Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Přední český odborník, který odpoví na vaše dotazy týkající se těhotenství a porodu.

Počet odpovědí: 2167
Dotazy pro Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.
14. 8. 2017
otázka
Dobry vecer, mela bych na Vas dotaz. V 6 tydnu mi zamklo tehotenstvi dvojcat. Podstoupila jsem vycisteni delohy, ale pri nasledne kontrole mi bylo receno,ze nebyla vycistena dokonale. Pry v dusledku ,,vrozene vade,, uterus bicornis. Takze se zakrok...
odpověď
Dobrý den, pokud jsou dvě oddělené těla děložní je to na ultrazvuku poznat, ale nejde s tím nic dělat, pokud je v děloze jenom přepážka, pak je to ultrazvukem obtížně doagnostikovatelné a většinou je to náhodným nálezem při gynekol.operacích, s...
14. 8. 2017
otázka
DObrý den, snad nevadí můj lehce obsáhlejší dotaz. Jsem 38letá matka jedné téměř 4leté dcery. V těhotenství mi byla zjištěna těhotenská cukrovka, po porodu diabetes II. typu. Dcera byla vyvolávána v 38týdnu porod klasický, bez problémů, těhotenství...
odpověď
Dobrý den, konzultovala bych to s porodníky v oblastní nemocnici, kde jste již rodila, pak je rozhodnutí na nich, s pozdarvem AP
14. 8. 2017
otázka
Dobrý deň. Ja som Vám už písala no mám otázku ohľadne vašej odpovede ... Písala som Vám ohľadne Escitalopramu 10 mg a Neurolu 0,25 mg a Vaša odpoveď bola : "Dobrý den, léky které užíváte jsou do 32.g.t. relativně bezpečné, spíše je problém ve třetím...
odpověď
Dobrý den, nemusí se to stát, je to jedna z možných komplikací v časném poporodním období, tedy časně po porodu, s pozdravem AP
14. 8. 2017
otázka
Dobrý den, během ultrazvuku v týdnu 19+4 my byla zjištěna placenta na zadní straně, která zasahuje těsně k oblasti vnitřní branky - placenta praevia marginalis. Je možné, že se do porodu ještě posune o něco výše, když je na zadní straně, aby mohl...
odpověď
Dobrý den, pro posouzení uložení placenty je  důležitý ultrazvuk ve 30-32 g.t., do té doby se poloha placenty ještě změní, s pozdravem AP
14. 8. 2017
otázka
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na dvě otázky. Před pár dny jsem byla hospitalizovaná se zlucnikovym zachvatem a byl mi podán lék Algifen,který jsem na žlučníkové záchvaty užívala ještě před otěhotněním. Kdyby se situace opakovala a já měla na...
odpověď
Dobrý den, Algifen bezpečný v graviditě a lze užívat i v kapičkách, magnezium ideálně v tabletách např. magne B 6 1-2 tbl. denně, by mělo být dostačující, s pozdravem A.P.
11. 8. 2017
otázka
Dobrý deň ! Neviem, či ale snáď som sa dobre zaradila do skupiny a poradíte mi ... Liečim sa na úzkosť 7 rokov. Celých 7 rokov som brala exitalopram 10 mg ráno a 0,25 mg neurolu ráno a takto som pekne vydržala až do rána. Som zo Slovenska a verím,...
odpověď
Dobrý den, léky které užíváte jsou do 32.g.t. relativně bezpečné, spíše je problém ve třetím trimestru a před porodem, kdy musí být ošetřující pedietr informován o této léčbě, protože může léčba zvýšit riziko závažného stavu zvaného...
11. 8. 2017
otázka
Dobry den, Rada bych se zeptala ohledne nadmerneho hluku v 26tydnu tehotenstvi, kdy jsme s manzelem navstivili kino a valecny film, ktery byl logicky doprovazen velmi hlasitymi vybuchy a efekty, takze jsem tam vydrzela 45min a musela odejit, protoze...
odpověď
Dobrý den, k poškození sluchu nemohlo dojít, A.P.
1. 8. 2017
otázka
Dobrý den, prosím o radu. Přemýšlím o 2. těhotenství a potřebovala bych znát příp. s někým blíže prokonzultovat možná rizika dalšího těhotenství. První těhotenství v mých 34 letech bylo ukončeno sekcí ve 30. týdnu (odtok plodové vody, nestandardní...
odpověď
Dobrý den, pokud jste se zhojila dobře, nemusela být provedena dalčí operace po císařském řezu, je ,,standartní,, hojení 6 měsíců a další gravditu doporučeujeme raději až za 12. měsíců, pokud je tedy ultrazvukový nález v normě, není důvod odkládat...
1. 8. 2017
otázka
Dobrý den pane doktore, před pár dny jsem prodělala revizi dělohy po zamlklem těhotenství v 6tt, moje krevní skupina je A1-. Po revizi mi byla aplikována injekce na protilátky v krvi. Nicméně v 16ti letech jsem byla na interupci po které mi tato...
odpověď
Dobrý den, dle předchozích doporučení se aplikoval anti D globulin  až po ukončeném 8. gestačním týdnu, pokud nedošlo k aplikaci, i tak je riziko velmi malé, s pozdravem AP
1. 8. 2017
otázka
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na možná trochu zvláštní dotaz. Před 14 měsíci jsem prodělala příšerný porod, kdy jsem bolesti měla 5 dní. Ono mi totiž hrozilo, že pořídím ve 32. Tt takže mi porod zastavování v porodnici .... tam jsem byla cca 5...
odpověď
Dobrý den, porodila jste předčasně, bylo jistě správné, že se porod v nemocici snažili oddálit infuzí s horčíkem, i když bolesti to nemusí potlačit. Máte určitě vyšší riziko než běžná těhotná, že se předčasný porod může opakovat, s pozdravem AP