Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 2676
Dotazy pro Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.
19. 9. 2019
otázka
Dobrý den, čeka me třetí sekce (nyní 36+4),předchozí sekce (2013,2016),revize pro zamlkle tehotenstvi v 10tt 9/2018 .Chtěla bych se zeptat,kdy se provádí. Druha byla planovana, ale pro začínající kontrakce provedena 39+0,nyní mě v nemocnici...
odpověď
Dobrý den, ideálně  by mla být operace plánovaná po ukončeném 39 g.t., s pozdravem AP
16. 9. 2019
otázka
Dobrý den, dne 30.8.2019 mi bylo sděleno zamlkle tehotenstvi (7+5). 2.9. jsem začala krvácet a samovolne jsem potratila. Dnes 11.9. mi bylo sděleno, ze plod i plodové obaly již odešly, ale že mám stále vysokou sliznici (9mm) a že by byla nutná...
odpověď
Dobrý den, pokud Vám nic není, revize není nezbytně nutná, děloha se většinou ,,dočistí,, pokud odešlo celé plodové vejce sama s další menstruací, AP
16. 9. 2019
otázka
Vážený pán profesor, chcela by som sa Vás spýtať, mala som s manželom nechránený styk na 16. deň 32 dňového cyklu, išlo skôr o nehodu, neužívam HAK, mám za sebou dve tehu (dve zdravé detičky) a nakoľko som si neželala byť tehotná som cca do 1,5...
odpověď
Dobrý den, pokud jste si poskoitální antikoncepci vzala hned po pohlavním styku je malá pravděpodobnost otěhotnění, pokud by se i tak přesto stalo, na plod by to nemělo mít vliv, s pozdravem AP
16. 9. 2019
otázka
Dobrý den. Byla jsem dost silná kuřačka a ještě i na začátku těhotenství jsem dost kouřila. Přestala jsem, když jsem si zapálila, bylo to jen jednorázově. Jsem ve 39tt a byla jsem na utz v nemocnici. Pan doktor mi řekl, že moje placenta odpovídá...
odpověď
Dobrý den, u kuřaček i když kouření omezíte, je negativní vliv  jak na placentu i na plod po celou dobu těhotenství, s pozdravem AP
16. 9. 2019
otázka
Dobrý den , měla bych dotaz 16.8.2019 byl ket, k dnešnímu dni 24 dní po ket blastocysty,sem dle ms 5+6tt dle utz.6+0.Bylo vidět plodové vejce 19,1mm bez struktur. Lekařka tvrdí, že je vše v pořádku, že prý je vše malinké tak by nebylo nic vidět.Za...
odpověď
Dobrý den, určitě vydržte na kontrolní ultrazvukovévyšetření, AP
16. 9. 2019
otázka
Dobrý den, byl mi diagnostikovan Gilbertuv syndrom, hodnoty bilirubinu kolem 35... Chtěla jsem se zeptat jestli to může mít vliv na případné těhotenství a dítě... informace, které jsem našla se lisi...nekde se uvádí,že to nebezpečné není, nekde ale...
odpověď
Dobrý den, hladina bilirubinu je u Gilbertova syndromu zvýšená dlouhodbě, nebezpečná pro dítzě není v případě, že hladina žlučových kyselin   a jaterní testy jsou v normě, určitě  je vhodná šetřící dieta a hodně odpočinku, hezký den AP
16. 9. 2019
otázka
Dobrý den, psala jsem Vám, ale asi se k Vám dotaz bohužel nedostal. Moc prosím a děkuji za odpověď. čekám Gemini bi-bi. Byla jsem na pracovišti, kde chtějí i triple test. Na ten já ale jít nechci, když vychází často falešné pozitivně. Ale hlodá to...
odpověď
Dobrý den, je to tak jak píšete, tento test není povinný, máte na výběr, přesnost prvotrim.testu provedeného na certif.pracovišti je 90 % v případě nejistoty lze doplnit i u dvojčat neinvazivní test z krve NIPT, hezký den AP
16. 9. 2019
otázka
Dobry den pane profesore, chtela bych poprosit o radu. Jsem ve 28.tt a mam krevni skupinu 0 Rh neg., muj manzel 0 Rh poz. Dle meho bych ted mela dostat preventivni injekci, ale ma gynekolozka se doted o nicem nezminila (jsem v zahranici a musim se...
odpověď
Dobrý den, v ČR je doporučený postup, pokud jsou protilátky negativní v prvním trimestru, aplikovta anti D globulin v 28 g.t., pak již se protilátky v krvi matky nevyšetřují. Pokud není injekce podána, standartně se vyšetřuje krevní skupina po...
9. 9. 2019
otázka
Dobrý den, chtěla bych Vás moc požádat o Váš názor. Jsem ve 36. týdnu těhotenství a už od začátku těhotenství nemáme s partnerem sex. Nejprve jsme kvůli zdravotním problémům nemohli a teď už je nám to "nepohodlné". Často se ale uspokojuji sama. Vím...
odpověď
Dobrý den, tak jak to popisujete, nelze plodu ublížit ani jej nijak ohrozit, AP
9. 9. 2019
otázka
Dobrý den, pane doktore, Jsem v 10tt po několika pokusech IVF, jsem tedy poněkud přecitlivělá. Z důvodu předchozích neúspěchů a několika těhotenských ztrát jsem pod neustálou kontrolou lékařů. Do dnešní doby jsem absolvovala již celkem 6 utz, 4...
odpověď
Dobrý den, dle studií ultrazvuk je opravdu bezpečný i při opakovaném vyšetření včetně prvního trimestru, AP