Možnost otěhotnění

1. 10. 2021
otázka

Prosím Vás jen dopředu, pokud tohle nebude vhodná poradna, prosím Vás na jakou bych to měl poslat abych dostal odpověď, na gyn. to nevyšlo, tak nevím kam.:::: Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dost možná zbytečný až absurdní dotaz, ale pořád to mám v hlavě a nemohu najít uspokojivou odpověď. Věc se má tak, že sám mám nějaké psych. problémy a bojím se skoro všeho, takže proto mi to nedá klid. Začnu asi tím, na co se budu ptát. Jaká šance na těhotenství je, když došlo k určitému styku za probíhající menstruace? Je mi 17, mé přítelkyni 18 a silně nechceme dítě, tak pro to děláme vše (skoro) co můžeme. Důležité věci co bych měl říct, nikdy jsme spolu ještě nespali, ale uspokojujeme se rukama. Můj strach je o tom, zda POKUD jsem možná nedopatřením měl preejakulát na prstech, jestli má vůbec cenu se bát za té podmínky, že přítelkyně měla silnou menstruaci. Je možné, že by se spermie dostaly dál, nebo by byly vyplaveny společně s krví? Další faktor pro mé uklidnění, preejakulát je nebezpečný pouze když jsou v močové trubici zbytky spermií. Já vím, že jsem minimálně 24h před tím stykem neejakuloval, dost možná i déle jak 24h, myslíte, že by spermie byly vyplaveny s močí za těch 24h (s tím, že jsem byl močit aspoň 5x za den), nebo je tam pořád šance. (šance bude asi vždy). A pro pořádné pochopení, přítelkyně má nepravidelně cykly, dostala menstruaci 20.5. a 24.5. už byla slabší, skoro končila ale tím stykem se jak kdyby "nastartovala" a prodloužila se až do 29.5.-30.5. (ještě ten den do pár hodin začala být hodně silná a byla silná víc dní) s tím, že ovulace přišla dopoledne 31.5. (poznala ji podle hodně zvýšeného libida a bolestí vaječníku. Takže by spermie musely přežít 6 dní+ pár hodin navíc. ) Další detail, v ten den styku měla přítelkyně tampon, ale kdo ví jestli tam seděl správně a kdo ví jak dobře by se ty spermie dovedly tomu vyhnout nebo bokem přijít dál. Za pár hodin ho stejně vyndala a měla vložky. Nicméně, prosím Vás, myslíte, že bych se měl bát, nebo že je tam vůbec šance? Jak dlouho myslíte, že spermie vydrží živá v močové trubici a pokud ji moc dokáže vyplavit? Hlavně mi prosím zkuste odpovědět na tyto dvě otázky a cokoliv k čemu budete chtít něco říct /vysvětlit nebo opravit, strašně moc by mi to pomohlo.. Vím, že je to asi zbytečné ale mám strach. Děkuji mockrát

odpověď

Dobrý den, dotaz mi nepatří, AP

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.


Počet odpovědí: 3145
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP