Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 22679
Další dotazy
25. 7. 2016
otázka
Dobry den, vazeny pane doktore, dekuji Vam za odpoved. Pokud dovolite, mam jeste doplnujici dotaz .. "Dobrý den,ano, přesně tak, progesteron v Utrogestanu může demaskovat skrytou dispozici k tzv. rekurentní cholestáze, může ještě situaci zhoršit,...
odpověď
Dobrý den, no,právě že stále v nomenklatuře není zatzím úplně pořádek,jako benigní rekurentní cholestáza (BRIC) se označuje čistá forma,která je zřejmě demaskována vnitřně produkovaným progesteronem (produkuje placenta), pokud se ale cholestáza...
24. 7. 2016
otázka
Vážený pane doktore, na konci 8. týdne těhotenství mě skolila střevní chřipka v podobě urputného zvracení a teploty 37,5-37,7. Trvalo to zhruba půl dne. Chtěla jsem se zeptat, jaká jsou u tohoto rizika pro zdravý vývoj dítěte. Mnohokrát děkuji. S...
odpověď
Dobrý den,reálně žádný vliv.
24. 7. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore. Chci se zeptat na Váš názor.Byla jsem na začátku těhotentví (5.týden), když se u mě objevily příušnice, které se cca po 14 dnech potvrdily.Průběch byl mírnej bez vysokejch horeček,otok asi jen 3 dny (jako dítě jsem byla i...
odpověď
Dobrý den,příušnice mohou být spojeny s rizikem potratu,pokud mají horečnatý průběh,ale nejsou spojeny s poškozením plodu.
24. 7. 2016
otázka
Vážený pane doktore, před týdnem jsem byla hospitalizována pro bolesti břicha. V propouštěcí zprávě mám uvedenu hospitalizaci pro tonizaci dělohy. Po dobu hospitalizace jsem měla 9 kapaček s magnéziem a současně 4 tbl. s magnéziem. Kontrolní...
odpověď
Dobrý den,příčin obtíží je x, mj. močová infekce, nevím,jestli kolegové vyloučili .Dále je potřeba si říci,že tlaky v podbřišku po vyloučení abnormálních příčin jsou při normálním stavu porodních cest přirozeným stavem - tzv. Braxton Hicksovy...
24. 7. 2016
otázka
Vážený pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o konzultaci. Vyšetřením na trombofilní mutace mi byla zjištěna ze 4 různých mutací pouze tato jediná. Tedy MTHFR C677T v heterozygotní podobě. Dle výsledků dané laboratoře se ve výsledcích píše, že bych...
odpověď
Dobrý den,vyšší riziko potratu ,předčasného porodu, preeklampsie, rozštěpu neurální trubice. Pokud budete užívat minimálně měsíce před početím v těh. aktivní metabolit listové kyseliny (ve Femibionu), dramaticky riziko uvedeného snížíte, pokud až...
24. 7. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Pár dní jsem ležela v nemocnici se zkráceným čípkem 18mm označení T, děložní hrdlo uzavřeno. (jsem 29+1) Bolelo me v zadech, tak jsem dostala kapačku Novalginu + kapacku Magnesia+ 3krát denne utrogestan a prý...
odpověď
Dobrý den,cerkláž přináší prospěch jen do cca 26.týdne těh.
24. 7. 2016
otázka
Dobrý den, moc děkuji za předešlé 2 odpovědi na téma předčasný porod. Jsem nyní ve 30. tt a byla jsem nyní 3 dny hospitalizována pro špinění a zkrácování hrdla děložního ( cervikometrie 29 mm při příjmu a při propuštění již jen 24mm) a široký U...
odpověď
Dobrý den,Ureaplasma urealyticum je přítomna až u 80% lidí /žen v těh. i mužů v moč.trubici/, sama o sobě nemůže spustit předčasný porod, příliš složité i na vysvětlení většině kolegů,už jsem tak trochu rezignoval....Předpokládám,že máte Utrogestan...
24. 7. 2016
otázka
Dobrý den pane doktore.Mám otázečku.Užívám na supraventikulární arytmie Egilok 12,5mg rano a večer.Nevadí tento lék při kojení?Tento lék jsem užívala již před otěhotněním i během.těhotendtví.Děkuji za odpověď.J.Adámková
odpověď
Dobrý den,nevadí.
24. 7. 2016
otázka
Dobrý den, v lékárně jsem si koupila temesvaryho činidlo pro detekci plodove vody. Bylo mi řečeno, že při pozitivním výsledku zmodrá/ zezelená. Bylo by toto zbarvení opravdu výrazné nebo jednoduše viditelné? Při aplikaci jsem v jednom místě (kde byl...
odpověď
Dobrý den,Temesváry ukáže jen masivní únik vody, ty drobné ne, k tomu slouží jiné testy. 25 mm a více normální délka a žádný Utrogestan ani další opatření nejsou nutná.
24. 7. 2016
otázka
Dobrý den, pane doktore, Rada bych se zeptala. Jsem poprvé tehotna a pan doktor mi od 13tt predepsal utrogestan, jelikoz jsem mela bolesti. Pri dalsich kontrolach mi ho ordinoval i nadale 4x1tbl denne vaginalne i pres to, ze se mi cipek nezkracoval...
odpověď
Dobrý den,tak byl bych opatrný s tím,že "Utrogestan je blbost",ale kolegové měli na druhou stranu pravdu v tom,že v této indikaci - tj. poprvé těhotná a jen bolesti břicha = není důvod ho takto brzy(13.týden) nasadit. Indikací je anamnéza...