Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 22984
Další dotazy
24. 3. 2017
otázka
Dobrý den paní doktorko, rada bych se zeptala, jak se určuje termín porodu. Dle PM - cyklus pravidelný 28 denní je 31.3.2017 a dle utz 1. Scr je 25.3., v pátek jsem byla poprvé v porodnici, kde jsem během několika vteřin byla z 38+0 dle pm na 38+6...
odpověď
Dobrý den, léta platilo, že termín porodu se upravuje pokud je více než 7 dnů rozdíl. v poslední době některé porodnice berou jako přesnější termín , dle UZ tedy CRL v první trimestru.  POkud nemáte žádné obtíže a lod se blží hranici 4 kg, jetě...
24. 3. 2017
otázka
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat..Jsem ve 33.tt a prakticky celé těhotenství mám problém s bakteriemi, které se zjistí po kultivaci pochvy. Uz 3x jsem zaváděla Macmiror a jednou vaginálni krém dalacin.Vždy se bakterie znovu objeví (bakt....
odpověď
Dobrý den, pokud jsou bakterie v takové koncetraic, měla by být celkově podána ATB, může být ovšem i zaneseno z pochvy, pak jedině vyloučit močovou infekci cévkovanou močí s pozdravem A.Pašková
24. 3. 2017
otázka
DObrý den, paní doktorko, jsem v 19tt a při UTZ zjistili u miminka cysta chor. plexu 7,5mm vpravo a 3,5mm vlevo. Říkali mi, že by to mělo do 25tt vymizet. Podstoupila jsem prvotrimestrální creening, který mi vyšel negativně, ale serum integrovaný...
odpověď
Dobrý den, pokud je správně provedený I.trim.sceening jeho přesnost je85-90%, pokud hod kobinujete s testem méně přesným 65-70%, máte 20 % falešně pozitivních výsledků viz Váš výsledek ..., Choridální cysty jsou přechodným jevem, většinou vymizí do...
24. 3. 2017
otázka
Dobrý den. Jsem v 18tt a chtěla bych se zeptat na jednu věc - můj sourozenec má částečnou alopecii (dosud se neví z čeho, nemá vlasy a ochlupení, ale např. vousy má). Myslíte si, že je tato nemoc dědičná? Říkala jsem o tom na genet. při I....
odpověď
Dobrýden, předpokládám multifaktoriální dědičnost. Prvostrim.screening je test na riziko genetických vad jako je trisomie 21,18,13 chromozomu, s pozdravem AP
24. 3. 2017
otázka
Dobrý den, zajímalo by mě, ja velké je riziko vzniku preeklamspsie u druhého těhotenství, přičemž první těhotenství bylo bez jakýchkoliv problémů. (otěhotněla jsem 2 roky po porodu) Děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den, pokud nebyla u Vás preeklamspie v první graviditě pak ještě nižší než v první, s pozdravem AP
24. 3. 2017
otázka
Dobrý den, pane doktore. Měla bych na Vás jeden dotaz. 5. 9. 2016 jsem byla na konizaci čípku (na základě CIN III, u přítele zjištěny 2 typy HPV virů - byl na urologii) a v prosinci 2016 jsem otěhotněla. Je zvýšená šance, že budu mít během...
odpověď
Dobrý den, pokud Vám nebylo doporučeno pokat s graviditou déle a gynekologický a cytologický nález na děložním čípku byl při kontrole v normě, pak by to nemělo významně ovlivnit průběh těhonství a porodu, s pozravem AP
22. 3. 2017
otázka
Dobrý den p. doktore, v červenci 2016 jsem ve 34 tt kontaktovala svou ob.gyn. z důvodu náhlé absence pohybů a ta mě po vyšetření ultrazvukem poslala domů, že je vše v pořádku.Měla jsem edémy na nohou i v obličeji a byl mi naměřen tlak 156/86 (do té...
odpověď
Dobrý den,hmm,tak definice hypertenze až tehdy,když především dolní /diastolický/ tlak více jak 90,otoky má každá těhotná,o tom to není.Spíš při nevysvětlitelném úmrtí plodu vhodné před početím vyšetření reprodukčním imunologem a od počátku další...
22. 3. 2017
otázka
Dobrý den pane doktore, Našla jsem Vaši poradnu a ráda bych se Vás na něco zeptala. Včera jsem byla na kontrole u paní doktorky a ta mě vyděsila, že se začínám otevírat, jsem v 27tt. Když jsem se jí zeptala,co to znamená a jak moc jsem otevřená, tak...
odpověď
Dobrý den,bez měření délky hrdla ultrazvukovou sondou si může kolegyně říkat co chce,ale prognosu stanovit nelze.
22. 3. 2017
otázka
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat,v jakém týdnu je vhodné vysadit utrogestan? Od 27tt ležím doma s cipkem o délce 8mm,ale uz dávno bouram lékařské statistiky,zacinam 37tt,za což jsem šťastná. Moc si přejí,abych ještě těch pár dní vydržela a miminko...
odpověď
Dobrý den,38.týden vysadit vhodné náhle a kompletně, o žádném šoku zatím nevím.
22. 3. 2017
otázka
Dobrý den, pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu rodit přirozenou cestou, když jsem měla před cca 10 lety sinus pilonidalis a od té doby mám dermoidní cystu? Od kamarádek, které rodily, vím, že během porodu je to šílený tlak na kostrč a...
odpověď
Dobrý den,nekomplikovaná pilonidální cysta není překážkou porodu.