Dobrý den. Jsem v 7 týdnu ...

15. 2. 2004
otázka
Dobrý den. Jsem v 7 týdnu těhotenství a v září 2003 sem mela jít na očkování-tetanovku. Je dobré to podstoupit v těhotenství? Nebo až pak? Ještě se chchi zeptat jestli nevadí že jsem těhotná a občas ještě kojím svou 15 měsíční dceru. A je prosím mastička Canesten vhodná v těhot.pro slabý výtok či radši něco jiného? Koupu se v čajovníkovém oleji. Děkuji.
odpověď
Dobrý den, očkování v těhotenství je vždy trochu problém, upřímně řečeno bych raději počkal až po porodu,tetanus vás, pokud denně neprovádíte zemědělské práce, příliš neohrožuje Jinak kojení v těhotenství nevadí. Canesten je zcela v pohodě, jeho použití musí být odůvodněné ,čili ordinované lékařem, podává se jen pro kvasinkové záněty!
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24388
Další dotazy
24. 8. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, vím, že jste tento týden na dotaz týkající se zjištění bakterie ureaplasma odpovídal. V mém případě ale došlo v 14+0 tt k částečnému odtoku plodové vody s příměsí (hnědé) krve - 4 dny po CVS (pozitivní prvotrimestrální...
odpověď
Dobrý den,nedoporučil bych léčbu,vím,že zní "podivně",ale samy Ureaplasmata za nic moc nemohou, má je více jak 80% lidí. Léčba jen vybere odolné kmeny, které v těle zůstanou ( Ureaplasmat se nelze zcela zbavit) a když bude léčba opravdu potřeba (...
24. 8. 2019
otázka
Pane doktore, děkuji za zodpovězení dotazu o abrupci placenty. Chápu-li dobře, tak k abrupci jsou již v těle matky dispozice a tom, zda se projeví je rozhodnuto pár dní po početí. Nelze to tedy v podstatě nijak ovlivnit. Lze pouze zmírnit důsledky...
odpověď
otěhotnět lepší za rok
24. 8. 2019
otázka
Pane doktore, děkuji za zodpovězení dotazu o abrupci placenty. Chápu-li dobře, tak k abrupci jsou již v těle matky dispozice a tom, zda se projeví je rozhodnuto pár dní po početí. Nelze to tedy v podstatě nijak ovlivnit. Lze pouze zmírnit důsledky...
odpověď
Dobrý den, takto se to nyní jeví dle nejnovějších poznatků. Ale zcela otevřeně říkám,že je to dle poznatků,které získává můj obor z oblasti reprodukční imunologie a jak celkem jistě vím, uvedené tuší jen pár lidí v ČR, když by jste mě citovala...
22. 8. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na konci loňského roku jsem měla TP ale v poslední těhotenské pořádně zjistili, že miminku nebije srdíčko, druhý den jsem miminko porodila. Absolvovala jsem všechna vyšetření imunologii, hematologii a genetiku a na...
odpověď
Dobrý den, samozřejmě je mi líto,ale jak zde vidíte v poradně, v podstatě mohu odpovědi kopírovat..... V kostce se dneska poměrně bezpečně ví,že i dispozice k preeklampsii , abrupci placenty, růstové restrikci, úmrtí plodu , předčasnému porodu atd....
22. 8. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore Koucký, obracím se na Vás jako na odborníka krizových těhotenství. Je mi 39, a 4.5. jsem kvůli abrupci placenty ( vnitřní krvácení) přišla o první dítě. Byla jsem 24+5 tt. Byla jsem indikována na akutní CS. Nyní jsem tedy 3,5...
odpověď
Dobrý den, samozřejmě je mi líto,co se stalo,ale musím trochu uvést na pravou míru. V kostce se dneska poměrně bezpečně ví,že i dispozice k preeklampsii , abrupci placenty, růstové restrikci, předčasnému porodu atd. je daná víceméně ještě částečně...
22. 8. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, měla bych takový dotaz. Ve 26tt mi byla náhodou objevena ureaplasma a byla mi nasazena antibiotika Azitrox 3 krabičky. Léčil se i přítel, který měl Azitromycin také 3 krabičky. Nyní jsem už ve 34tt a mám strach, že ta...
odpověď
Dobrý den, Ureaplasma má všude možně 80% lidí ( žen,mužů, těhotných...) v plodné věku. V těhotenství už je řadu let moderní porodnictví neřeší. Jejich přeléčení totiž nesnižuje riziko komplikací na straně těhotné ženy,ale bohužel,stále neví 99,9%...
22. 8. 2019
otázka
Vážený pane doktore, chtěl bych Vás poprosit o Váš názor. Žena je ve 39. týdnu, předpokládaný termín porodu 30.8. (dle některých výpočtu až 7.9.). Miminko je otočné hlavou nahoru. Byl naplánován porod císařským řezem na 23.8. jakožto nejjednodušší a...
odpověď
Dobrý den, jasně.V podstatě je shoda mezi autoritami ve světě na tomto postupu.Pokud chce žena zkusit přirozený porod, váhově dítě cca do 3500 g, možné, s tím,že jde zde riziko 4-5x vyšší poranění plodu a hypoxie během porodu proti porodu cís.řezem...
17. 8. 2019
otázka
Vážený pane doktore, mám na Vás obrovskou prosbu. Nyní jsem v 18tt po ivf. Těhotenství v pořádku - jen na začátku drobný hematom, někde jeho zbytek přetrvává, ale to prý nemůže již ublížit. V roce 2004 jsem byla na operaci se zánětem pobřišnice, kdy...
odpověď
Dobry den,tak tohle mohou byt ciste spekulativně srusty,pokud neni ohrozen zivot ženy,nedá se resit,v opačném případě,při náhlé příhodě břišní,tj.kdy srusty mohou omezit cévní zasobeni orgánu v břiše či zaškrcení střev,pak pomůže jen laparotomie,tj....
17. 8. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore. Lze dopředu podle polohy v děloze předpokládat, že miminko bude abnormálně rotovat a narodí se obličejovou částí? Jaká jsou rizika takového porodu a může mít miminko následně neurologické problémy? Děkuji za odpověď Petra
odpověď
Dobrý den,v drtivé většině případů se ustanovuje naléhání plodu až s první dobou porodní,takže dopředu stěží.Oblicejovou polohu rodime cis.řezem
17. 8. 2019
otázka
Vážený pane doktore, Jsem v 35+4 a výsledky z biometrie jsou PBD 32+4, HC 33+4, AC 33+1, FL 34+2, placenta bez POL, normohydramnion, PI AU 1,18 fyziol, ACM PI 1,38, KTG fyziolog. Efw 2160 g. Chtěla jsem se zeptat jaký by měl být ideálně další postup...
odpověď
Dobrý den,ani,takhle bychom postupovali i u nás.Riziko,že dítě bude nějak postizene,tu při nižší váze je,ale je velmi malé