Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 2611
Dotazy pro Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.
20. 5. 2019
otázka
Dobrý den, prosím o informaci ohledně tématu - jsem rok a něco po prvním porodu, menzes mám už několik měsíců pravidelnou (nevím, jestli ovulace může přijít už o hodně dříve po skončení menzes, nebo to je stejné jako před těhotenstvím?), moc si...
odpověď
Dobrý den, dalším stykem  event počínající těhot,nijak ohrozit nemůžete, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vám moc poděkovat za Váš čas, který nám zde věnujete a také za Vaše odpovědi. Ráda bych Vás požádala o radu, názor odborníka. V žádném případě tím nechci zpochybňovat péči a názory svých lékařů. Ale vím, že toho...
odpověď
Dobrý den, užívání betablokátorů pokud je indikováno, není v těhot,nebezpečné, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je zapotřebí další nějake častější nebo podrobnější či dřívější vyšetření při pozitivite autoprotilatek anti RO52. Do 26.tydne jsem docházela na ultrazvukové vyšetření co 14 dní a dál nevim, co mě čeká. Vše...
odpověď
Dobrý den, nevím přesně o jaké protilátky se jedná, ale pokud jsou významné a titr se zvyšuje, vždy je těhotná sledována ve spec. centru až do porodu, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý večer pane doktore, je mi 26 let, 164 cm a 66 kg, jsem prvorodička. Podle PM jsem 13+0 a podle UZ 12+3 a dnes jsem byla na prvním velkém ultrazvuku. Ale jsem bohužel celkem vyděšená, protože mi vyšla růstová retardace před 37. týdnem 1:88....
odpověď
Dobrý den, na základě studií se prokázal významný efekt na prevenci poruch růstu a preeklmapsie při užívání Anopyrinu, takže se bát nemusíte, je to dop. správně. AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. Jsem v pátém týdnu těhotenství a před pár dny jsem snědla grilované kuře koupené již jako hotové v uzenářství. Druhý den jsem ještě kus dojedla na večeři, již jako studené. Bohužel až po té jsem se dočetla...
odpověď
Dobrý den, obecné nakažení listeriozou velmi malé, běžné jogurty nebezpečné nejsou, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den, včera jsem byla na screeningu a plod v příčné poloze, dnes u gynekoložky a poloha šikmá, hlavička směrem vzhůru, jsem ve 33. tt. Mudr. mně vystrašila, že prý hrozí předčasný odtok plodové vody, protože plod vyvíjí zvýšený tlak směrem dolů...
odpověď
Dobrý den, dítě si může hledat vhodnou polohu až do konce těhot., není potřeba dodržovat klidový režim, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den, mám plánovaný císařský řez na pondělí 6.5. S nástupem v neděli 5.5. Dnes se mi udělal opar pod nosem. Ráda bych věděla co mě čeká. Jestli císařský řez se i přesto provede a nebo se odloží. A jestli to neohrozí miminko. Děkuji za odpověď
odpověď
Dobrý den, recid.opar nevadí, pokud je velký výsev lze zvážit celkovou léčbu antivirotiky  AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den, vážený pane doktore. V prvním těhu těhotenská cholestáza od 27týdne- nejvyšší alt nad 7, žk nevyšetřeny že prý to tady nejde, vyvolání raději 36+3tt a to bylo alt nejnižší kolem 2. Teď druhé těhotenství v 7tt výsledky ok a ve 12tt alt 9,...
odpověď
Dobrý den, nevím v jaké zemi jste sledována, ale neodpovídá to vůbec doporučeným postupům, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli můžu otěhotnět po sexuální abstinenci 9 dnů? Jako jestli spermie ještě mají tu schopnost? Děkuji M.
odpověď
ano, AP
16. 5. 2019
otázka
Dobry den, jsem RH-, manzel RH+, po ctvrte tehotna, narozene dite zatim jedno. Ve 21.tt mi byl po amniocenteze aplikovan 1ml Rhesonativu. Nyni mi gynekolog ve 28.tt nebude odebirat krev na protilatky, ze budou v krvi pritomny. Ale pres to mi CHCE...
odpověď
Dopbrý den, je doporučený postup aplikovat u těhotné s RH neg , ale pokud již byl aplikován po AMC, není potřeba, nicméně, pokud by se i tak podal, není to nebezpečné, AP