Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 2375
Dotazy pro Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.
21. 5. 2018
otázka
Dobrý den, jsem ve 32.tt, první těhotenství. Od začátku občas trpím hojnými vodovými výtoky, u lékaře ale vždy v pořádku, dle zpráv normální množství plodové vody. Nicméně tyto výtoky mě začínají dost děsit, někde jsem se dočetla, že plodová voda...
odpověď
Dobrý den, únik plodové vody lze prokázat různými testy, také provedením ultrazvukového vyšetření se zaměřením na mn.vody plodové, A.P.
21. 5. 2018
otázka
Dobrý den, od dospívání bojuji s bakteriemi v pochvě, vždy jsem měla nález streptokoka a e coli, i přes extrémní hygienu.Vyměnila jsem lékaře za jiného. Nový lékař mi odebral kultivaci a streptokok v ní nebyl, je možné, že jiná laboratoř neodhalila...
odpověď
Dobrý den, neléčíme bakterie, ale obtíže, pokud je opakovaně přítomná bakterie v pochvě, nemá smysl ani v těhot. přeléčovat, poud Vám nedělá žádné obtíže, jinak se odběr provádí 3-4 týdny před plánovaným termínem porodu, A.P.
21. 5. 2018
otázka
Dobrý den, chci se zeptat na nitrofurantoin ve 3.trim. jako profylaxi. Měla jsem v prvním trim.uroinfekt léčený Nitrofurantoinem, protože jsem alergická na penicilin i cefalosporiny. Ve druhém trim.jsem měla jen jednou klinické potíže, zvládla jsem...
odpověď
Dobrý den, v souvislosti s uvedeným lékem podávaným v období blízko termínu porodu zvýšené riziko výskytu hemolytického onemocnění novorozence v tomto týdnu ještě tento lék bezpečný S pozdravem A.P.
21. 5. 2018
otázka
Dobry den,chcela by som sa opytat ako velmi je cerny kasel nebezpecny v tehotenstvi?Som v 21tt a momentalne cakam na vysledky vysetreni-podozreni na cerny kasel.Moc dekuji
odpověď
Dobrý den, pro dítě v děloze není, pro matku stejně,jako kdybyste nebyla těhotná. A.P.
21. 5. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore. Dnes jsem byla u lékaře a postrašil mě předčasným porodem. Jsem ve 32tt. Lékař mi sdělil, že mám zkrácený čípek na 27mm. Kromě výtoku, který nijak nesvědí ani nepálí mě nic jiného netrápí. Na něj mi byl předepsán vaginální...
odpověď
Dobrý den, na odhadnutí riozika předčasného porodu a předčasné zkracování děl, hrdla se provádí ultrazvukové měření jeho délky do 30 g.t., s pozdravem A.P.
21. 5. 2018
otázka
Dobrý den, pane profesore, předem děkuji za odpověď k mé předchozí otázce. Nyní mám dotaz ohledně Fucidin masti, mohu ji používat v 5tt tehotenstvi na zarostlý nehet? Děkuji za odpověď.
odpověď
Dobrý den, krátkodobě, lokálně by nemělo vadit, A.P.
21. 5. 2018
otázka
Dobry den, jsem ve 31tt a cekam mo-bi kluky. Včera jsem byla na UZ v Hradci Králové, chodím sem i so rizikové poradny. Do teď bylo vše v poradku, ale včera se panu doktorovi něco nezdálo, měřil vše dvakrát, nakonec řekl, že je to v pořádku (plodovka...
odpověď
Dobrý den, není možné mít rozdíl za týden, spíše jedno z těch měření není přesné a biometrii plodů provádíme nejdříve po 14 dnech, pokud oba plody rostou a průtoky a množství plodové vody je v normě, nemělo by se jednat o TTTS, A.P.
14. 5. 2018
otázka
Dobrý den, pane doktore, mám načtené Vaše odpovědi v této poradně, stejně si pro svůj klid neodpustím nejspíše pro Vás banální dotaz. Byla jsem na kontrole u své lékařky, přesně v 27+6, kontrolovala mi čípek, jelikož jsem po konizaci a délka čípku...
odpověď
Dobrý den, pokud máte zhoršující se obtíže, kontrola u ošetřujícího gynekologa je vhodná,A.P.
14. 5. 2018
otázka
Dobrý den pane doktore, asi to bude znít hloupě, ale vůbec nerozumím jak jsem na tom s těhotenstvím. Byla jsem v 6 týdnu těhotenství na vyšetření u mého gynekologa a potvrdil mi, že jsem těhotná (viděl bicí srdíčko). Na další prohlídku jsem šla po 3...
odpověď
Dobrý den, dle popisu se bohužel jedná pravděpodobně o zamklý potrat, A.P.
14. 5. 2018
otázka
Dobrý deň,mojej mame diagnostikovali pásový opar.cely deň som bola aj s 2 ročným synom s ňou.on sa s nou aj hral. Ja som v 8tt a syn kiahne ( nestovice) ešte nemal.Ja som ich v detstve prekonala.mozem nejak ohroziť plod tymto oparom resp. ak budem...
odpověď
Dobrý den, pokud jste prodělala neštovice v dětství, měla by jste být před onemocněním / pásový opar i neštovice/ chráněná, s pozdravem A.p.