Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 22050
Další dotazy
28. 8. 2015
otázka
navazuji na předchozí dotaz, Sumamed jsem si zatím nenasadila, takže byste jako lék volby zvolil p.o. Entizol 250mg v jakém dávkování? Vyšetřit a léčit i partnera ? Děkuji
odpověď
Dobrý den,ano, Entizol 3x1 tbl p.o. týden, patner dtto.Pak volně prodejný Clotrimazol. vag. tbl 6 dní.,jen Vy.
28. 8. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala na Váš názor na vedení porodu v mém případě. První porod před dvěma lety sekcí pro příčnou polohu v den termínu 4,42 kg,53 cm, hlava obvod 39cm (rodový znak). Nyní těhotná, 31 tt, dítě hlavou dolů již...
odpověď
Dobrý den,byl bych se schopen vyjádřit,jen kdybych Vás vyšetřil.Virtuálně vedení porodu nelze posoudit.
28. 8. 2015
otázka
Lekar s vysledky na toxoolazmozu rikal ze to vypada ze jsem ji prodelala v detstvi a a ted to pusobi jako falesna pozitivita. Ale jak muj gyn. Tak i na infekcnim odd. Mi rekli ze pokud jsem se nakazila ted na zacatku tehotenstvi muze dojit k...
odpověď
Dobrý den,ne, neměl by být problém,i kdyby bylo potvrzeno v tomto těh,pak se dá adekvátně řešit.
28. 8. 2015
otázka
Dobry den, chtela jsem poprosit o vas nazor. Jsem dle UZ v 40+1 dle posledni menstruace 39+2 Mam tehotenskou cukrovku zjistenou v 37tt. Drzim poctive dietu a cukr je ok. Tlak v normalu ani otekle nohy.Celkova zdrava a miminko take. Mam za sebou dva...
odpověď
Dobrý den, pakliže jste již porodila jednou dítě 4,5kg,klidně bych čekal max.dobu,cca 10-12 dní. Podmínkou je ale perfektní stav dítěte dle monitoru atd.Hamilton není vyvolání porodu,jen příprava por.cest.Občas sice po Hamiltonově manévru může být...
28. 8. 2015
otázka
Dobrý den, jsem ve 28. TT, pro nazelenalý tvarohovitý výtok jsme vyšetřili kultivaci, vyšla mi Candida a Gardnerella vag., jaká terapie je podle současných doporučení indikována ? (pš. gynekolog dop. macmiror a azitromycin) děkuji Vám za odpověď
odpověď
Dobrý den,ano, možné je,ale lepší je nejprve řešit Gardnerellu metronidazolem v tabletách perorálně  či např. Dalacin crm vaginálně,pak ve druhém kroku v návaznosti kvasinky - clotrimazolem vag.tbl.
28. 8. 2015
otázka
Dobry den, jsem ve 12tt tehotenstvi a byla mi zjistena toxoplazmoza TgG 73.3 a tgM 2.1, lekar na infekcnim mi sdelil, ze to spise vypada, ze jsem toxo prodelala uz drive. Chci se zeptat jestli mate nejake zkusenosti a jake jsou nasledky pokud bych...
odpověď
Dobrý den,nepochopil jsem z otázky,zdali kolega myslí prodělanou toxopl. v těh. nebo předtím, nicméně chápu,že nelze upřesnit.Uzná-li důvod k nasazení léčby,pak bych se nebál, riziko adekvátně řešené toxoplasmosy pro vývoj těh.mizivé.
28. 8. 2015
otázka
Dobry den pane doktore, s manzelem jsme se jiz mesic zacly snazit o druhe miminko. Vcera mi ale urolog predepsal antibiotika Ciplox na 25dni a po jejich dobrani, ze nasadi na 6tydnu na poradne doleceni Nitrofurantoin v davce 1tabletku denne. Chci se...
odpověď
Dobrý den,nitrofurantoin je o.k. i v I.trimestru, otěhotnět můžete.
28. 8. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, prosím o Váš názor,zkušenost.Je mi 39let,v době porodu mi bude 40. Jsem v 19tt. Absolvovala jsem 1.trimest.screening,který vyšel v pořádku, jen zvýšené riziko kvůli věku. Triple testy stejně tak. Byla jsem odeslána do...
odpověď
Dobrý den,poradna není on-line, na Váš dotaz jsem již odpověděl
28. 8. 2015
otázka
Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně svého druhého porodu, který mě v brzké době čeká. V roce 2013 (září) jsem porodila chlapečka. Porod byl veden přirozeně, nakonec byl nutný akutní císař. Byl podáván oxitocin. V...
odpověď
Dobrý den,rád bych poradil,ale způsob vedení porodu by měl být dát jednak přesným popisem pánve při předchozím řezu,mělo být jasně dáno,že např. pánev prostorná, umožňující další porod spontánně nebo zúžená = cís.řez. Pakliže by bylo první uvedené,...
28. 8. 2015
otázka
Dobrý den, jsem ve 34.týdnu a už druhý měsíc bojují s kvasinkovou infekcí, trápí mě akorát slabší bělavý výtok, gynekolog mi nasadil 10 dni tetraboritanové globule, pak pokračoval s Dafneginem 6dní a hned poté jsem opět zaváděla 10 dni...
odpověď
Dobrý den, výtok je přirozeným obrazem těhotenství,jestliže nijak neobtěžuje - nepálí atd. Pakliže je jen přítomen bez dalších obtíží, není nutné řešit.