Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 2252
Dotazy pro Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.
29. 11. 2017
otázka
Dobrý den, je možné aby ve 3 trimestru došlo k pozastavení růstu plodu s tím, že plod růst zase začne? Byla jsem v rozmezí 3 týdnů na UTZ a v těchto 3 týdnech se z průměrného plodu (cele těhotenství se pohyboval plod mezi 30-50 percentilem) stal...
odpověď
Dobrý den, biometrie u eutrofických plodů se má provádět nejdříve po 14 dnech, proto máte různé čísla, které nemusí odpovídat realitě , AP
29. 11. 2017
otázka
Dobrý den, na UTZ v 31+1tt mi byla na placentě nalezena dutina. Resp. více tmavých míst, největší 2x2,5cm a jedna mezi placentou a stěnou dělohy. V 17týdnu jsem byla hospitalizovaná s krvácení a částečným odloučením placenty (částečně vcesné), pak...
odpověď
Dobrý den, dutiny jsou nejspíš tzv. lakuny na 99.9% nic neznamenaji, nejspise neco jako kosmetickou vadu placenty. Je-li rust plodu a prutoky OK, pak placenta funguje spravne a o to tady bezi, samozrejme je vhodne tyto parametry sledovat az do konce...
28. 11. 2017
otázka
Dobrý den, mám 5 letou dcerku - celé těhotenství bylo naprosto bez problémů, porodila jsem v termínu. Krátce po porodu v roce 2012 jsem musela podstoupit konizaci děložního čípu (CIN III), zákrok byl proveden v Podolí. Na poslední gynekologické...
odpověď
Dobrý den, kontrolu bych provedla v prvním trimestru pak v 16 g.t.  a pak ve 20 g.t., preventivně možná Utrogestan 2 tbl. vaginálně do 36 g.t., riziko při velmi krátkém děložním hrdle, je zvýšené riziko předčasného porodu, s pozdravemAP
28. 11. 2017
otázka
Vážený pane profesore, chtěla jsem Vás velice požádat o radu, jsem těhotná 7+2. V dutině v oblasti pravého rohu děložního plodové vejce, bez ES, bez AS, bez YS, kolem plodového vejce 4 mm myometria. HCG 9600. Pane profesore, pěkně prosím, jeví se...
odpověď
Dobrý den, omlouvám se, ale pokud nevidím sám ultrazvukový nález, nelze se k tomu vyjádřit, s pozdravem AP
28. 11. 2017
otázka
Dobrý den, jsem těhotná 30+1 a odhad váhy mého miminka je 1270 gramů.Můj doktor mně řekl, že by mělo vážit víc. Docela mně to znepokojilo, protože jím normálně, nedržím žádnou dietu.Jaký je prosím Vás Váš názor. Děkuji Eva
odpověď
Dobrý den, pokud má Váš lékař vysloví podezření na růstovou restrikci plodu, je nutná kontrola po 14 dnech s kotnrolou průtoků pupečníkem, AP
28. 11. 2017
otázka
Dobrý den pane doktore, jsem ve 4Ott, je mi 4O let. Na kontrole minulý týden mi bylo řečeno - hrdlo na falangu, na 2 prsty. A že Hamiltonův hmat raději ne, protože porod bude rychlý, že je vše připraveno. A po hmatu bych ani nestihla dojet do...
odpověď
Dobrý den, nedá se s jistotou říct, jaký Váš porod bude, jenom dle vaginálního vyšetření a uložení plodu, pokud 3 předchozí porody byly rychlé, lze předpokládat, že to bude i tento čtvrtý, Hamiltnův hmat, pokud děloha sama není připravena, nefunguje...
28. 11. 2017
otázka
Dobrý den, mám na Vás takový, žřejmě nestandartní dotaz.Jsem maminka dvou dětí. V říjnu jsem nedostala menzes a tak jsem si udělala těhotenský test(4x) a vyšel pozitivní tak jsem se objednala ke svému gynekologovi, který mi 6.11. potvrdil...
odpověď
Dobrý den, t.č. na ultrazvuk je 224967273
28. 11. 2017
otázka
Dobry den, ve zprave ze screeningu ve 20tt mam, ze placenta je na zadni stene, pak jsem byla dvakrat za sebou na pohotovosti kvuli castejsimu tvrdnuti bricha a ve zprave v obou pripadech mam placenta na ZS nedosahuje do DDS, naposled jsem tam byla...
odpověď
Dobrý den, uložení placenty se nemění, je na zadní stěně , ale zasahuje nízko a do třetího trimestru by se měla ,,vysunout,,nahoru, s pozdravem AP
28. 11. 2017
otázka
Vážený pane doktore, můj porod byl ukončen sekcí při zašlé děložní brance, pro deflexi předhlaví. Při nástupu druhé porodní doby začaly upadat ozvy plodu a přivolaný doktor pohmatem prohlásil, že toto je díky postavení hlavičky jasná sekce. Mě by...
odpověď
Dobrý den, porod předhlavím je poroditelný jenom v případě malých plodů, jinak by došlo k velkému traumatu u matky a poškození plodu, AP
28. 11. 2017
otázka
Dobrý den jsem v 36tt a doktor mi předepsal na výtok a pálení Macmiror complex 500 ale nejde mi zavádět až hluboku do pochvy jak se píše , bude to mít i tak účinek ? Děkuji
odpověď
Dobrý den, ano, bude, AP