Dobrý den pane doktore,v jednom článku,který ...

13. 7. 2006
otázka
Dobrý den pane doktore,v jednom článku,který psal porodník jsem četla, že každé těhotenství u ženy,která nikdy nesportovala, necvičila a nepracuje fyzicky by mělo být vedeno jako rizikové z důvodu, že je větší pravděpodobnost, že žena porod vzhledem k nízké kondici neudýchá a neutlačí.To se stalo i mě před několika lety. Za měsíc budu rodit po druhé a s kondicí jsem na tom ještě hůře než před lety,navíc jsem v průběhu těhotenství přibrala 25 kg. Jsem tedy už nyní stašně udýchaná a nepohyblivá.... Mám tuto skutečnost o své kondici nahlásit při příjmu v porodnici? Mám totiž strach, že opět nebudu schopna porodit spontálně. Děkuji
odpověď
Dobrý den,takhle bych to tedy neviděl,rizikovost těh. spočívá v něčem jiném. Něco jiného je příbytek váhy, to bych jako riziko hodnotil,lze očekávat velký plod. Ostatní nemá s "rizikovostí" porodu či těh.co dělat.
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24991
Další dotazy
5. 1. 2023
otázka
odpověď
Dobrý den, OGTT je v normě, AP
5. 1. 2023
otázka
odpověď
5. 1. 2023
otázka
odpověď
je to velmi málo pravděpodobné, AP
5. 1. 2023
otázka
Dobrý den pane profesore, moc hezky Vás prosím o radu. Jsem 9 týdnů po třetím nekomplikovaném porodu a plně kojím. Šestinedělí bylo učebnicové, bohužel 7 týdnů po porodu jsem začala špinit a později i krvácet (dost podobně jako při menstruaci), bez...
odpověď
dobrý den, i po 6N můžte menstruovat a ze začátku se nemusí jednat o pravidelné krvácení. AP
5. 1. 2023
otázka
Dobrý den, Před 16ti dny jsem měla pohlavní styk a dle těhotenského testu jsem těhotná. V 15tý den jsem užila kynedril, nevěděla jsem, že jsem těhotná a teď čtu, že v prvním trimestru se vysoce nedoporučuje kynedril užívat. Může to mít i v tak...
odpověď
Jedna tableta plod nijak neohrozí, užívají běžně i děti, AP
5. 1. 2023
otázka
Dobrý den pane profesore, zajímá mě vaše odborné stanovisko k užívání atb v 1. trimestru, konkrétně Furolin a Macmiror. Na urologii a gynekologii jsem se bohužel dozvěděla protichůdné instrukce. Trpím již několik let opakovanými záněty ledvin a moč...
odpověď
Dobrý den, pro podávání Furolinu a Macmiroru ženám v době těhotenství  musí být zvlášť závažné důvody, takže pokud nelze nahradit jiným dostupným a citlivým antibiotikem, lze užívat i v graviditě. AP
5. 1. 2023
otázka
Dobrý den plánujeme s partnerem miminko vzhledem k věku 42 let chceme eliminovat další rizika . Brala jsem nyní Klacid 10 dni v minulém cyklu a první dva dny při menstruaci již nového cyklu . Beru na zánět spojivek kapky Maxitroll od začátku tohoto...
odpověď
V době olpodnění již ATB mít nebude, není důvod odkládat, AP
5. 1. 2023
otázka
Dobrý den, jsem v 7tt a dostala jsem zánět do ucha, paní doktorka mi včera bulku píchla a předepsala 3x denně 1 kapku Maxitrolu. Nemůžou kapky plod nějak ohrozit? Děkuji
odpověď
Dobrý den, je to lokální podání. Těhotné a kojící ženy mohou přípravek používat pouze po předchozím zvážení lékaře. AP
14. 12. 2022
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem téměř ve 33 tt a asi dvakrát me svedily lýtka a holeně. Celoživotne mam vyssi bilirubin - něco málo přes 20 a v 15ti jsem prodělala mononukleozu, takže jsem pri svědění zpozornela a jela si nechat vzít krev v nemocnici....
odpověď
dobrý den, hladina Žk do 10 je norma, AP
14. 12. 2022
otázka
Dobrý den pane doktore. Chtěla jsem se Vás zeptat jaké máte zkušenosti se zvýšeným NT ? Moje hodnota NT byla 3,5, jinak krev v normě. Odběr CVS v pořádku (PCR i array). Po přiměřeni NT v 13+6 (MUDr. Frisova - vyhledávání jsem ji jako špičku na...
odpověď
vaše otázka byla zodpovězena AP