Indiánské šperky z Peru

Indiánské šperky z Peru - obrázek
Indiánské šperky z Peru - obrázek

SERPENTINA

Představujeme vám minerál  SERPENTINA, který naleznete v našem e-shopu šperků z rukou samotných indiánů z Peru.

Serpentina patří do skupiny minerálů, které jsou sedimenty a vyskytují se ve tvaru destiček. Je složena ze křemičitanu, kyslíku a v menší části z berilia a hliníku. Dosahuje tvrdosti mezi 2,5 až 5,5 stupni Mohsovy stupnice.
Její jméno má původ ve slovu serpiente neboli had, kvůli zelenavé barvě a vzoru na řezu kamenem, které připomínají hadí kůži. Říká se, že tento kámen vzbuzuje v člověku energetického hada, energie zvaná kundalini, jejíž zdroj se nachází v nejnižší části páteře, obmotaný kolem ní jako had.
Již v dávných dobách byla serpentina známá a užívaná jako štít proti čarodějnictví a nemocem. V dávnem Egyptě se tento kámen nosil jako ochrana proti hadímu uštknutí a napadením škorpiónů. Také jí nosívaly kojící matky pro podporu tvorby mléka.
Mezi léčivé přednosti serpentiny patří pomoc při čištění blokovaných zón a srdečního chakra. Dále dokáže všechny chakry vybalancovat, stejně jako vyrovnává lidi, kteří trpí častými změnami nálady. Povzbuzuje schopnost řešení konfliktů vyváženým způsobem. Pokud je přiložena přímo na kůži, pomáhá funkci ledvin a ulevuje od menstruačních bolestí. Dále také pomáhá ženám, které kvůli stresu a nervovému vypětí nedosáhnou orgasmu. Vyvažuje hormonální hladinu.
Znamení:  Panna, Býk a Kozoroh.

Kompletní kolekci šperků WARA  z rukou samotných indiánů z Peru naleznete ZDE