Těhotné diabetičky potřebují při léčbě ran zvláštní péči

Cukrovka neboli diabetes je jednou z chorob, při jejíž léčbě hraje velmi důležitou roli správná životospráva a celková péče o vlastní zdraví. To, co je u zdravého člověka drobností, může diabetikovi způsobit velké komplikace. Jedním z nejčastějších problémů je postižení dolních končetin. Zvláště pak o své zdraví musí dbát nastávající či kojící maminky, které trpí cukrovou, ať už se jedná o diabet gestační, který vzniká v těhotenství a po porodu mizí, či diabet 1. nebo 2. typu. Těhotná diabetička musí zároveň pečlivě sledovat, čím poranění ošetřuje, aby nepoškodila plod. 

Diabetici někdy nezaregistrují puchýř, otlak, prasklinu či jinou malou ránu, protože cukrovka ovlivňuje jejich nervový systém a oni tak necítí třeba otlaky z malých bot, příliš horkou vodu při koupeli a omezeně cítí i bolest v nohou. O své dolní končetiny musí pečovat zvlášť pečlivě a nepodceňovat jakékoli, třeba i drobné poranění, které se u zdravých pacientů zahojí bez problémů. Hlídat je třeba i jakákoli jiná poranění kdekoli na těle, například pooperační rány, řezná poranění, popáleniny – to vše u pacientů nemocných cukrovkou vyžaduje kvalitní péči.

Významnou pomocí pro diabetiky, ale i jinak chroniky nemocné pacienty je například HemaGel, který nabízí jedinečné spojení nejmodernější postupů „mokrého hojení“ v kombinaci s originální, patentově chráněnou účinnou látkou vyvinutou Ústavem makromolekulární chemie Akademie věd ČR. Dobrá zpráva je, že si nastávající či kojící maminky mohou nechat předepsat Hemagel od svého ošetřujícího lékaře bez jakéhokoli omezení.  

„Mokré hojení“ ran je výrazně účinnější, než hojení klasické, protože vlhké prostředí podporuje dělení a pohyb buněk a udržuje stálou teplotu, což je zcela zásadní pro kvalitní a rychlé zhojení rány bez estetických následků. A právě rychlost a kvalita hojení je velmi důležitá i pro diabetiky. Patentovaná účinná látka HemaGel odlišuje od běžných gelů, protože odstraní z místa poranění volné kyslíkové radikály a tím výrazně urychluje hojení. HemaGel vytvoří na povrchu rány elastickou vrstvu oddělující ji od vnějšího prostředí. Hemagel nevstupuje do organismu, a tak se těhotné a kojící matky nemusí obávat o zdraví svého potomka.

U většiny pacientů bylo po zahájení léčby zaznamenáno okamžité  zklidnění rány a ústup bolestivosti. HemaGel je zcela unikátní přípravek, který lze jen těžko srovnávat s ostatními prostředky určenými k hojení ran, ale právě rychlý účinek na ránu je jedním z jeho největších kladů.  

Poslední významné  ocenění získal HemaGel na mezinárodním kongresu Americké podiatrické asociace (APMPA) v Torontu. APMPA, sdružující více než 16 000 amerických lékařů, zařadila HemaGel mezi 20 produktů, pro které je v USA a Kanadě možné používat doporučující značku této prestižní organizace. Přípravek je na americkém trhu distribuován pod obchodním názvem  Wound-Be-Gone a je jedním z prvních výrobků neamerické provenience, který toto doporučení APMA získal.  

HemaGel je k dostání jak na poukaz, který může předepsat jakýkoli ošetřující lékař, tak i volně v lékárnách v 5 - ti a 30 - ti gramovém balení. Více na www.hemagel.cz