Dobrý den, pane doktore.Již několik dní ...

5. 3. 2006
otázka
Dobrý den, pane doktore.Již několik dní si pročítám Vaše rady a věřím, že pomůžete i mi. Je mi 29 let a nyní jsem v 5tt. Mám již devítiletou dceru/bezproblémové těhotenství/ a před rokem jsem podstoupila miniinterupci/vážné rodinné důvody/. Nyní mé těhotenství bylo plánované. Před deseti dny jsem začala krvácet a okamžitě jsem jela na pohotovost. Pan doktor mi řekl, že jsem samovolně potratila a v případě, že nemám bolesti a horečku, tak mám jít domů a za týden na kontrolu ke svému gynekologovi.Dostala jsem akorát injekci na vytvoření přirozeného prostředí v děloze/takto mi to sdělil lékař/.Nedostala jsem neschopenku a psychicky jsem byla na dně. Krvácení bylo slabé a nepravidelné. Po týdnu jsem byla u svého lékaře a ten mi sdělil, že k samovolnému potratu nedošlo a těhotenství postupuje, tak jak má. Kravní testy na hcg porostly z 300 za pět dnů na 3000. Dostala jsem 3x2 tablety denně Utrogestanu, 2x1 tabletu kyseliny listové a 1xdenně jodid.Dostala jsem neschopenku a ležím v klidu doma. Včera se zase dostavilo silnější špinění a bolí mě na levé straně v podbříšku.Bolest je citlivá třeba na kýchnutí, nebo pootočení v posteli. Taky mám pocit, že si v těch místech někdy nahmatám zduřeninu dlouhou cca 5cm,širokou 1,5cm a vyvýšenou 3mm nad okolní tkání, která po zatlačení zmizí.Tyto bolesti mám již od počátku a lékař mi poprvé sdělil, že je to od páteře a při další kontrole se i po mém dotazu již k tomuto problému nevyjádřil. Může to být třeba zánět vaječníku nebo kýla?Na kontrolu mám jít 9.3. a zvažuji, zda nejít již dříve. Taky se u mě objevují nepravidelné křížové bolesti a stavy jako před menstruací. Myslíte, že s takovými problémy mám šanci donosit zdravé dítě? Moc Vám děkuji za odpověď a jsem ráda, že existují lidé jako vy, připraveni pomoci.
odpověď
Dobrý den,tak především si přečtěte v archivu článků na porodnice.cz článek "Tvrdnutí a bolesti břicha v těhotenství". Tolik k obtížím. Vyboulenina může být cokoliv, virtuálně neposoudím, pomohl by pohmat lékaře, UZ, máte-li pochybnosti, virtualita této poradny lékařské vyšetření nenahradí,běžte tedy dříve. Jinak vidím normální průběh těh.,ke kterému špinění mj.patří.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 21931
Další dotazy
28. 6. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem ve 34tt a dnes jsem byla na kontrole v nemocnici. Výsledky vyšetření jsou: CTG fyz. - akcelerace 5+ toko normoton. UZ: PPHL pravé přední, biometrie odpovídá 34+2, váha 2350g, euhydramnion, placenta na PS gr. II, průtoky...
odpověď
Dobrý den, Vaše obavy jsou zbytečné, vše dle zprávy je v pořádku., placenta gr.II.odpovídá týdnu těhot., s pozdravem A.P.
28. 6. 2015
otázka
Dobrý večer omlouvám se že ruším takto pozde. Jsem ve 33 týdnu tehotenství . Mám už týden rýmu a dva dny me pálilo v krku. Dnes jsem začala kašlat mám to na průduškách.. Asi dvakrát se mi podařilo něco vykašlat..zelené tuhé hleny.. Ale jinak nic a...
odpověď
Dobrý¨den, můžete zkusit běžně dostupné kapky do nosu a na kašel Stodal, pokud budou obtíže přetrvávat, tak vyhledejte praktického lékaře, aby vyloučil, zánět průdušek, s pozdravem A.P.
28. 6. 2015
otázka
dobrý den, chtěla bych moc poděkovat za skvělou poradnu a zároveň se na vás taky obracím s jedním dotazem. jsem v 27 tt a mám doma ještě malou dceru. Včera jí spadl dudlík ve městě na zem a já jsem si to neuvědomila a automaticky ho olízla. Až pak...
odpověď
Dobrý den, určitš to nebylo velmi vhodné, ale i tak riziko přímé nákazy infekční nemoci je velmi nízké, s pozdravem A.P.
