Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 21757
Další dotazy
15. 4. 2015
otázka
Dobrý den, jsem 0 negativní, při porodu prvního syna se skupinou A+ mi nebyly píchnuty protilátky, stala se chyba v porodnici.. Pak jsem porodila druhého syna, ten má kr. sk. moji 0-.... Teď jsem potřetí těhotná a od začátku těhu mám rozbor krve na...
odpověď
Dobrý den, titry protilátek musí být pěčlivě kontrolovány na hematologické stanici, pokud by byl titr vysoký je nutná kontrola na ,,vyšším " pracovišti", která sleduje těhotné s rizikem tvorby protilátek, s pozdravem A.P.
15. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane docente, je mi 23 let a nedávno jsem podstoupila farmakologické interupci užitím potratové pilulky Mifegyne. Měla jsem po dobu 2 týdnů silné krvácení, krvácení někdy přestalo na den, a pak zase začalo. Byla jsem po 3 týdnech na...
odpověď
Dobrý den, může to znamenat, že některé části plodového vejce ještě zůstávájí v děloze, proto bylo doporučení vyčkat menstruace a event. s krvácením by se děloha zcela dočistila. Pokud máte obtáíže již nyní raději vyhledejte gynekologa dříve, s...
15. 4. 2015
otázka
Dobry den pane doktore. Dle PM jsem momentalne 11+0, dle UZ 11+5 , mereni crl 4,56cm. Cetla jsem na internetu, ze 1a2 tyden tehotenstvi se nepocita, protoze to zrovna probiha ovulace. Plati to i pri mereni UZ? Nebo na ultrazvuku uz je presne stari...
odpověď
Dobrý den, odchlaka měření v první trimestru je až 6-7 dnů, proto sátří těhot. ve vašem případě dle PM, s pozdravem A.P.
15. 4. 2015
otázka
Dobrý den, moc poprosím o zodpovězení dotazu. Jsem těhotná 17 - týden. Strašně mě bolí klouby. Můžu nějaké potravinové doplňky na klouby užívat? Na zboží se vždy píše, že v těhotenství neužívat. Předem děkuji.
odpověď
Dobrý den, nejsem si zcela jist, jestli Vám v tomto případě pomohou, bolesti kloubů jsou dané rozvolněním pod vlivem hormonů, možná by bylo vhodná fyzioterapie, rahbilitační cvičení včetně gravid jogy, pilates, ideální by bylo i plávání, s pozdravem...
15. 4. 2015
otázka
Dobrý den,pane doktore. Chtěla bych od Vás poradit.Jsem ve 36tt,čekám dvojčátka bi-bi.Váha cca 2500g u obou plodů.Plod A hlavičkou dolů,plod B koncem pánevním.Co by jste mě doporučil rodit spontálně nebo radši zvolit císařský řez?Děkuji
odpověď
Dobrý den, pokud mohu mluvit za naší porodnici ( VFN) tak rodíme spontánně dvojčátka jenom pokud jsou oba plody v poloze hlavičkou dolů, s pozdravem A.P.
12. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na důsledky horečky a chřipky v počátku těhotenství. Jsem po IVF, bohužel jsem 14. den stáří embryjka dostala zánět středního ucha a hrtanu a 15. den jsem do toho navíc od manžela a dcery chytla chřipku...
odpověď
Dobrý den,jistotu nedá žádné vyšetření ,riziko čehokoliv je ale obecně velmi nízké 
12. 4. 2015
otázka
dobry den zajimalo by me jaky řez mam na deloze.prvni cisař 2010 byl řez tak jak se dela.ale podruhy mi delali řez jinak a zajimalo by me kde mam řez na deloze,zda je na stejnym myste nebo na jinem?zda je v dolním děložnim segmentu?dekuji za odpoved...
odpověď
Dobrý den,dle protokolu standardně,jako obvykle tj.dalsi rez v cca stejném místě,jako minule
12. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, zajímalo by mne, kdy se předčasně narozená dvojčátka rodí spontánně a kdy operativně - jaká jsou kriteria ? Dále - u jaké hodnoty délky děložního čípku pacientku již hospitalizujete ? Jsem v 26tt s dvojčaty s nálezem 24,7mm,...
odpověď
Dobrý den,vedeni dvojčat s dvěma placentami(bichorialni) spontánně jen tehdy,jsou-li obě hlavičkou a nad 1500g,ostatní konstelace řezem.25 mm a méně zkráceni hrdla,takže není nutné omezeni,ale pozval bych na kontrolu za 3 týdny a při zkráceni dále...
12. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, měla bych na Vás dotaz. V roce 2013 jsem na svět přivedla svého synka. Od 27tt mi hrozil předčasný porod. Maličký byl dosti nízko a začal se zkracovat čípek. Měla jsem přísný klid na lůžku, s následnou 14denní hospitalizací...
odpověď
Dobrý den,pokud délka hrdla více jak 25 mm a žena neuvádí priznaky hrozícího předčasného porodu,pak není nutné žádné omezeni,resp.hospitalizace není schopna přidat nic navíc do připadne peče.
12. 4. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem 22. týden třetího těhotenství, předchozí dvě byla v pořádku. Při včerejším ultrazvukovém vyšetření mi lékařka napsala do zprávy: "funneling šíře 15 mm a hloubky 10 mm" s tím, že se to má dále sledovat. Bohužel mě...
odpověď
Dobrý den,nejsem schopen posoudit,pokud neuvedete délku hrdla,to co píšete je jen tvar otevření hrdla zevnitř a to jsou pro prognózu nic neříkající údaje.