Jarní únava a Lymfatický systém – co pomáhá z Naděje….

Jarní únava a Lymfatický systém – co pomáhá z Naděje…. - obrázek
Jarní únava a Lymfatický systém – co pomáhá z Naděje…. - obrázek

 

Při jarní a jiné detoxikaci je třeba se soustředit také na lymfatický systém, který filtruje tekutinu v tělesných tkáních a zabraňuje vniknutí toxinu do krve. Lymfa se zvolna pohybuje po celém těle. Při průchodu mízní uzlinou jsou z lymfy odfiltrovány cizí látky a toxiny. Přímo v uzlinách se tyto cizí látky - infekce a jedovaté látky střetávají s našimi imunitními mechanismy, které zabraňují těmto látkám návrat do krve. Proto když např. bojuje naše tělo s chřipkou, máme zduřelé lymfatické uzliny. 

Práce vedoucí k očistě těla by měla být soustavná a pravidelná, protože špatné vlivy jsou bohužel také trvalé. Aby bylinná léčba byla co nejúčinnější, je třeba komplexního přístupu – směsi nebo jednotlivé byliny na vnitřní použití, na zevní použití potírání a obklady, to vše doplněné ozdravnými koupelemi.

Lymfatický systém se vnitřně čistí velmi obtížně, proto jsou důležité všechny další aktivity – masáže, koupele. Byliny ke koupelím byly využívány po staletí, ovšem dnešní generace, která je do určité míry odtržena od přírody a z části je také pohodlná, na tuto léčbu zapomněla. Byliny se nám v koupeli dostávají přes pokožku do krve a umí tak pomoci.

 

Čím dál tím více zjišťujeme, že nejúčinnější je pro organismus komplexní působení a komplexní léčba. Při léčbě potřebujeme zklidnit celý organismus a k tomu jako doplněk dobře slouží naše koupele k zevnímu použití. Nejen že působí na organismus léčivě, ale také vás nutí v klidu ležet v koupeli a soustředit se na sebe.

 

Vyvinuli jsme koupele na řešení nejaktuálnějších problémů organismu, včetně

pročištění lymfy, která je dnes problémem číslo 1. Když lymfatický systém nefunguje dobře, začnou se nám v těle hromadit odpadní látky, kterých je mnoho i kvůli naší špatné stravě a nedostatku pohybu. Tato koupel má tedy při přírodní léčbě a očistě organismu nezastupitelné místo.

 

Doporučujeme tento postup, který zaručuje maximální působení:

 

  1. Do hlavních lymfatických žláz (v prsou a tříslech) vmasírujeme koncentrát koupele na lymfu.
  2. Po 5-10 minutách si na 20 minut lehneme do vany s připravenou koupelí.
  3. Po výstupu z vany necháme na sobě vodu přirozeně uschnout, neutíráme.

 

Celková očista vede k úlevě a odstraňuje únavu – dokonce zlepšuje náladu! To dokládá děkovný mail od jedné uživatelky bylinné očistné kúry.

 

…užívala jsem regenerační kúru na játra a slinivku a čistící kúru. Bylo pro mne doslova šokem a hlavně pro mého manžela, jak se přeměnila věčně unavená a věčně namíchnutá ženská v normální a veselé stvoření bez problémů. Zmizel vztek a pocit bezmoci po týdnu užívání kůry na játra a slinivku.

 

Paní Jarmila Podhorná doporučuje produkty firmy Naděje:

 

 

PŘÍRODNÍ KOUPEL: LYMFATICKÝ SYSTÉM

Složení: echinacea, túje, tužebník, chmel, gotu-kola, pelargonie.

Dnes se čím dál tím více ukazuje význam správného oběhu a čistoty lymfy. Způsob života dnešního člověka velmi zatěžuje lymfu a bohužel neexistuje mnoho bylin, které by mohly působit vnitřně. Koupele jsou nadějí pro pomoc při snaze pomoc podpořit lymfu a tím zlepšit celkový stav člověka. Významná je skutečnost, že při zevním použití v koupeli mohou být využity některé byliny, které jsou v tomto procesu významné.

 

Očistu můžeme doplnit i kúrou na očištění lymfy zevnitř:

 

Doplněk z bylin jako podpora funkce lymfatického systému – lymfatický systém (kúra K47)

Nová řada bylinných a pupenových výtažků pomůže podpořit funkci lymfatického systému, který má nezastupitelnou roli v drenáži a tím i udržování optimálních podmínek v mezibuněčném prostoru. Dobré fungování lymfatického systému je úzce spjato i s imunologickými funkcemi a obranyschopností organismu. Tato kúra je výborným doplňkem lymfatických masáží a můžete ji doplnit i o přírodní koupel na lymfu, kterou máme v nabídce.

Složení:

ECHINACEA PURPUREA - silně posiluje obranyschopnost organismu, odstraňuje lymfatické potíže, zánětlivé procesy, křečové žíly a hemeroidy, má protirakovinné působení.

PÝR - důsledně čistí organismus, očišťuje močové ústrojí, podporuje trávení a čistí krev.

JASAN - optimalizuje množství kyseliny močové v krvi, příznivě ovlivňuje stav a funkci kloubů. P15

KAŠTAN PRAVÝ - harmonizuje trávicí funkci, povzbuzuje žilní a lymfatickou cirkulaci, napomáhá pročištění lymfatického systému.

KOPŘIVA - zlepšuje metabolismus, stimuluje slinivku, podporuje hojení, zlepšuje plodnost, výborné antisklerotikum a kardiotonikum.

Témata: