Dobrý den, v archívu článků jsem ...

10. 1. 2006
otázka
Dobrý den, v archívu článků jsem našla informaci o testu používaném místo triple testu, o odběru krevních parametrů PAPP-A a hormonu – beta-hCG. Píše se tam, že se provádí jen na několika pracovištích v republice. Ráda bych se zeptala, zda i v Brně? Děkuji velmi.
odpověď
Dobrý den,ano, v Brně na klinice ano. ( Obilní trh )
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24496
Další dotazy
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore v roce 2017 jsem po bezproblémovém těhotenství porodila ve 32.tt. Nyní jsem v 9.tt a velmi ráda bych se zúčastnila Vašeho výzkumu předčasných porodů. Mohu Vás tedy požádat o informace jak na to? Předem Vám velice děkuji za...
odpověď
  Dobrý den, děkuji moc,pak jen napište na michalkoucky@seznam.cz a odnaviguji si Vás,oficiálně lze také získat kontakt na             https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScr4cqimWcxYrU-X70k7MuRxTNvfLWB...      
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den, Jsem 14 dní po přirozeném porodu, pouze s menší rupturou hráze a šitím, doteď bez potíží, jen poslední 2_3dny cítím o čas během dne, spíše na večer, tupou bolest v oblasti velkých stydkych pysku, většinou když si na chvilku sednu, mírně...
odpověď
Dobrý den,takový charakter očistků je naprosto obvyklý ,ale virtuálě více nejde posoudit
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem v týdnu 38+5, fyziologické těhotenství, žádné obtíže, pouze mi vyšel že stěru pozitivní streptokok. Už nechodím do poradny k mé gynekoložce a dnes jsem byla poprvé v nemocnici, kde budu rodit. Paní doktorka mě vyšetřila...
odpověď
Dobrý den,tak natvrdo /vůči kolegyni/ řeknu,že nevím,proč ho udělala,natož bez Vašeho souhlasu. Hmat ale nijak nesouvisí s ohrožením plodu GBS. Ten může ohrozit dítě především při nezajištění jeho přítomnosti antibiotiky k porodu.
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den. Dnes jsem v 36+3. Ležím v nemocnici už 3 týdny. Měla jsem zvýšené jaterní testy i žlučové kyseliny. Kyseliny jsem měla 42,3. Dostávám denně 6 prášku Ursosan a odběry krve 2 X týdně + denně kardio miminka. Jaterní testy mi klesli, jsou už...
odpověď
Dobrý den,vzhledem k tomu,že jsem autorem našeho národního postupu pro cholestázu by kolegové říkám rovnou, že  by kolegové neměli postupovat jinak než je v něm doporučeno, tj.porodit nejpozději do +- 38+0. Reálné riziko ohrožení dítěte ale dle...
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych Vás moc požádat o radu ohledně dávkování atb Zinnat 500 v těhotenství - 9tt. Dle vyšetření moči mi byl zjištěn zánět močového měchýře (nález: Proteus Mirabilis > 10^5 CFU/ml), nasazena antiobitika Zinnat 500, 1 tableta...
odpověď
Dobrý den,ano,je to o.k.
19. 11. 2019
otázka
Dobry den pane doktore, muze hormonalni nerovnováha způsobit zamlkle těhotenství? Dekuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den,pojem hormonální nerovnováha nemá žádný odborný ekvivalent,netuším,co tím myslíte.  Ale neprosperita těh.způsobená jinými vlivy než obecně hormonálními problémy.
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den pane Koucký. Měla bych dotaz. Dnes sem 30tt a už asi tři dny pozoruji že mě bolí pod pravým prsem když zakašlu. Může to být tím že už miminko nebo děloha utlačuje plíce? Děkuji za odpověď Kristýna Krňávková
odpověď
Dobrý den,může být obraz růstu dělohy,ale je vhodné vyloučit závažnou poruchu,tj.např. HELLP syndrom, více viz google, tj. říci gynekologovi a ten už ví,co má dělat.
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den, moje maminka zemřela po porodu na poporodní poruchu koagulace krve. Může to být dědičné? Za čtyři měsíce mám rodit a mám strach. Na screeningu mi zjistili riziko preeklampsie, tak beru anopyrin, nevím, zda to s tím souvisí. Děkuji za...
odpověď
Dobrý den,těžko říci, tohle bychom měli vědět ještě před početím, mělo by se vyšetřit, tj. hematolog nanejvýše vhodný. Na druhou stranu, poruchy srážení krve provází i další jiné diagnosy,jako např.preeklampsie, ta dědičná je. Anopyrin krvácení...
19. 11. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký by jste mi doporučoval porod, zda císařský řez nebo normální? 8/2008 spont. porod + RCUI, 1/2011 missed AB + RCUI 6/2012 spont. porod + RCUI, ANTI D, Manual lysa 11/2013 mini UPT + RCUI 3/2015 spont. porod Nyní...
odpověď
Dobrý den,pokud nebude dle UZ vyšetření shledána abnormálně invazivní placenta ( AIP - více viz google), přirozený porod možný.
19. 11. 2019
otázka
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o Váš názor, jak byste pohlížel na můj ´´případ´´ a jaký druh porodu byste volil. Nyní jsem 30tt, 1.těhotenství, po ivf. Anamnéza - kissing ovaries, pravděpodobně endometrioza, pco, 2004 prodelaný...
odpověď
Dobrý den,pokud nejsou jiné důvody, nevidím problém,přirozený porod jednoznačně priorita. Miniheparin v prev.dávce neovlivňuje riziko krvácení.