Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 23098
Další dotazy
25. 5. 2017
otázka
Dobry den. Mame s manzelem dve dcery 12 a 8 let.Mne je 33let. Cekame treti miminko a mne uz opet desi predstava porodu. Nekdy davno jsem cetla, kdyz to pro mne nebylo aktualni, ze po myslim 5 letech od porodu se dalsi porod bere u zeny jakoby byla...
odpověď
Dobrý den, to, že jste měla první porod těžký neznamená, že se nyní, s odstupem času, musí situace opakovat. Záleží na mnoha faktorech. Určitě bych se tím nestresovala, skutečně je každý porod jiný. KA 
25. 5. 2017
otázka
Dobrý den, Chci se zeptat, jak u vás rodí druhorodička, která měla první porod sekcí pro nepostupujicí porod, fetus magnus???? Díky za info Wiedermannová
odpověď
Dobrý den, to je individuální. Záleží na mnoha faktorech jako jsou odhadovaná hmotnost plodu, stav stěny děložní v místě předchozího císařského řezu, bolestech v místě jizvy..atd. Vše s Vámi probere lékař v těhotenské poradně. KA
24. 5. 2017
otázka
Dobrý den, dnesk jsem po I. screeningu a screening mám negativní, ale vyděsil mě výsledek pro růstovou retardaci plodu do 37.tydne vyšlo mi to 1:326 mám se obávat. Jsem v 13+6 a plod měří 7,9 cm. Předem moc děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den,riziko růstové restrikce máte naopak velmi nízké,nižší než běžná populace.
24. 5. 2017
otázka
Dobrý den pane doktore. Je mi 37 let a jsem po 4 SC. První SC 1996 pro špatné průtoky. Druhý SC 1999 pro nepostupující porod - třetí a čtvrtý plánovaný. Všechny těhotenství i porody byly v terminu a naprosto bez komplikací. Nyní jsem podstoupila IVF...
odpověď
Dobrý den,těžko říci,vše by byly jen spekulace. Pakliže AMC nechcete,pak více viz Harmony nebo Prenascan test.
24. 5. 2017
otázka
Dobrý den, jsem v 10 tt a v úterý (16.5.) jsem byla v kontaktu s osobou infikovanou příušnicemi. O této skutečnosti jsem se dozvěděla, az nasledujici den, kdy mu propukly priusnice. Je to můj individuální lektor angličtiny, výuka probíhala v zavřené...
odpověď
Dobrý den,nemělo by vadit.
24. 5. 2017
otázka
Dobrý den, pane doktore! Především se omlouvám, že "tapetuji", ale nechtěla jsem Vás unavovat celým článkem z iDnes, a tak jsem zkopírovala jen tuhle část. Může ta studie z Toronta mít pravdu? Je mi to divné, já jsem neměla a nemám naprosto žádné...
odpověď
Dobrý den,podle nejnovějších poznatků jsou nevolnosti v úvodu těh.důsledkem přirozeného boje mateřské imunity s vetřelcem (plodem). Místo  uhnízdění zárodku v děloze lze chápat jako "verified battleground",kdy se matka snaží - z pohledu...
24. 5. 2017
otázka
Dobrý den pane doktore. Vím, že téma RhD negativity zde již bylo, ovšem nenašla jsem jej v tomto kontextu. Mám krevní skupinu 0- a manžel A-, jsme tedy oba RhD negativní. Je v takovém případě nezbytné provedení prevence RhD aloimunizace? Chápu-li...
odpověď
Dobrý den,jestli víte s jistotou,že Váš partner je otec Vašeho dítěte a víte jistě,že opravdu Rh-negativní, pak není profylaxe nutná.
24. 5. 2017
otázka
Pane doktore, zdravim Vas a mnohokrat Vam dekuji za zodpovezeni dotazu stran chron zanetu prstu v grav.Opet se zeptam.Nyni jsem v 21.t.g.(Dnes velky uz a echo plodu o k , cysty na plexu mizi) ALE: 5.5. Jsem mela jit na AMC stran vice minor markeru....
odpověď
Dobrý den,ad 1 - ortopedická otázka,jsem porodník,takže nevím,ad 2- dtto,ad 3-dtto,ad 4-dtto,ale velmi málo pravděpodobná sepse,ad 5-není nutné, ŽÁDNÝ plod stejně nežije ve sterilním prostředí,rozumějte, pokud se doteď neprojevilo, pak stěží bude...
24. 5. 2017
otázka
Dobrý den, pane doktore. Již jsem narazila na podobné dotazy, ale žádný se nepodobal tomu mému. Trpím řadu let nemocí sinus pilonidalis. Nyní jsem ve 26tt a již několikrát během těhotenství mě to potrápilo. Jelikož stále chodím do zaměstnání (sedavé...
odpověď
Dobrý den,dítěti nevadí, s těh.nijak nesovisí.
24. 5. 2017
otázka
Dobry den, v 35+2 tt mi bolo zdelene,ze dieta zaostava v raste asi o 14 dni - BPD 8,6, HC 31,7, AC 29,0, FL 6,9, FW 2245-2350g, AFI 9, placenta II, prietoky PI 0,97, RI 0,62, v 36+3 som bola vysetrena v pohotovosti pre falosnu porodnu cinnost a bol...
odpověď
Dobrý den,pokud je zásobení plodu o.k. (normální průtok pupečníkem a mozkem ) - nepíšete - pak není důvod k obavám.