Děkuji za odpověď na otázku 6323 ...

14. 2. 2006
otázka
Děkuji za odpověď na otázku 6323 (indexy PI 1,3 a 1,19). Trochu nás to s přítelem vylekalo, neboť pan doktor uvedl do zprávy tyto hodnoty jako patologické. Děkuji tedy za uklidnění .Shodou okolností jsem dnes narazila v čekárně na nějaký časopis, ve kterém popisujete (Vy jste snad všude ) rizikové stavy u novorozenců. Dočetla jsem se také o problému genitálních oparů. Nikdy jsem na ně netrpěla (alespoň ne na těchto místech), ale nyní mám podezření, že bych klidně něco takového mohla mít (na vnější straně stydkého pysku). Trochu mě vylekala možnost jakéhosi rozsevu na miminko s následnou virovou encefalitidou (nebo si to pletu??), která by mohla být pro něho smrtelná. Je tento kožní problém jednoznačně lékařem definovatelný? Nedá se s něčím zaměnit?Ještě jednou děkuji za všechno, co pro nastávající maminky děláte .
odpověď
Dobrý den,tak samozřejmě,toto by měl rozhodnout lékař-musíte ho na to upozornit. Opar na rodidlech reálně není problém, jediný znamená,je - li přítomen v době porodu, tedy odtéká-li voda, nebo jsou přítomny kontrakce,pak je prevencí komplikace u novorozence provedení cís. řezu.
MUDr. Michal Koucký

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 21356
Další dotazy
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den, moc prosím o názor. Byla jsem na magnetické rezonanci. Nyní jsme zjistila, že jsem těhotná. Na magnetické rezonanci jsem byla 18 dní těhotná, délku dní vím na 100 %. Může mít vliv magn. rezonance na mé těhotenství ? K doktorovi se teprve...
odpověď
Dobrý den,reálně by neměl být problém.
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den, pane doktore, na screeningovém vyšetření v I. trimestru mi vyšlo kombinované riziko T21 dle věku 800 (31 let) a v termínu 880. Nejsem si jistá, jak to mám vnímat (vím, že závěr je screening negativní, ale příjde mi i přesto dost vysoké)....
odpověď
Dobrý den, pokud test na certifikovaném pracovišti,pak výsledek testu jasný, negativní či pozitivní. Dílčí hodnocení nemá význam.....jinak řečeno,pokud test nemá výše uvededné závěry, nejsem schopen se adekvátně vyjádřit.
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den. Pane doktore, je možné porodit životaschopné miminko před ukončeným 24.týdnem těhotenství a při hmotnosti 800 gramů? Děkuji za odpověď, Eva Desenská
odpověď
Dobrý den,pak velmi pravděpodobně spíš starší těhotenství, 800 gramů odpovídá 26.týdne a to již pro pediatra není větší problém stran zajištění péče....
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den, velice se omlouvám za hodně podobný dotaz, četla jsem tu všechno. Jsem ve 21tt, je mi 40 let a je to moje 5 těhotenství (1 dcera 22let, 3x ZP, 2x neúspěšné IVF) Toto těhotenství je přirozenou cestou, první trimestr jsem brala Utrogestan 2...
odpověď
Dobrý den,pokud je délka děložního hrdla více jak 25mm,není odůvodněné žádné omezení těhotné ženy ani jakákoliv "léčba".Utrogestan a Zibor o.k.,stran předchozích neúspěchů,ale klidový režim - tj. ležení v posteli,nemá jak by zabránilo problému....
31. 10. 2014
otázka
Dobry den,vcera som sa bola,zaregistrovat v porodnici a a tam mi oznamili,ze mam v pochve streptkoka B. Mo doktor to somnou neriesil,dovedela som sa to az tam. Chcela by som sa informovat ci je to nebespecne pre mna a hlavne pre miminko. DAkujem za...
odpověď
http://www.porodnice.cz/clanky/vyskyt-streptokoku-v-porodnich-cestach
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den, pane doktore. Je mi 32 let, mám jednu zdravou dceru 6 let, geneticky zjištěnou vadu reciproká translokace na chromosomu č.4 a 12. Mám za sebou 3 zamlklá těhotenství. Nyní jsem v 7+4tt dle PM, dle UTZ čekám dvojčátka. Nyní jsou 6+1tt a 6+...
odpověď
Dobrý den,ne, stáří těh.určujeme dle UZ a pakliže rozdíl více jak týden proti PM,pak ,zdá se,o cca týden mladší gravidita,s prosperitou nijak nesouvisí.
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den, nyní jsem ve 26tt. a chtěla bych se zeptat zda je u nás povinné podání látky anti D ve 28tt.?Jsem rh neg.,počtvrté těhotná (2 děti,1 zamlklý potrat , - vždy očkována anti D,vždy protilátky v těhotenství neg.). Protilátky jsem měla nabrané...
odpověď
Dobrý den,povinné ne,ale doporučené ano, liter.údaje uvádějí prokazatelné snížení rizika nesouladu mezi krevní skupinou matky a plodu. Důvodem mj. právě negativní předchozí protilátky.
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat na užití léku Rapidnorm 3000 během těhotenství (33.tt). Opakovaně jsem měla v moči bakterii E-coli, která mi způsobiuje především bolesti v podbřišku a pálení v pochvě. Gynekolog mi předepsal právě...
odpověď
Dobrý den,neměl by vadit v těhotenství.
31. 10. 2014
otázka
Dobrý den pane doktore, za jak dlouho po dobrání antibiotik Ofloxinu (na zánět močových cest) je bezpečné se začít snažit o miminko ? Vzhledem k tomu, že jsem se narodila s rozštěpem rtu, chci se vyhnout rizikovým faktorům, které mohou negativně...
odpověď
Dobrý den,hned druhý den po vysazení antibiotik.
31. 10. 2014
otázka
Dobry den, moja gynekologicka mi pri vaginalnom vysetreni napisala, ze mam cervikalne skore 4, krcok polotuhy, skrateny na 1 az 2 cm a otvorenu branku na spicku prsta. Odporucila mi nemocnicu na serklaz. Bola som nasledne na cervikometrii, kde bol...
odpověď
Dobrý den,pokud je délka hrdla více jak 25 mm a jste těhotná poprvé,není důvod ani k Utrogestanu,ani cerkláži,ani jinému omezení.