Vysoký krevní tlak

19. 2. 2013
otázka
Dobrý den cca 10 dní mám otoky nohou (kotníky a chodidla)a k tomu se přidaly ještě otoky prstů s bolestí při ohýbání prstů. Včera jsem byla v poradně, kde mi sestřička naměřila tlak 135/90 a odeslala mě do porodnice, k převzetí do péče. V nemocnici mi byl naměřen tlak 138/92 (asi ze stresu, nevim...) od paní doktorky jsem dostala žádanku na vyšetření krve a moče s tím, že si mám moč sbírat 24hod. a poté odnést do laboratoře - předpokládá bílkovinu. Také jsem na tlak dostala prášky Dopegyt 1-1-1. Předpokládala jsem, že mi paní doktorka provede alespoň kontrolní ultrazvuk, abych věděla, že je na tom mimčo dobře, nejsem teď kvůli tomu po psych. stránce dobře. Na další kontrolu jdu až v pondělí, kdy budou i výsledky, přijde mi to strašně za dlouho. Jsem 35+4tt Zajímal by mě Váš názor popř. postup. Děkuji.
odpověď
Dobrý den, dle WHO se za hypertenzi považuje až opakovaně naměřený tlak vyšší než 140/90, určitě se provádějte měření tlaku i doma, minimálně ráno a večer, pokud budou hodnoty velmi nízké kolem 120/60 je nutné snížit dávku, měla by se provést ultrazvuková biometrie plodu a kontrolní půrotky pupečníkem, krevní vyšetření a sběr moči k průkazu na bílkovinu se dělá k vyloučení počínající preeklampsie, s pozdravem A.P.
Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.


Počet odpovědí: 3145
Další dotazy
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Dobrý den, ani doprton tedy poslech srdíčka ani uktrazvuk nevadí, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Pokud jste byla začátkem září 6 g.-t.-, nemohlo to být ze styku 29/8, AP
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
22. 10. 2021
otázka
odpověď
Ano, AP
22. 10. 2021
otázka
Dobrý den, jsem 17 měsíců po sekci, miminko bylo vymodlený po 4IVF a 7transferu, dnes jsem byla na kontrole u lékaře a ten my sdělil že je jizva slabá a není tak zjizvená jak by měla být .A prý kvůli tomu nedoporučuje těhotenství, pak mi zůstala po...
odpověď
Dobrý den, můžete si vyžádat second opinion u jiného lékaře a uktarzvukové vyšetření jizvy na případný defekt jizvy a pak konzultovat vše v IVF centru, AP