeseny poslal do fn na konzultaci.tam se mi vice mene vysmali ze kriticka hranice je 2,...
odpověď
Dobrý den, dále bych opakoval měření po 14 dnech, pokud bude délka opakovaně nad 25mm riziko je opravdu velmi nízké až nepravděpodobné, s pozdravem A.P
31. 7. 2015
otázka
Vážený pane docente, prosím o vyjádření k mému stavu. Velmi se mi líbil Váš článek Císařský řez jako záchranná brzda. Začínám 37 podle MS nebo 38 podle UZ tak mi to moje ošetřující lékařka od začátku píše do těhotenské průkazky. Budu rodit na Vaší...
odpověď
Dobrý den, pokud nedošlo k poranění stěny děložní ve smyslu jejího otevření s následnou nutnou operační revizi, někdy je opravdu nutné dělohu při poškozeni pri výkonu i směsi at, nevidím důvod k ukončení císařským řezem, s pozdravem A.P.