V kůži vynálezce v Národním muzeu

V kůži vynálezce v Národním muzeu - obrázek
V kůži vynálezce v Národním muzeu - obrázek

Víte, jaké je to být vynálezcem? Chcete získat Nobelovou cenu? Inspirujte se v Národním muzeu životem slavných českých vědců a jejich vynálezy. Čočkostroj, aerosaně, ornitoptéra, ale také kinesiskop nebo Kaplanova turbína – tyto i další vynálezy najdete v nové budově Národního muzea na výstavě s názvem Vynálezci a vynálezy, která se koná od 26. září 2011 do 30. dubna 2012. Slavné i bizardní objevy českých vědců a koumáků si můžete nejen prohlédnout, ale některé také sami vyzkoušet.

Řada vynálezů a objevů má kořeny v českých zemích. Výstava Vynálezci a vynálezy přibližuje jejich objevení a využití v každodenním životě. Je plná zajímavých exponátů, z nichž si mnohé můžete nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet, jak fungují. Kromě toho nabízí zajímavé texty a bohatý doprovodný audiovizuální program, pozornost poutají kreslené komiksy s životopisy vybraných osobností a tematické hry, na nichž si můžete prověřit svou šikovnost i vědomosti. Ve výstavních sálech je připraveno přes patnáct interaktivních stanovišť. Výstava také nabízí animaci, která simuluje jízdu dalším českým vynálezem – dálníkem (kapotovaná motorka).

Pro děti je připraven dětský ateliér. Zde můžete v inspirujícím prostředí pokračovat v objevování nových poznatků nebo si jen vydechnout v relaxační zóně.

Přijďte si do Národního muzea zahrát na vědce! Prostřednictvím bodované soutěžní hry Cesta za Nobelovkou! se seznámíte se skutečnými životními příběhy našich vědců a otestujete si, jak byste sami uspěli na poli vědy. Slavní vědci vám navíc o sobě prozradí spoustu zajímavostí. Prezentované vědce spojuje dohromady především zaujetí pro práci, touha po dokončení a zejména uplatnění svých objevů a vynálezů. Staňte se alespoň na chvíli jedním z nich.

Témata: