Potíže v těhotenství

12. 6. 2008
otázka
Dobrý den, již jsem Vám psala několik dotazů, ale jistě toho máte tolik, že si všechny nepamatujete. Naposled jsem se ptala jak mám postupovat, když mě po předchozím císaři chtějí nechat rodit dvojčátka normálně. Tak jen pro informaci - včera mi na kontrole lékař řekl, že se mám rozhodnout sama, že se tedy domluvím příští týden o způsobu porodu. Ale příští týden tam zase bude jiný lékař, tak snad bude stejného názoru. Také mě poradil, jestli nechci podvázat. Jaký je Váš názor na tento zákrok? Budeme tedy mít 3 děti a další již určitě neplánujeme. Je mi 33 let. A ještě prosím o jednu odpověď. Jsem tedy nyní v 35+2tt s dvouvaječnými dvojčátky. Asi měsíc mi dost brní prsty na rukou. Nyní již obě ruce, po ránu jsou velmi tuhé, brní permanentně celý den a ráno si nemůžu ani vyčistit zuby. Zlepší se to po porodu? Nemám v nich cit a mám strach, že můžu miminka třeba poškrábat, nebo jim nějak blížit. Špatně se mi cokoliv dělá. Děkuji za trpělivost. Silvie
odpověď
Dobrý den, vedení porodu je jasně ,dáno,to už jsem psal,osobně bych o ničem nediskutoval - doporučení naší odborné společnosti je jasné - stav po řezu a dvojčata = znovu řez. Podvázat vejcovody = sterilizace je výkon,který je z cca 98-99% nevratný, výhodou je,že na něj po/při druhém řezu máte ze zákona nárok, dá se "pohodlně" učinit během cís.řezu, pokud si ale nejste jistá,odložte rozhodnutí po výkonu,dá se za jednodenní hospitalizace učinit laparoskopicky. Zadržování tělesné vody brnění provází, je to normální, nelze s tím nic dělat, po porodu vymizí postupně. Nevím,jestli si s tím poškrábáním neděláte legraci...to - věřím - nemůžete myslet vážně :-)
MUDr. Michal Koucký


Počet odpovědí: 24948
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP