porod

27. 3. 2013
otázka
Dobrý den, jsem v 5 měsíci těhotenství. První syn se narodil sekcí a to v celkové narkoze. Hned na sále , po probrání jsem měla strašné, ale opravdu strašné bolesti. Cítila jsem ten řez a prosila o injejci na bolest. Cokoli. Nic mi nebylo podáno. Tak mi aspon pokrčili nohy. 3 hodiny v pláči a ve strašných bolestech, ani syna jsem nemohla držet. Před pár dny mi bylo sděleno, že moje druhé těhotenství bude taky ukončeno sekcí. Jsem z toho už ted neštastná. Vím, že porod není procházka růžovým sadem, vše je mi jasné, ale přesto? Opravdu nemohu dostat nějakou injekci po císaři na bolest? A pakliže si zvolím císaře v lokální anestezii, je to únosnější? Děkuji za odpověd Alena
odpověď
Dobrý den, pokud je to možné, bude určitě pro Vás lepší epidurální anestezie, kde po operaci zůstává zavedený epidurální kaketr a lze do něj přidat léky proti bolesti, hodně štestí, s pozdravem A.P.
Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.


Počet odpovědí: 2726
Další dotazy
17. 1. 2020
otázka
Dobrý den, jsem.tehotna 31+3 tt. ...mnazel měl pravděpodobně infikovane klíště boreliemi. Je mozne, ze ma boreliozu, ceka výsledky. Je mozne ohrozit mimi, od manzela nejak chytit...sliny, sex... co mimi? Dekuji
odpověď
Dobrý den, ne nemůže, A.Pašková
17. 1. 2020
otázka
Dobrý den, mám dotaz zda je možné starší těhotenství cca o dva týdny, počítáno od poslední menstruace, aniž by to ultrazvuk poznal a datoval to do dalšího cyklu - tudíž by bylo dle jeho tabulek těhotenství mladší. A pokud by se starší těhotenství...
odpověď
Dobrý den, stáří těhotenství se určuje do 12 g.t., s odchylkou, pokud je odchylka větší než 7 dnů, pak se stáří koriguje, A.Pašková
17. 1. 2020
otázka
Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz. Aktuálně jsem ve 14tt a při dnešní kontrole mi gynekoložka sdělila, že by bylo dobré ZAČÍT užívat kyselinu listovou. Když jsem se na toto téma ptala během 4tt, kdy to ještě dle všech možných zdrojů mělo...
odpověď
Dobrý den, k.listová je důležitá hlavně do 12 g.t., A.Pašková
17. 1. 2020
otázka
Dobry den, jsem v 16.tydnu, v noci me vzbudila bolest v pochve,byly to jakoby 3 silne pravidelne stahy.Bolest jsem citila pouze v pochve, bricho bylo klidne,bez bolesti.Dva dny pred tim jsem byla na kontrole a vsechno bylo v poradku,vcetne cipku....
odpověď
Dobrý den, myslím, že pokud nekrvácíte, nemáte výtok a bolesti se neoipakují, tak ne, A.Pašková
17. 1. 2020
otázka
Dobrý den! Chtela bych se zeptat zda delka plodu 137,6mm odpovida 20.tt?Dekuji
odpověď
Délka plodu není 137mm, to může být max  délka od hlavičky po zadeček, celé miminko se už neměří, AP
17. 1. 2020
otázka
Dobrý den, může mé dítě utrpět fetální alkoholový syndrom či být mentálně retardované, když jsem měla v 5. tt tři velká piva a tři skleničky červeného a počátkem šestého týdne, dvě velká piva? Nevěděla jsem o těhotenství, nyní mám velké obavy....
odpověď
Dobrý den, asi to nikdo nedokáže vyloučit na 100%, ale tento syndrom vzhniká následkem dlouhodobého nadužívání alkoholu v  průběhu celého těhot., A.Pašková
17. 1. 2020
otázka
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně vycestování do zahraničí v druhém trimestru těhotenství. Je mi 36 let, čekáme 3.dítě. Mám za sebou 2 spontánní porody, oba jsem přenášela. Nyní jsem ve 13tt, prvotní screening negativní, vady orgánů...
odpověď
Dobrý den, letecky nejvhodnější doba pro cestování je II.trimestr a raději státy v rámci e. unie, kde  Vám platí pojištění pro akutní stavy, AP
17. 1. 2020
otázka
Vážený pane profesore, mám dotaz ohledně možnosti rodit přirozeně. Je mi 42 a v rove 1998 jsem rodila císařským řezem ve 32.tt, dále v roce 2001 spontánní porod 38.tt, v roce 2017 dvojčata 38+0 císařským řezem. Nyní jsem v 33.tt a budu rodit u...
odpověď
Dobrý den, zhodnotíme přímo v rizikové těhot.ambulanci, AP
17. 1. 2020
otázka
Dobry den,dnes mi byl udelan test na cukrovku a vysla pozitivni s hodnoty 5,7 nalacno.Jsem 24tt.A byla jsem odeslana na dia poradnu.Mudr me rekl,ze nemam jist sladke,ovoce a nepit sladke vody,hlidat si pecivo a mouku.Nedal mi jinak zadnou radu jak...
odpověď
Dobrý den, to není v pořádku, vyhledejte diabetologa se zkušeností v péči o těhotné s diabetem, AP
16. 1. 2020
otázka
Dobrý den pane profesore, jsem v 10tt a beru Augmentin 1g na zánět průdušek. Obracím se na Vás s dotazem, zda mohla miminku uškodit slenička piva, kterou jsem si dala u rodičů po nedělním obědě. Úplně jsem v tu chvíli zapomněla, že atb beru a když...
odpověď
Dobrý den, augmentin ani sklenička piva jednorázově nemůže způsobit genetické poškození plodu, AP