28. 6. 2015
otázka
Dobrý den, pane docente, je to už 4. týden co bojuji s nemocí. Jsem teď 22. týden jinak bezproblémového prvního těhotenství. Nemoc začla jako zánět průdušek (CRP do 54), teploty do 37.7., kašel, žlutý hlen. Bohužel neúspěšná léčba Curamem (celých 7...
odpověď
Dobrý den, těžko se vyjadřovat k průběhu léčby, pokud nemám všechny informace o jejím průběhu. Antibiotika, která jste užívala v těhotentaství jsou pro plod bezpečná. Pokud došlo k poklesu teploty i CRP po posledním atb a nejsou již příznkay...
28. 6. 2015
otázka
Dobrý den, s přítelem plánujeme početí našeho prvního miminka. Zrovna mám plodné dny, 28.6. bych měla mít ovulaci. Bohužel jsem byla 25.6. na operaci se zubem č. 8 a zubař mi naordinoval antibiotikum Dalacin C, zároveň užívám valetol proti bolesti a...
odpověď
Dobrý den, léky určitš doberte a snažte se až v dalším cyklu, s pozdravem A.P.
28. 6. 2015
otázka
Dobrý den pane doktore jsem 30+5tt, před 5dny mi odtekla hlenová zátka,navstivila jsem lekare zjistil toto...CS:0-1-0-1-0:2b Prý,je riziko,ze muze dojit k predcasnemiu porodu,jinak vse bez potizi. Bohuzel uz od vcera mam nepravdidelne stahy a zacla...
odpověď
Dobrý den, vše můžou být zná ky hrozícího předčasného porodu, pokud jsou pžítomné i kontrakce, určitě  doporučuji kontrolü lékařem v porodnici, s pozdravem A.P.
26. 6. 2015
otázka
Dobrý den, rodila jsem u Apolináře v roce 2014 s rupturou klitorisu. Šili mi to s min. umrtvením ( desítka ) s vysvětlením, že kvůli miminku a kojení. Bolelo to strašně a se vší úctou k přítomné paní doktorce, s takovým zraněním se člověk sám o dítě...
odpověď
Dobrý den,  ruptura klitorisu je opravdu bolestivá, bohužel toto místo nelze moc znecitlivět, místo se postříká Lidocainem, s výhodou je dát ženě dýchat Entonox (Rajský plyn). Kdyby bylo poranění rozsáhlé lze přidat do epidurálu. O...
23. 6. 2015
otázka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je velké riziko přenosu chlamydiové infekce, pokud manžel chodí na bazén? A zda by se případná infekce zjistila v rámci stěrů na zjištění streptokoka? Děkuji.
odpověď
Dobrý den,pokud by se chlamýdie vyskytovaly ve veřejném bazénu, pak by byl pořádný průšvih, právě proto se voda chloruje či jinak upravuje,aby tak nebylo . Takže chlamydie a bazén jen mytologie.
23. 6. 2015
otázka
Dobrý den chci se zeptat. Čekáme druhé miminko skoro po petiletech. Jsem ve 33tt. Zatím vše probíhá dobře,až na otoky nohou ,rukou,a znecitlivení několika prstu na rukou. První porod byl císařským řezem. Mám po prvním porodu rozsáhlou operaci...
odpověď
Dobrý den,ano, spontánní porod by mohl zhoršit,ale absolutní překážkou přirozeného porodu není. Záleží na více okolnostech a vyjádřit bych se mohl jen kdybych Vás viděl.
23. 6. 2015
otázka
Dobrý den, jsem ve 33tt a čekám dvojčátka. Včera jsem se zvedla z pohovky, abych si zašla na „malou“ a cítila jsem, jak ze mě vytekla tekutina. Instinktivně jsem zatnula svěrače a tekutina přestala téct. Kalhotky jsem neměla mokré, vše to zachytla...
odpověď
Dobrý den,nedá se poznat jinak než vyšetřením lékařem,hlavně UZ vyšetřením,vše ostatní by byly spekulace.