Pan Kostička zve děti k návštěvě Pražské muzejní noci

Pan Kostička zve děti k návštěvě Pražské muzejní noci - obrázek
Pan Kostička zve děti k návštěvě Pražské muzejní noci - obrázek

Už jste byli v muzeu v noci? V sobotu 12. 6. 2010 budete mít možnost navštívit muzea, galerie a další kulturní instituce i dlouho po běžné zavírací hodině. Koná se již sedmá Pražská muzejní noc a letos organizátoři mysleli hlavně na děti. Po setmění je to v muzeu trochu jiné.


Do projektu se letos zapojilo 28 institucí, které zpřístupní 53 objektů. Vstup je již tradičně zdarma s výjimkou objektů Pražské informační služby a Národní kulturní památky Vyšehrad, kde návštěvníci zaplatí symbolické vstupné. Doprava mezi jednotlivými objekty je zajišťována speciálními autobusovými linkami Dopravního podniku hlavního města Prahy. Bude otevřeno od 19 hodin večer do 1 hodiny ranní.


Muzea a galerie pro své návštěvníky připravily vedle stálých expozic a výstav i široké spektrum doprovodných programů. Organizátoři přitom letos mysleli zejména na děti. hvězdičkaObjekty, které připravily kreativní a interaktivní programy pro děti (výtvarné dílny, sportovní soutěže, kvízy, hry a další) budou zapojeny do tzv. Dětské stezky.  Malí návštěvníci dostanou za každý splněný úkol razítko a již za dvě razítka z různých objektů si mohou vyzvednout malou odměnu v informačních stanech. Ty budou tradičně umístěny v místě centrálního přestupního bodu na náměstí Jana Palacha a před hlavní budovou Národního muzea, a to v době od 10 do 24 hodin.  Kromě programů v rámci Dětské stezky jsou připraveny i další dětské doprovodné programy, jako například dětská módní přehlídka, dětská diskotéka či divadelní představení pro děti. 


Více se o dětských doprovodných programech dozvíte na webových stránkách Pražské muzejní noci www.prazskamuzejninoc.cz nebo v informační brožurce, která bude zdarma k dostání v informačních stanech. Na dětské programy Vás upozorní obrázek veselého Pana Kostičky, který bude dětem průvodcem tajemné nocí, kdy nemusí brzy spát.  národní muzeum


Pražská muzejní noc je organizována Národním muzeem, Dopravním podnikem hlavního města Prahy a Asociací muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími zúčastněnými institucemi. Koná se za podpory Ministerstva kultury ČR a Magistrátu hlavního města Prahy.