Mateřská centra ve Středočeském kraji

V minulém článku jsme vám představili některá mateřská centra, která fungují v Praze. Ale nejen v našem hlavním městě mohou maminky využívat výhod těchto občanských sdružení. Proto jsme pro vás připravili informace o některých mateřských centrech, tentokrát ve Středočeském kraji.

Můžete zjistit, kdy bývají centra otevřena, jaký je zde pravidelný program, nabídky aktivit pro děti i pro rodiče, kolik zaplatíte za vstupné do centra a jaký se pro vás chystá mimořádný program.

Mateřské centrum Slunečnice - BEROUN
Toto centrum je otevřené každou středu a pátek od 9 do 12 hodin a od 15 do 18 hodin. Není určeno jen pro maminky, ale pro všechny, kteří se starají o malé děti. Využívat můžete hernu vybavenou hračkami a také místnost pro přípravu jídla a pití.
Čeká na vás pravidelný program ve formě pohybových her, říkanek, cvičení a výtvarného tvoření.
Mimo pravidelný program připravuje MC přednášky, divadelní představení, karnevaly, burzy dětského oblečení, výtvarné kurzy pro maminky, opičí tanečky...
Každá 3. středa v měsíci probíhá v duchu waldorfské pedagogiky.

Vstupné do herny je 20 Kč. Platí pouze dospělá osoba, děti mají vstup zdarma. Můžete využít také hlídání dětí v centru, a to za poplatek 50 Kč za hodinu. Dítě je možné pohlídat maximálně dvě hodiny, a to po předchozí telefonické domluvě.

Adresa: III. základní škola, Wágnerovo náměstí, Beroun
Kontakt: Gábina Horná Bulková - 606 943 745 (e-mail: [email protected])

Mateřské centrum Matylda - PŘÍBRAM
Dopolední herna v Matyldě je otevřená od 8h30 do 12h00, od pondělí do pátku. Programy začínají v 10 hodin.
V pondělí probíhá výuka angličtiny a maňáskové divadlo, v úterý opět angličtina a tanečky, cvičení a písničky pro děti. Středa je bez programu a herna je vyhrazena pro děti do dvou let. Ve čtvrtek se mohou dospělí zúčastnit výuky angličtiny a rehabilitačního cvičení, dopoledne je připraven výtvarný program pro děti Šikovné ručičky. Pátek je opět bez programu.

Pro těhotné probíhá v centru cvičení a nouze není ani o mimořádné akce (například zájezdy do divadla, maškarní, různé oslavy...)

Členský příspěvek je za rok 120 Kč, za pololetí 60 Kč. Vstupné do herny je pro členy 10 Kč, pro nečleny 20 Kč.

Adresa: Školní ulice 129, Příbram VIII
Kontakt: 318 632 893 (e-mail: [email protected])

Mateřské centrum Pampeliška - BŘEZNICE
Pampeliška je otevřená od pondělí do pátku a navštívit ji mohou nejen maminky a tatínkové se svými dětmi, ale i široká veřejnost.
Děti zde mohou navštěvovat kurzy angličtiny, logopedii, dramatický kroužek nebo si hrát v herničce.
Kromě pravidelného programu pořádá centrum ještě nejrůznější mimořádné akce, jako je maškarní bál pro děti, jezdecké odpoledne, indiánské léto a jiné.

Adresa: Tochovická 468, Březnice
Kontakt: Mgr. Jitka Bartáková - 318 862 179 (e-mail: [email protected])

Mateřské centrum Konvikt - MLADÁ BOLESLAV
Toto mateřské centrum se od ostatních liší tím, že vzniklo z křesťanského prostředí. Vstup do centra je pro členy 300 Kč za měsíc a pro náhodné návštěvníky 20 Kč za celý den.

Další specifikum centra je jeho zaměření na práci s postiženými dětmi. Maminky s těmito dětmi se zde scházejí jednou týdně, s dětmi si hrají, povídají si a cvičí podle speciálních metod určených pro postižené děti.
Jednou za měsíc se v centru setkávají celé rodiny s dětmi a tato setkání mají převážně duchovní náplň.
Při tomto MC funguje také skautský oddíl pro větší děti.

Adresa: Havlíčkova 589/40, Mladá Boleslav
Kontakt: Ivana Kolínová - 326 724 093 (e-mail: [email protected])

Mateřské centrum Svítání - NYMBURK
Otevřeno je od pondělí do pátku, většinou do 14 hodin, pouze ve středu do 16 hodin. Děti mají vstup do centra zdarma, maminky platí na celý den poplatek 20 Kč. Pokud chcete centrum navštívit, nemusíte se ohlašovat předem a nemusíte se ani účastnit připraveného programu.
V prostorách Svítání mají děti k dispozici herničku, nechybí zde balonkový bazén, hrací domeček a na zahradě potom pískoviště a houpačky.
Průměrná denní návštěvnost centra je asi 8 maminek a 9 dětí.
Centrum pořádá také dětské a těhotenské bazary, cvičení pro těhotné, dětská divadelní představení, tvoření pro šikovné ručičky, přípravu dětí na první třídu... 

Adresa: Karla Čapka 1968, Nymburk
Kontakt: Markéta Literová - 325 514 674 (e-mail: [email protected])

                               

Témata: